Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Adalékok a Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszer megvalósításának, ill. a Nagymarosi beruházás felfüggesztésének utólagos, objektív értékeléséhez
Péteri László
Adalékok a Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszer megvalósításának, ill. a Nagymarosi beruházás felfüggesztésének utólagos, objektív értékeléséhez

László Péteri

Mellékletmárc. 9. (1 napja)
címzett: Juhos; Pálos; titkos másolat: saját magam

Kedves Kollégák!

Tájékoztatásul küldi:
--
Péteri László
aranydiplomás építészmérnök, egyetemi tanársegéd, ny. min. vezető főtanácsos,
az OIH Országos Idegenforgalmi Hivatal v. főmérnöke, belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő,
MKIK Turisztikai Kollégium szakértője
Magyar Szálloda Szövetség tiszteletbeli tagja
Lakás: H-1119 Bp. Mohai köz 4.4.4.
tel.: 06 1 203 5729
mobil: +36 30 319 2033
e-mail: peteril62@gmail.com
honlap: http://realzoldek.hu/index.php , és ezen belül: http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=list_pages_categories&cid=17


1989 05 12 Nagymarosi Beruházás Leállítása MTI by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd
1989 Évi Hangfelvételek Bős Nagymarosi Vízlépcső Rendszer PaulLendvai BenyheJános[1]Videotorium by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd---------------------------


Kedves Kollégák!

Korábbi írásaim kiegészítéséül, dr. Németh Miklós miniszterelnök tevékenységének objektívebb megítélésének elősegítéséhez mellékelem az alábbiakat:

Az 1989/90. évi politikai rendszerváltás és gazdasági szerkezet-átalakítás közvetlen előzményeinek keretében igen jelentős - de napjainkban jobbról és balról, ill. a médiában is elhallgatott, sőt agyonhallgatott - történelmi szerepet játszott dr. Németh Miklós, azalatt az igen rövid, "kérészéletű" 18 hónapos / másfél-éves miniszterelnöksége idején, amely idő alatt azonban kezdeményezésére, párttársai, főnökei, volt kollégái és évfolyamtársai jelentős részének ellenállása és az ellenzék, az NGO's, a külföldről is támogatott, radikális ál-civil-, és ál-környezetvédő szervezetek egyre fokozódó nyomása alatt, és annak ellenére, első alkalommal az alábbiak nyilvánosságra hozása történt meg, melyeket tettek követtek. Dr. Antall József későbbi miniszterelnök, dr. Németh Miklóstól már az alábbiak, és egyéb titkos dokumentumok ismeretében, és birtokában vehette át a "Kormányrudat":

- az ország katasztrofális gazdasági helyzetével, a magyar belső-, és külső államadósság tényleges mértékével

- az „ideiglenesen Magyarországon tartózkodó szovjet hadsereg” által okozott környezeti károkkal, az itt lévő, de eltitkolt, nukleáris robbanófejjel ellátott rakéta-bázisokkal

- a Munkásőrség felszámolásával

- az Alkotmánybíróság jogállami keretek közötti létrehozásával

- a romániai, majd NDK-s menekült-áradattal, stb.

- a Bős-Nagymarosi vízlépcső-rendszer ellen – de valójában az egy-párt rendszer ellen – folyó külföldi és hazai zöldmozgalmak, Duna Kör által vezényelt támadások kezelésévelA fenti problémák feltárásában és megoldásában Németh Miklós kormányán belül - még a Kormányának átalakítása, és 7 miniszter cseréje után is! - csak néhány megbízható miniszterére támaszkodhatott (Kárpáti Ferenc, honvédelmi-, [szovjet csapatok, nukleáris robbanófejes rakéták, stb.] és Kulcsár Kálmán, igazságügyi miniszterre [romániai-, majd kelet-német menekültek, ENSZ Menekültügyi Egyezmény alkalmazása, stb.!]).

A Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszerrel, és azon belül a Nagymarosi Vízlépcső beruházással kapcsolatos szakmai-, műszaki-, gazdasági-, pénzügyi-, és a hiányzó környezetvédelmi vizsgálatok kezelésében sem a témában illetékes minisztérium (Maróthy László környezetvédelmi és vízügyi miniszter), sem a Magyar Tudományos Akadémia, sem az egymásnak ellentmondó szakvélemények készítői nem tudták, vagy nem is akarták segíteni a miniszterelnök munkáját. A Nagymarosi Vízlépcső beruházásának elrendelt gyorsítása után, a beruházás „felfüggesztése” – Németh Miklós szavai szerint – csak „időnyerés” célját szolgálta, hogy a hiányzó környezetvédelmi vizsgálatok elvégezhetők legyenek, de a fentiek hiánya, valamint a megörökölt, és akkor már közismert pénzügyi-, finanszírozási problémák miatt - a Kormányra és a Parlamentre zúduló politikai nyomás hatására – később a Kormány – a parlamenti döntés alapján – a beruházás leállítására kényszerült!

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a BNV-re vonatkozó, 1977. évi magyar-csehszlovák államközi egyezmény magyar részről történő, teljesen indokolatlan, egyoldalú felmondására, már az első, szabadon választott Antall-kormány idején került sor, amely végül a Duna 1992.10.25-i, eltereléséhez, a szlovák „C” variáns megvalósításához és a Hágai-perhez vezetett, amelyet az elmúlt 25 év alatt, az egymást váltó kormányok és Parlamentek sem tudtak, ill. akartak megoldani!)


Remélem, hogy még eljön az az idő, amikor szembe merünk nézni a tényekkel, az agyonhallgatott igazságokkal, és a történészek szakértők bevonásával (!) megírják legújabb-kori történelmünk igaz történetét a jelenkor, de leginkább az utánunk következő generáció, ill. az utókor számára, és egyúttal igazságot szolgáltatnak azok számára, akik nagy nehézségek árán, a mindenkori pártpolitika és a média ellenszelében is, de nem "megélhetési politikusként", hanem "igazi államférfiként" és módjára szolgálták az ország és a nemzet, az egész társadalom valódi érdekeit!

Baráti üdvözlettel:

Péteri László

Utóirat:
A fenti írásomhoz dr. Németh Miklóssal - Borhi László MTA, történész társaságában - történt személyes találkozásom, kérdésemre adott válaszai, Szalay Zoltán fotóművész barátom, korábbi MTI tudósító és felesége, László Ágnes újságíró, történész, Pintér Dezső újságíró, majd TV2 elnök (Németh Miklós titkos moszkvai repülőútjának és M. Gorbacsov-val történt tárgyalásainak , ill. részben Helmut Kohl kancellárral a Gymnichi-kastélyban tartott, titkos tárgyalásainak résztvevői, szemtanúi beszámolói, könyvei), Győrffy Árpád újságíró (www.balatontipp.hu), valamint Oplatka András, Heltai András, Dr. Horváth István berlini, és bonni nagykövet és dr. Németh Miklós, valamint a közeli napokban elhunyt, volt Kollégám, Barsiné Pataky Etelka, Fővárosi-, Parlamenti-, majd EP-képviselő, bécsi nagykövet, Duna-stratégiáért felelős kormánybiztos, Magyar Mérnöki Kamara v. elnöke visszaemlékezései, és "Mérnök a politikában" c. könyve, TV interjúi, stb. képezték az alapot!


2009 09 12 Exkluzív Interjú Németh Miklóssal 20év Után Életrajz[1b]GyőrffyÁrpád by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd
NémethMiklóssal Kapcsolatos Írásaim 2009 2014[1a]PL RZK by Reálzöldek Reális Zöldek Klub on Scribd
-----------------------

From: László Pálos [mailto:palos.laszlo3@upcmail.hu]
Sent: Saturday, March 10, 2018 10:25 AM
To: Juhos László; László Péteri
Subject: Re: Adalékok a Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszer megvalósításának, ill. a Nagymarosi beruházás felfüggesztésének utólagos, objektív értékeléséhez.A tények alapján.

Németh M. 1989. év elején felgyorsította Nagymaros építését az osztrák hitelből, azzal a feltétellel, hogy a hitelből történő kifizetések magyar kézbe kerüljenek. Azaz a hitelösszeggel megnőjön a valutatartalék. Ezután májusban jött felfüggesztés minden munkára, majd októberben parlamenti határozat a végleges leállításra.

Egy politikai és egy pénzügyi motiváció van mögötte.

A pénzügyi egyértelmű.

A politikai az, hogy az MSZMP jogutódjaként az MSZP akár kormányképes támogatást kaphasson az 1990-es tavaszi választásokon, hiszen Nagymarost ők állították le. Pozitív szerepe annak az öt kéőviselőnek van, akik 1989, októberében a leállítás ellen szavaztak. Németh Miklós nem tartozik közéjük.

Pálos László.

© Reális Zöldek Klub . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2018-03-10 (24 olvasás)

[ Vissza ]


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.09 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::