Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók
1783
1783. április 20.
II. József kiadta a magyarországi folyók hajózhatóvá tételéről szóló 3065. sz. rendeletét, amely a Helytartótanács feladatává tette a szükséges intézkedések megtételét.

Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
PAKS FIDESZ
Péteri László
Kedves Kollégák!

Az új osztrák "Kormányprogram 2017-2022". c. eredeti, német nyelvű dokumentációját előzetes tájékoztatásul megküldöm. A fontosabb fejezet-címeket, és fontosabb, elvi állásfoglalásokat sárga színnel emeltem ki, az összesen 182 oldalas, a Sebastian Kurz miniszterelnök (Új Néppárt) és Heinz-Christian Strache (Szabadság Párt) nevével fémjelzett dokumentumból. (Forrás: https://www.good-deal.at/osztrak-kormanyprogram/ és https://www.good-deal.at/hu/h%C3%ADrek/ )

Az osztrák kormányprogram szerkezete, prioritásai, a témák fontossági sorrendje, tartalma, rövid, tömör, egyértelmű, konkrét megfogalmazásai - néhány, későbbiekben részletezendő kivételtől eltekintve - mintául szolgálhatnának a hasonló magyar, nemzeti elkötelezettségű kormányprogramok jövőbeni kidolgozásához is! (karcsúbb állam, párhuzamosságok és a korrupció megszüntetése, átláthatóság biztosítása, eljárások egyszerűsítése, folyamatos monitoring, ellenőrzés, szankciók, szakmai párbeszéd, jogbiztonság, digitalizáció, innováció, integráció, együttműködés, politikai, radikális iszlám ellen harc, új állampolgársági törvény, médián belül a speciális osztrák tartalom részarányának növelése, a külföldi média monopol-helyzetének csökkentése, stb.)

Magyar szempontból az érdekesebb, a magyartól eltérő, elvi és konkrét állásfoglalások, megállapítások az alábbi témákat érintően fordulnak elő:
- média / 84. oldal
- közlekedés-infrastruktúra / 148. oldal
- mezőgazdaság-vidéki térségek / 158. oldal
- turizmus-gasztronómia / 165. oldal
- környezetvédelem-klímaváltozás /169. oldal
- energia - atomenergia, fosszilis-/szénvagyon, stb.

A fenti dokumentumot az előterjesztők, 25 munkacsoport, és számtalan szakértő bevonásával készítették, amelynek alapvető célja Ausztriát és társadalmának minden rétegét, minden polgárát egy jobb jövő felé vezetni, a migráns-áradatot megfékezni, a rendet és a biztonságot, az ország védelmét biztosítani, stb., és ezzel egy erős, az eredeti elképzelésekhez, alapgondolathoz visszatérő, de a 21. századi kihívásoknak is megfelelő Európát és Ausztriát létrehozni!

Megjegyzéseink:
A célok elérését szolgáló, tervezett intézkedések néhány részlete - a sok pozitívum mellett és ellenére! - szakmai megalapozottsága azonban vitatható, bár az osztrák viszonyok, és történeti-, politikai előzmények ismeretében, érthető! (lásd: a radikális, civilnek álcázott, "ál-környezetvédők" sorozatos támadásai miatt, a Duna-menti, Zwentendorfi "kulcsra-kész" atomerőmű üzembe helyezés előtti bezáratása, a tervezett, Hainburgi Vízlépcső és Vízerőmű meghiúsulása, stb. Ez utóbbi helyett viszont, később - eredményes osztrák népszavazás eredményeként - megvalósult a Freudenaui Vízlépcső-komplexum, a Vízerőművel, amelyben a Nagymarosi Vízerőműhöz legyártott turbinák termelik "ingyen", a tiszta-, megújuló-, fenntartható villamos-energiát, ellátva Bécs és környéke 270.000 háztartását!)

Nevezetesen:
- a klímaváltozással, a környezetvédelemmel és az energiabiztonsággal összefüggésben - ugyan, helyesen - integrált tervezést, megközelítést tartanak szükségesnek, de eleve prekoncepcióból indulnak ki, amely eleve kizárja a nukleáris-/atomenergia és a fosszilis-/szén energia hasznosítását, és kritika nélkül átveszik az ENSZ - kormányközi-, politikai indíttatású, és sokak által vitatott tevékenységű, IPCC "ál-tudományos" megállapításait, stb. (széndioxid káros hatása [lásd ezzel szemben: "fotoszintézis", mint az emberi élet létfeltétele!?], az üvegházhatású gázok / ÜHG közül a döntő részarányt képviselő víz-(gőz, pára, jég, talajvíz, stb. körforgás) kizárása, az emberi tevékenység döntő szerepének túlhangsúlyozása az éghajlat-változásban, a globális felmelegedésben, stb.?)
- a vízenergia-termeléssel és hasznosítással is csak "jelzésszerűen" foglalkozik, de ez érhető, ha csak a Dunán már megépült 9/10 vízlépcsőt, vízerőművet vesszük figyelembe (lásd: mellékelt térkép)
- a vízi-közlekedés/szállítás, személy-, és teher-hajózás, a kombinált árufuvarozás, a vízi-turizmus, és a kikötő-, valamint a kerékpárút-hálózatuk komplex fejlesztése már évtizedekkel ezelőtt megtörtént, csak néhány hiányzó beruházás van még hátra, ezért érthető, hogy pl. a dunai nemzetközi hajózás kapcsán elég, ha vezető szerepet töltenek be az Európai Unió Duna Régió Stratégiája / EUDRS PA1a program kapcsán, Romániával közösen, az EU támogatásával, szorgalmazva a többi Duna-menti országot elmaradt hajózás-, és kikötőhálózat-fejlesztéseinek mielőbbi megvalósítására! Így könnyű!

Ausztria új vezetőinek sok sikert és jó szerencsét kívánunk, hogy a fenti kormány-programot - a máris jelentkező ellenszél ellenére is - meg tudják valósítani, nemcsak Ausztria, hanem Magyarország, Közép-Európa, a Visegrádi Négyek / V4, a Duna-menti országok és egész Európa társadalmának érdekében is!

Egyúttal minden Kollégánknak és minden jóakaratú embernek Áldott, békés, szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket és egy Boldog(abb) Újévet kívánunk,

Baráti üdvözlettel:

Péteri László

Utóirat:
Egyúttal köszönetet mondok Kovács Balázs barátomnak, volt kollégámnak, volt bécsi idegenforgalmi képviselőnknek a fenti, osztrák kormányprogram közzétételéért, és korábbi személyes segítségéért, elsősorban a Dunát, a dunai nemzetközi vízi-turizmust, stb. érintően! További munkájához - most már, a bécsi idegenforgalmi külképviselet váratlan megszüntetése után - a GD Kft. keretében ugyancsak sok sikert kívánok, Ausztriában Bécsben és Linzben éppúgy, mint Budapesten! Kérjük és várjuk a további, a magyar médiában meg nem jelenő híreket, annak érdekében, hogy kollégáinkat itthon is tájékoztatni tudjuk a legújabb fejleményekről!


Fényképalbum az alábbi képre kattintva:

Fotó:A Regierungsprogramm 2017 2022 Benne Turizmus[1a]Német by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd


© Reális Zöldek Klub . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2017-12-25 (96 olvasás)

[ Vissza ]


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.11 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::