Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Háttéranyagok, dokumentumok a Duna Szigetközt, ill. a Drávát és a Murát érintően, a tervezett, EU támogatással építendő, szlovén és horvát vízlépcsőkkel kapcsolatban
Péteri László
Háttéranyagok, dokumentumok a Duna Szigetközt, ill. a Drávát és a Murát érintően, a tervezett, EU támogatással építendő, szlovén és horvát vízlépcsőkkel kapcsolatban

Kedves Kollégák!

A hazai vízügyek és a környezet-, és természetvédelem területén az 1989/90. évi politikai rendszerváltás óta, mintha megállt volna az idő! A külföldről és belföldről is (!) támogatott, "civilnek" álcázott, radikális "ál-környezetvédők" (NGO's!) - hangadó képviselői, beépülve a legfontosabb intézményeinkbe és a médiába - zavartalanul és sajnos nagyon hatásosan és eredményesen működnek tovább, zsarolva a mindenkori kormányokat és parlamenteket, befolyásolva a jogalkotást, a döntéshozatalt, mérhetetlen károkat okozva a nemzetnek és a nemzetgazdaságnak, nemzetközi kapcsolatainknak is, büntetlenül!

Elég, ha csak a 25 éve megoldatlan és lezáratlan, Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszerrel kapcsolatos Hágai-pert, Szigetköz és a Duna-Tisza-közi Homokhátság vízpótlását, a Duna és a Tisza, valamint a Dráva és a Sió hajózhatóságát, árvíz-, belvíz-, aszály-, jégár elleni védelmét, az Adonyi-, Fajszi Vízlépcsőt, a Paksi Atomerőmű bővítésének hűtővíz-igényét, a Duna-Tisza-hajózható csatornát, a Csongrádi Vízlépcsőt és a Tiszaalpári víztározót, az "Ős-Dráva program", ill. a tervezett Potonyi víztározó megvalósítását, a Dráva, ill. Mura felső - ausztriai-, szlovéniai-, horvátországi - szakaszán meglevő és EU támogatással megvalósítás előtt álló, tervezett vízlépcsők okozta közismert problémák megoldását, ill. időben történő elkerülését biztosító, a horvát-magyar közös Dráva-szakaszon még hiányzó vízlépcsőket, valamint a Budapest, III. Római-part és a Csillaghegyi-öblözet évtizedek óta húzódó árvíz-védelmének megoldatlanságát, stb. említjük!
Ezek mögött, általában a háttérben, de döntő pillanatokban a reflektorok fényében és média tükrében a WWF, a Greenpeace és annak "előretolt hazai előörsei" (Duna Kör, Duna Charta, Védegylet, Élő lánc, Reflex, Dráva Szövetség, stb,) állnak, míg a tudományos élet és az igazi, hazai civilek megszólalási lehetőséget és média-nyilvánosságot sem kapnak! (A "Dunaszaurusz", a "Tiszaszaurusz", a "Drávaszaurusz" után, most már itt a "Mura-szaurusz", ugyanazokkal a WWF-es, Greenpeace-s, már régen elavult, szakszerűtlen, félrevezető, hazug sablon-szövegekkel, molinókkal, az adott helyre adaptálva, mintha időközben a vízügyek-, vízkészlet-gazdálkodás-, a vízkormányzás-, valamint a természet-, és környezetvédelem közötti, ésszerű kompromisszumok árán nem születtek volna, az optimálishoz közelítő megoldások napjainkban a Világon, Európában és néhány hazai esetben (amelybe az NGO's és hazai csatlósaik nem szóltak bele, vagy "elkéstek"! lásd: Tisza-tó"!) is! (pl. Rába / Nicki duzzasztó-Kenyeri kisvízerőmű, hallépcső, Kiskörei hallépcső-, és halút-rendszer, Hármas-Körös / Békésszentandrási kisvízerőmű, hallépcső, stb.)

A fentiek alátámasztásául, előzetesen, mellékelek néhány dokumentumot, annak érdekében, hogy a hazai politikai döntéshozók, döntés-előkészítők, a kormánypárti-, és ellenzéki képviselők és az NGO's / környezetvédők együttes felelősségére felhívjuk ismét a figyelmet! Egyúttal jelezzük, hogy az NGO's (nem kormányzati szervek!) és azok közismert, hangadó képviselőinek állami-, önkormányzati-, országos-, és regionális tervezésekbe, tervezőként, ill. a döntés-előkészítőként és döntéshozóként történő bevonását - jogszabályilag - mielőbb meg kell szüntetni!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=D8BeDLGWsjI 5:49 Közzététel: 2014. szeptember 15. | Ander Balázs: "Tényleg megéri a vízi "szafarira" érkező néhány kalandvágyó "fehér" ökoturista kedvéért eljátszani az érintetlen dzsungel bennszülött málhahordóinak szerepét?" A Duna-, és a Dráva-menti vízlépcsőkről.

https://www.youtube.com/watch?v=mKDbL4Vf30g 11:23 Közzététel: 2017. szeptember 18. | Ander Balázs: A belvízi hajózás és jövője. Parlament.


Ami a parlamenti pártokat, ill. egyes képviselőiket illeti, érdemes felhívni a figyelmet egyrészt a "Jobbik" kezdetben progresszív, megoldást-kereső, javaslattevő szerepére (pl. Bős-Nagymaros, Hágai-per, Szigetköz vízpótlása, Dráva, Vörösiszap-per, stb.), amely időközben alábbhagyott, majd teljesen eltűnt, másrészt az LMP "méreg-zöld" jellegét - az időközben bekövetkezett személyi változások közben - néhány "halvány-kék" színárnyalat váltotta fel, de sajnos csak időlegesen! (Lásd: Sallai R. Benedek - az ál-környezetvédő körökben (pl. Duna Charta) nagy vihart kiváltó - 2015.12.09-i, győri nyilatkozata a BNV kapcsán a vízlépcsős megoldásról, mint realitásról, valamint a szakmai párbeszéd és a mielőbbi megegyezés szükségességéről! Ezt a kompromisszum-készségét azonban hamarosan annullálta a 2016.07.14-i, Kövér László Házelnöknek, ill. Trócsányi Lászlónak, a Dráván tervezett, horvátországi 2 vízlépcső megkérdőjelezésével (Molve-1 és Molve-2) kapcsolatban írt, és írásbeli választ váró levele, stb.)
Az egymást-váltó kormánypártok - változatlanul - a Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszerrel kapcsolatos, lezáratlan Hágai-per és az "ál-környezetvédők" béklyójában szenvednek, és miközben szavakban elismerik a víz-visszatartás, víztározás, a mezőgazdasági öntözés szükségességét, a gyakorlatban azonban a "duzzasztás", a "vízlépcső-építés" változatlanul "szitokszó" és "tabu-téma"! Ezzel szoros összefüggésben nem ismerik el "megújulónak", a tiszta, fenntartható vízenergiát, és nem tekintik "környezetbarát"-nak, és államilag támogatandónak a vízi-közlekedést /szállítást és a hajózást sem! (?)

Ha ezt az áldatlan helyzetet fel akarjuk számolni, meg kell teremteni végre a nemzeti konszenzuson alapuló, hosszú-távú, választási ciklusokon átívelő, integrált, ágazati-, területi-, hálózati-, intézmény tervezés, komplex fejlesztés és finanszírozás (EU+hazai társfinanszírozás) gyakorlatának hazai bevezetését, ennek jogszabályi hátterét, egyúttal lehetővé téve hazai, meglevő, de kihasználatlan adottságaink ésszerű, gazdaságos és többcélú hasznosítását!

Ehhez kívánok elsősorban politikai akaratot, elszántságot, szakmai párbeszédet, konszenzus-teremtést, média-nyilvánosságot, és hiteles tájékoztatást, majd jó munkát és sok sikert, Mindannyiunk nevében és érdekében is!

Kellemes hétvégét kíván,
Baráti üdvözlettel:

--
Péteri László
aranydiplomás építészmérnök, egyetemi tanársegéd, ny. min. vezető főtanácsos,
az OIH Országos Idegenforgalmi Hivatal v. főmérnöke, belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033


Mellékletek a képre kattintva


Fotó:© Reális Zöldek Klub . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2018-02-14 (6 olvasás)

[ Vissza ]


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.15 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::