Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók
1783
1783. április 20.
II. József kiadta a magyarországi folyók hajózhatóvá tételéről szóló 3065. sz. rendeletét, amely a Helytartótanács feladatává tette a szükséges intézkedések megtételét.

Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
A Reális Zöldek köszöntik Dr. Héjjas Istvánt

A Reális Zöldek Klub ezúton gratulál dr. Héjjas Istvánnak, aki a Nehézipari Műszaki Egyetemen 50 évvel ezelőtt vette át a kitüntetéses (piros) gépészmérnöki diplomáját, és ezért a Miskolci Egyetemen az évfolyamtársaival együtt átvehette az aranydiplomát.
A diploma kiosztás az Egyetemi Szenátus nyilvános ünnepi ülésén történt 2011. augusztus 27-én, ahol az évfolyamtársak nevében dr. Héjjas István köszöntötte az Egyetem rektorát és tanárait.
A beszéd szövege az alábbiakban olvasható.

Juhos László, a Reális Zöldek Elnöke

----------------------------------------------------------------------

Tisztelt Rektor úr, Tisztelt Dékán Urak, Tisztelt oktatói kar!
Kedves évfolyamtársaim, Kedves vendégeink!

Nekem jutott a megtiszteltetés, hogy ebből az ünnepélyes alkalomból, amikor az 50 éves jubileumát ünneplő évfolyamunk átveheti az Arany Diplomát, szólhassak az egyetemi emlékeinkről, az eltelt öt évtizedről, és szeretettel és tisztelettel köszönthessem a körünkben megjelent dékánjainkat, valamint az Egyetem aktív és már nyugalmazott tanárait, munkatársait.
Egyetemi éveinket 1956. szeptemberében kezdtük, és éppen hogy leérettségizett fiatalokként még meg sem melegedtünk az Egyetem falai között, máris bele csöppentünk a történelembe. Talán az akkor kialakult egymásra utaltság is hozzájárult ahhoz, hogy az évfolyamtársak nagy része egyfajta baráti társaságot alkotva, azóta is rendszeres találkozókat tart.
Szeretnék megemlékezni egykori tanárainkról, akik már nem lehetnek közöttünk, azokról, akik még személyesen részt vettek az Egyetem megalapításában, példaképeinkre, Sályi István, Petrich Géza, Terplán Zénó, és Zorkóczy Béla professzorokra, akik lebilincselő előadásaikban szinte mágikus erővel mutatták be a mechanikát, az ábrázoló geometriát, a géprajzot, a géptant és a metallográfiát, és akik áldozatos és iskolateremtő munkájukkal kiemelkedően magas színvonalú tudást adtak át nekünk.
Érdemes egy kicsit visszaemlékezni a későbbi, már békésebb egyetemi éveinkre is, a kollégiumi 7 órai zenés ébresztőkre, az egyszerű kék köpenyre, amit viseltünk, a tanköri munkáinkra, amelynek során az ország különböző vidékeiről érkező hallgatók között barátságok alakultak ki, de nem felejtjük el a szombat esti táncestéket, és a jó humorú Húzótüske kiadványt sem.
A Nehézipari Műszaki Egyetemen nem volt könnyű diplomát szerezni. Mindvégig keményen kellett tanulni, zárthelyik és vizsgák követték egymást, és nagy volt a lemorzsolódás, mígnem eljutottunk odáig, hogy meg kellene választani a diplomaterv témáját.
Üde színfoltja volt egyetemi éveinknek az aulában évenként megrendezett augusztusi állás-börze. Akkor még keresték a mérnököket, sőt társadalmi ösztöndíj megkötését szorgalmazták a gyárak, hogy biztosítsák a szakember utánpótlásukat, és fel sem merült a kockázat, hogy valaki diplomásként munkanélküli lehet.
A Nehézipari Műszaki Egyetemről friss diplomával kikerülők sok eltérő szaktudást igénylő szakterületre kerültek, és mindenütt megállták a helyüket, mert az egyetem a hallgatóit elsősorban gondolkodni tanította, és ez jó alapnak bizonyult a gyorsan változó, fejlődő műszaki tudományok terén az egyre újabb szakmai ismeretek elsajátítására, akkor is, amikor a gépiparba is szinte elsöprő erővel betört az elektronika. Nem véletlen, hogy a miskolci gépészdiploma egyfajta ajánlólevél volt mindenütt.
Büszkék vagyunk a 62 éve fennálló Egyetemünk magas színvonalú fejlődésére, amellyel a gyorsan változó követelményeknek megfelelő több új szakmai kar várja az ifjú nemzedékeket.
Nagy tisztelettel adózunk azoknak a tanárainknak és évfolyamtársainknak az emléke előtt, akiket már nem tudhatunk magunk között.
A jelenlévőknek pedig további jó egészséget és még sok boldogságot szeretnék kívánni.
Végezetül a magam és évfolyamtársaim nevében is tisztelettel megköszönjük az Egyetem vezetésének és a szervezőknek, hogy lehetővé tették ennek az 50 éves találkozónak a megtartását.
Köszönöm, hogy meghallgattak.

Miskolc, 2011. augusztus 27.
dr. tech. Héjjas István© Reális Zöldek Klub . Minden jog fenntartva.

Közreadva: 2011-09-05 (557 olvasás)

[ Vissza ]


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.10 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::