Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Kik képviselték Magyarországot a magyar EU-elnökség által szervezett, EUDRS Duna-stratégia 2017.10.17-i, Éves Fóruma "Civil Fórumán"? És hol találhatók ezek a magyar honlapon?
Péteri László
Kik képviselték Magyarországot a magyar EU-elnökség által szervezett, EUDRS Duna-stratégia 2017.10.17-i, Éves Fóruma "Civil Fórumán"? És hol találhatók ezek a magyar honlapon?

Kedves Kollégák!

Tájékoztatásul, mellékelten megküldöm az Európai Unió Duna Régió Stratégiája / EUDRS 2017. évi soros magyar elnöksége szervezésében, Budapesten megtartott 6. Éves Fóruma" 2017.10.17-i, "Civil Fórumáról" szóló, angol-nyelvű tudósítást és képgalériát, amelyet azonban nem a magyar illetékesektől, hanem külföldről, személyes ismeretség révén kaptam, Daniela Stojkovic-tól!!!

Az általa megküldött internet-linken találtam meg a Duna-stratégia 6. Éves Fórumának összefoglalóját, angolul, és Konrád György előadását magyarul is! (a Dunáról nem sok "szó" esett! Lásd. melléklet!) A képgalérián rajta kívül, csak Barabás Miklós fotóját találtam meg, de az általa elmondottak nem szerepelnek a dokumentumok között, stb.!

A Duna-stratégia hivatalos magyar honlapján se híre, se hamva a többször megígért "magyar nyelvű" dokumentumoknak! A tényleges "Civil-szervezetek"-et ennyire nem veszi komolyan sem az EU, sem a magyar kormány? (nem mindenki tud angolul, a mesterségesen létrehozott "szak-zsargont" és a számtalan rövidítést se mindenki ismeri a "civilek" közül!)

Jobbító szándékú észrevételeinket, javaslatainkat szóban és írásban hiába tettük meg a Spanyol-Belga-Magyar EU "Trió/Trojka"-elnökség, és Balázs Péter külügyminisztersége óta, az egymást követő kormányok, parlamentek, Duna-stratégiáért felelős kormány-, és miniszteri biztosok részére, mindez teljesen felesleges "időpocsékolás" volt, miközben a Duna, ill. a Tisza változatlanul és kihasználatlanul, időnként csak károkat okozva folyik át Hazánkon, hol csendesen, hol zúgva töri át a gátat? (lásd: kivonat)

Petőfi Sándor: A Tisza (kivonat)

"...Mint az őrült, ki letépte láncát,
Vágtatott a Tisza a rónán át,
Zúgva, bőgve törte át a gátot,
El akarta nyelni a világot!"

Ezt, ha lehet, ne várjuk meg még-egyszer! (Én ott voltam Penyigén, az 1970. évi tiszai nagy-árvíznél és az utána következő helyreállításnál!)

A magyar Duna-stratégiát mielőbb, ki kell egészíteni a Duna-, a Tisza- és Dráva, és nagyobb mellékfolyói árvíz-, belvíz-, aszály-, jégár-, vízszennyezés elleni védelmével, környezetbarát vízi-közlekedés/szállítás, személy-, és teherhajózás, valamint kikötőhálózatának, vízi-, vízparti-, kerékpáros-, kulturális-, örökség-, vidéki-, falusi- turizmusának, stb. integrált, ágazati-, területi-, hálózati-, intézményi tervezésével, komplex fejlesztésével és finanszírozásával, bele értve a víz-visszatartást, tározást, vízkormányzást, a tiszta, megújuló, fenntartható vízenergia többcélú hasznosítását, az ivóvíz-, a kommunális-, a mezőgazdasági öntözés, az ipari, stb. hűtővízigények (pl. Paksi Atomerőmű bővítése) feltételeinek biztosításával együtt!

Ehhez azonban a 11+1=12 prioritás - külön-külön - történő, széttagolt, elméleti, általánosságokat tartalmazó tárgyalása helyett, egy áttekinthető, lényegre törő, tudományos alapokra helyezett, gyakorlatban, ütemezetten megvalósítható, lényegre törő "Stratégia" kell, amelynek középpontjában, fő prioritásként a "Duna és főbb, hajózható mellékfolyói és csatornái" kell, hogy álljanak, nem kikerülve a kényes kérdéseket, tabu témákat sem! (Pl. Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszer, Hágai-per, Szigetköz vízpótlása, Adonyi-, Fajszi-, Csongrádi-, Novo Vírjei Vízlépcső, Duna-Tisza-csatorna, Sió-csatorna, stb.)

Ezzel lehetne bebizonyítani, hogy a Duna-stratégiába a végén mégis bele kerül 2 dolog - amelyet a szakemberek elejétől fogva hiányoltak - a "Duna" és a "Stratégia"!

Ehhez kívánunk jó munkát és sok sikert, az egész ország, és a nemzet érdekében, itt a Kárpát-medence legalján, a Duna és a Tisza-völgyében, a Kis-, és a Nagy-Alföld, valamint a Duna-Tisza-közi Homokhátság térségében!

Kellemes hétvégét kíván,

Baráti üdvözlettel:

--
Péteri László
aranydiplomás építészmérnök, egyetemi tanársegéd, ny. min. vezető főtanácsos,
az OIH Országos Idegenforgalmi Hivatal v. főmérnöke, belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033

Utóirat: A téma előzményei közül - a kezdetekről szóló - az alábbi, a Reális Zöldek Klub honlapján is megtalálható - mai napig is aktuális írásainkat és az azokban foglaltakat alátámasztó 2 videó-linket csatoljuk:
http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=308 Közreadva: 2010.01.31. Rajtunk a sor! A 2011-es-magyar EU elnökség - Európai Duna Stratégia – Reális Zöldek. + mellékletek (2 videóval)
Péteri László
https://www.youtube.com/watch?v=53pvAUz3qto 9:32 Közzététel: 2010. január 30. laszlonag | Rajtunk a sor! 2011-s magyar EU elnökség - Európai Duna Stratégia | Reális Zöldek 1.
https://www.youtube.com/watch?v=Wp6s6q7dTOs 8:11 Közzététel: 2010. február 7. laszlonag | Rajtunk a sor! 2011-s magyar EU elnökség - Európai Duna Stratégia | Reális Zöldek 2.Fotó:Fotó:2017 10 17 EUDRS 6 ÉvesFórum H Bp Gyorgy Konrad CivilFórum Ea[1a]Magyar by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd

2017-10!18!19-Summary of the 6th EUSDR Annual Forum-H-Bp[1a]Angol by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd

2017-10-17-EUDRS-4-Duna-mente-CivilFórum-angol-képek[1a]DanielaStojkovic-PL-kieg by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd

© Reális Zöldek Klub . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2017-11-06 (63 olvasás)

[ Vissza ]


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.11 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::