Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
A horvátok megint elővették a Dráva vízerőmű projektet
Péteri László
A horvátok megint elővették a Dráva vízerőmű projektet


2018. január 22. 15:40 Dr. Szeredi István írta, :
A horvátok megint elővették a Dráva vízerőmű projektet.

http://nepszava.hu/cikk/1150841-betonmedenceve-valtozhat-a-drava-medre


-------------------


Tisztelt Szeredi Úr! Kedves István! Kedves Kollégák!

Köszönöm szépen a friss, ropogós hírt a "Duna-szaurusz" után - szinte ugyanazoknak a tollából - a határokon átívelő "Dráva-szaurusz"-ról, de jelzem, hogy már van "Mura-szaurusz" is! (lásd: mellékletek!)

A Dráva és a Mura is szerepel évek óta, 2009-2012-2014 között, az Európai Unió Duna Régió Stratégiájához / EUDRS-hez , és az EU-SEE-DaHar (Dunaújvárosi kikötő-fejlesztés) kapcsolódóan, az EU-IPA-SEE-River-projekt-ben, amelynek előkészítésében, egyeztetésében, - a WWF és a Greenpeace háttérből történő irányításával és "tollbamondásával", de a döntő pillanatokban, a megvalósítás előkészítésének döntő fázisaiban színre lépve, és a "kormány-rudat magukhoz ragadva" is - a hazai közismert "NGO's" / nem kormányzati szervek (!), amelyek finanszírozásukat és tényleges "küldetésüket" tekintve, nem tévesztendők össze a hazai igazi - a magyar kormányzat és külföldiek által nem támogatott (!) - nem politikai célú, egyik napról a másik napra élő, vegetáló, szakmai-, tudományos szempontokat képviselő, civil-szervezetekkel (lásd: RZK!)! - képviselői is részt vettek!

Majd, miután elkészültek ezek, az EU által támogatott tervek, az ő részvételükkel (!), azonnal - a WWF, a Greenpeace által, központilag összehangoltan - az egyes régió-felelős, hazai, radikális, "ál-környezetvédő" szervek és ezek képviselői feljelentéseket tettek, ill. tesznek ezen tervek meghiúsítása érdekében, és a megvalósításuk ellen! (A Zöld Országos Találkozók (OT) leglényegesebb feladata az egyes fontosabb, parlament elé kerülő, nemzetközi-, országos, regionális fejlesztési témákkal foglalkozó bizottságokba a "hangadó" vezér-képviselőik delegálása, ill. az egyes tervezési feladatokra vonatkozó megbízások megszerzése, az államapparátusba beépült képviselőik segítségével és támogatásával!)

Ez alól az egyetlen kivétel a "Tisza-szaurusz" (Tisza-tó), miután itt egy kicsit, szerencsére "elkéstek" (!), mert időközben a térség a Hortobággyal együtt, az UNESCO "Világörökség" részévé, és az "Öko-turizmus szigetévé" vált, a Tiszalöki és a Kiskörei Vízlépcső közötti, az EU-VKI által "erősen módosított víztesten". (Ezzel összefüggésben a Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervek VGT-2 felülvizsgálata során, a 2015.08.19-én, a Kiskörei Vízlépcsőnél tartott egyeztetésen már nem is tartották érdemesnek megjelenni sem!)

Miután nem találtak "fogást" a Tisza-tavon (kiváló vízminőség, vízi-, horgász-, kerékpáros-, öko-turizmus, stb. elrettentette őket!), minden erővel az eredeti "Vásárhelyi Terv" és az elkezdett, de félbehagyott, - a "Duna-Tisza-közi Homokhátság" vízpótlását is biztosító - "Csongrádi Vízlépcső" és a "Tiszaalpári víztározó", valamint a "Duna-Tisza csatorna" beruházás mielőbbi befejezésének, ill. a Tisza "nemzetközi vízi-úttá" nyilvánításának, a "Nemzetközi Tisza Bizottság" létrehozásának megakadályozására koncentráltak, ill. koncentrálnak, eddig sajnos eredményesen, zsarolva az 1989/90. évi rendszerváltás utáni mindenkori kormányokat és parlamenteket! (ez utóbbiakról dr. Becsey Zsolt, korábbi EP-képviselője és Vincze László, csongrádi országgyűlési képviselő tudna mesélni!)

De ami a Mura-Dráva-Duna és pozitív ellenpéldaként a Száva (!) - határokon átnyúló - rehabilitációs, revitalizációs terveit illeti, annak előzményeit és jelenlegi helyzetét tartalmazó - a Reális Zöldek Klub honlapján közzétett - korábbi írásaim internetes elérhetőségeit, annak háttéranyagaival, dokumentumaival együtt, tájékoz-tatásul és a jövőre nézve tanulságul, mellékelten megküldöm!

Baráti üdvözlettel:


--
Péteri László
aranydiplomás építészmérnök, egyetemi tanársegéd, ny. min. vezető főtanácsos,
az OIH Országos Idegenforgalmi Hivatal v. főmérnöke, belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033

Utóirat: A WWF, a Greenpeace és annak hazai "csatlósai" ugyanazokat a 20-25 évvel ezelőtti típus, "panelszövegeket" használják, az adott folyónévhez adaptálva (Duna, Tisza, Dráva, stb.) változatlan - az élet által már rég megcáfolt - formában, a nép-butításhoz és a sorozatos, összehangolt tüntetések megszervezéséhez, mint a "régi szép időkben"! (Ez a politikai döntéshozóknak még nem tűnt fel? Miért kell ezen NGO's közül néhányat, és főleg a "levitézlett képviselőit" - jogszabályok alapján, a tényleges civil-szervezetek helyett! - állami-, közérdeket szolgáló tervezési feladatokkal, egyes esetekben azok vezetésével, irányításával megbízni, és finanszírozni, amikor az évtizedes gyakorlat és tények bizonyítják, hogy nem magyar nemzeti érdeket képviselnek, és sok esetben szakmailag is megalapozatlan, tarthatatlan álláspontokat képviselnek! A magyar társadalom túl nagy árat fizet mindezért! Ideje lenne már szakítani a "Duna Kör" szellemével, és mérhetelen károkat okozó tevékenységével, amely felett már eljárt az idő! Lásd: Illés Zoltán "vesszőfutása" a Délvidéktől, Magyarországon / Budapesten át, Amerikáig, romokat, romhalmazt hagyva maga után! Lásd: a magyar vízügy, a VITUKI, a Duna hajózhatósága, Szigetköz vízpótlása, Római-part és Paks elleni kirohanásai, stb.)Mellékletek a képre kattintva


Fotó:
© Reális Zöldek Klub . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2018-02-14 (5 olvasás)

[ Vissza ]


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.10 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::