Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók
1783
1783. április 20.
II. József kiadta a magyarországi folyók hajózhatóvá tételéről szóló 3065. sz. rendeletét, amely a Helytartótanács feladatává tette a szükséges intézkedések megtételét.

Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Talán már holokauszttagadással is felér a Nagymarosnál elszalasztott lehetőség emlegetése?

Talán már holokauszttagadással is felér a Nagymarosnál elszalasztott lehetőség emlegetése?

Magyarország európai parlamenti képviseletét a nemzet érdekeit eláruló politikus ne láthassa el! A pártok és a média egyaránt elhallgatja, hogy öt évvel ezelőtt a Magyar Országgyűlés kénytelen volt hatályon kívül helyezni az „Alsó vízlépcsőt nem építünk” tételt kimondó 1992. évi XL. törvényét az EU felszólítására. A vízlépcső-ellenesség – melyet az új hatalmi elit a rendszerváltás szimbólumává emelt és törvénybe is foglalt – nem fért bele az európai értékrendbe.
Az EU elveivel és a magyar nemzet érdekeivel egyaránt ellentétes törvény megszüntetésének tényét a pártok EU parlamenti listán szereplő politikusai közül többen nem hajlandóak tudomásul venni. Változatlanul csúsztatnak a Bős-nagymarosi vízlépcsővel kapcsolatban, magyar érdekként hivatkozván arra, amiről a szakemberek már húsz éve kimondták, hogy nemcsak nemzetközileg védhetetlen álláspont, de a magyar termőföldet is leértékeli.
Ha egy folyót a hajózás, vagy más érdekek miatt egyszer elkezdtek belépcsőzni, akkor azon a folyón a lépcsőzést a torkolatig folytatni kell.
Ilyen a folyó a Duna is, amelynek Magyarország feletti és alatti szakasza egyaránt belépcsőzött, kivéve a magyart.
Hazánktól az Európai Unió is elvárja, hogy a Duna magyarországi szakaszán a Duna Bizottság által meghatározott és Magyarország által törvénybe iktatott Belgrádi Egyezmény szerinti hajózási feltételek rendelkezésre álljanak. A „minden folyjék szabadon” liberális elképzelés által vezérelve a rendszerváltó magyar politikai elit – az európai gyakorlattal szemben – törvénybe foglalta vízlépcsők építésének tilalmát a Dunán és mellékfolyóin. Aszály idején így kevesebb a lehetőség öntözésre, jó termés esetén pedig a szállítási költségek emésztik fel a gazdák hasznát. Ha nincs lehetőség öntözésre, a magyar föld kiszárad, elértéktelenedik, és olcsó pénzért megveheti az, aki elegendő pénzzel és tapasztalattal rendelkezik a mocsarak lecsapolása és a vizek használata területén.
A rendszerváltásra hivatkozva megtiltották a magyarnak, hogy építsen a Kárpát-medencében. A hazugságban egész odáig mentek, hogy sztálini műnek nevezték azt a műszaki alkotást, amelynek a helyét még a Magyar Királyság idején, 1942-ben jelölte ki a napokban elhunyt világhírű magyar, Mosonyi akadémikus professzor.

A Duna magyarországi szakaszának a hajózhatósága csak vízlépcsők létesítésével biztosítható, a nagymarosi vízlépcső megépítése ezért elengedhetetlen.
A haza árulói azok, akik „Nem építünk alsó gátat” jelszóval az Európai Uniótól várják el, hogy a hajói méretét a Duna magyarországi szakaszához faragja. A Dunán az EU szabványai szerinti hajózási feltételek megléte magyar nemzeti érdek, a magyar mezőgazdaság versenyképességének biztosításához nélkülözhetetlen feltétel.
A magyar föld terményeinek vízi úton történő szállítása ugyanis a magyar mezőgazdaság versenyképességének elengedhetetlen feltétele.
A globális felmelegedés veszélye nemcsak a széndioxid-mentes atomenergiát értékelte fel, hanem az öntözéses mezőgazdaságot is. Ma Magyarország létérdeke vizeinek visszatartása, a Trianon utáni helyzethez alkalmazkodó, Horthy Miklós kormányzósága alatt kimunkált hajózási és vízgazdálkodási elképzelések megvalósítása révén. Felmerül a kérdés, hogy kinek az érdekét szolgálja az, aki még azt is visszautasítja, hogy a vízgazdálkodás reformjának tervéről egyáltalán érdemi vitát nyissanak.
A Reális Zöldek bizonyosak abban, hogy a magyar mezőgazdaság, a kert- Magyarország lesz az ország túlélését biztosító ágazatok egyike. Ennek alapvető feltétele pedig a tervezett vízlépcsők és a Duna-Tisza csatorna megépítése.

Kiadó a Reális Zöldek Klub elnöksége

© Reális Zöldek Klub . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2009-06-04 (741 olvasás)

[ Vissza ]


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.09 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::