Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Vélemények
· Tartalmas írások
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info



 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Juhos László vallomások

Első

Második

Harmadik

Negyedik

Ötödik

Hatodik

Hetedik

Nyolcadik

Kilencedik

Záró válogatások

Határozat

 
Reális Zöldek Klub :: Téma megtekintése - Atomenergia Info hírlevél CXIV. kiadás - 2016. január 14.
Tartalomjegyzék
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok 
 ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 
Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Szerző Üzenet
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Szerd Jan 13, 2016 10:24 pm Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Atomenergia Info hírlevél
CXIV. kiadás - 2016. január 14.

http://us11.campaign-archive1.com/?u=d7a99efe6415dff4a6bc149ce&id=d68b7ef716&e=ec075bbdfd

Pontatlanságok és félreértések

2016. január 12-én az Európai Bizottság hivatalos lapjában közzétették a Paks II projekt esetleges állami támogatásához kapcsolódó vizsgálat kapcsán a bizottság álláspontjának összefoglalóját.

Az uniós dokumentum publikálása azt is jelenti, megnyílt annak lehetősége, hogy az elkövetkező egy hónapban harmadik felek is észrevételeket tegyenek azzal kapcsolatosan, hogy a paksi kapacitás-fenntartási beruházás tartalmaz-e állami támogatást.

Teljes cikk



Az igazság percei

Atomenergia és zöldenergia. Két olyan energiatermelési mód, amelyekkel kapcsolatban nagyon sokan nyilatkozatnak és a focihoz hasonlóan nagyon sokan azt gondolják, hogy értenek is hozzá.

Ezért aztán az elmúlt hetekben és hónapokban szinte csak arról értesülhetett a közvélemény, hogy a Paks II beruházás úgymond rossz döntés volt, mert soha nem térül meg és amúgy sem lesz szükség a jövőben az új blokkok által termelt villamos energiára. Bezzeg a megújulók!

Teljes cikk



A Ganz kiléphet a szaúdi piacra

A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. a Roszatomhoz tartozó Atomenergomas gépgyártó holding magyarországi leányvállalata beszállítói minősítést nyert a szaúd-arábiai villamos energia ipari állami vállalat (SEC) minősítési rendszerében.

A 2012-ben kezdődött minősítési folyamat részeként a szaúdi szakemberek tavaly helyszíni szemlét is végeztek a Ganz EEG Kft. budapesti üzemében. Ezt követően kapta meg a Roszatom magyarországi leányvállalata a lehetőséget, hogy a beszállítóként részt vehessen a SEC tenderein.

Teljes cikk



Korszerűsítik a loviisai reaktorokat

Finnországban a loviisai atomerőmű korszerűsítésére készül a létesítmény üzemeltetője, a Fortum energetikai társaság.

Az oroszországi érdekeltségekkel is rendelkező finn cég, amely tavaly augusztusban – többek között a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern partnereként – 6,6 százalékos részesedést szerzett az ugyancsak Finnországba tervezett Hanhikivi-1 atomerőmű építését szervező cégcsoportban is, az üzemidő meghosszabbítása céljából modernizálja a két reaktort.

Teljes cikk



Automatizált gyártású MOX üzemanyag

Oroszországban, az Urálban már tavaly óta ipari méretekben állítják elő a kevert urán-plutóniumoxid üzemanyagot, más néven a MOX üzemanyagot, ami hosszú távon reálissá teszi az üzemanyagciklus zárását.

A MOX-üzemanyaggyár bármilyen izotóp-összetételű alapanyagot képes használni, ami utat nyit az atomenergetikában az új generációs fűtőanyagok gyártása előtt.

Teljes cikk



Nincs zavar Akkuyuban

Egyeztetésre benyújtotta a török atomfelügyeletnek (TAEK) az Akkuyuba tervezett atomerőmű építési területének paramétereit tartalmazó beszámolót az Akkuyu Nuclear projekttársaság.

A jórészt a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern leányvállalatai által alkotott cég 13 fejezetben, több mint ötezer oldalon foglalta össze a szükséges adatokat.

Teljes cikk



Alternatíva az ITER-nek?

Orosz tudósok az Európai Unió, India, Japán, Kína, Oroszország, Dél-Korea és az Egyesült Államok közreműködésével épülő Nemzetközi Termonukleáris Kísérleti Reaktor (ITER) technológiájának alternatíváját készülnek kifejleszteni.

A novoszibirszki Atomfizikai Intézet (IJaF) kutatói szerint az általuk javasolt megoldás kereskedelmi szempontból vonzóbb lehet.

Teljes cikk



Állami minősítés a Roszatom intézeteinek

Megőrizte állami tudományos központ minősítését a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern hét kutatóintézete és -vállalata.

Az orosz kormány a tavalyi év végén tette közzé az ilyen cím használatára jogosult tudományos szervezetek megújított listáját, amelyen 43 intézmény szerepel.

Teljes cikk



Már vízre készül az Arktika jégtörő

Idén május 26-án tervezik vízre bocsátani a világ legnagyobb atommeghajtású jégtörőjének első példányát, az Arktikát.

Ezzel a gesztussal kíván megemlékezni megalapításának 160. évfordulójáról a Balti Üzem szentpétervári hajógyár, ahol az LK-60 típusú, 22220 modellszámmal is ismert hajók épülnek.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Csüt Jan 14, 2016 9:27 pm Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Csehország is tender nélkül bővít

http://atomenergiainfo.hu/atomenergetika-a-vilagban/csehorszag-is-tender-nelkul-bovit


Az új csehországi atomerőművi blokkok szállítóját is tender nélkül választják ki.


A HlídacíPes.org cseh hírportál Lenka Kovačovská cseh ipari miniszterhelyettesre hivatkozva azt írta, hogy a világ többi országához hasonlóan Csehország sem kísérletezik többé tenderrel és versenytárgyalás nélkül fogja kiválasztani a tervezett új atomerőmű szállítóját. A stratégiai partner kiválasztásában egy új kormányzati szervezet, egy Atombizottság fog közreműködni, amely egyben koordinálni fogja a csehországi atomenergetikai fejlesztési programot. Kovačovská azt is elmondta, hogy a tavaly törölt temelíni tender nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. „Ténylegesen mi voltunk az egyedüli ország a világon, amely nyitott versenyeljárás keretében kereste partnerét az atomerőmű építéséhez”. A miniszterhelyettes, aki részt vett az új cseh energetikai koncepció kidolgozásában, elmondta, hogy az új kormányzati szerv az év végéig hivatott a kormány elé terjeszteni a stratégiai partnerrel szemben támasztott követelményt, beleértve a beruházás finanszírozását is.

A HlídacíPes.org beszámolója szerint az Atombizottság létrehozása gyakorlatilag az első lépés lesz az atomerőmű új energiablokkot szállító stratégiai partner kiválasztása során. Az Atombizottság tagjai az illetékes minisztériumok, – az ipari, a pénzügy-, a külügy-, a környezetvédelmi és regionális fejlesztési minisztérium helyettes vezetői.

A portál értesülései szerint ipari miniszter vezette Atombizottság tagja lesz többek között Dana Drábová, a Cseh Atomenergiahivatal vezetője, valamint a cseh energetikai vállalat, a ČEZ több vezetője is. A prágai kormány egyelőre keresi még a csehországi atomprojektet irányító kormánybiztos személyét. A HlídacíPes.org portál korábban a volt ipari miniszterhelyettes, Pavel Solc mellett a ČEZ Felügyelőbizottsági tagját Jiří Tycov nevét említette lehetséges kormánybiztosként.

Lenka Kovačovská szerint pályázaton kellene kiválasztani a kormánybiztost, akinek össze kell majd hangolni az állam, a különböző minisztériumok és főhivatalok, a beszállítók és a ČEZ tevékenységét az új csehországi atomerőmű megvalósítása során.

Kovačovská úgy véli, hogy a meghatalmazottnak az ipari minisztériumban kell dolgoznia, ahol öt emberből álló új osztály alakulna, a csapat többi tagja pedig más minisztériumokból kerül ki.

A cseh portál idézte a ČEZ illetékeseit, akik a kormányhoz hasonlóan nem a temelíni helyszínt, hanem a Dukovany helyszínt preferálnák. Van viszont egy olyan maximalista forgatókönyv is, amely a csehországi atomenergetika fejlesztése során négy új reaktorral számol – kettő Dukovanyban, kettő pedig Temelínben épülne meg. A temelíni és dukovany-i erőművek előkészítése párhuzamosan fog végbemenni. Dukovanynak mindenesetre igyekeznie kell, ugyanis a régi blokkok üzemideje a tervezettnél tíz évvel korábban véget érhet. „Dukovany és Temelín együttes tervezése nagyobb rugalmasságot biztosít a partnereinkkel való tárgyalások folyamán” – mondta Lenka Kovačovská. A kormány álláspontja szerint a két új blokk felépítése után az atomenergetika részaránya a csehországi termelésében 2040-ig 50 százalékra nőhet.
Felhasználó profiljának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:       
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához

Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban
Nem mellékelhetsz fájlokat a fórumban
Nem tölthetsz le fájlokat a fórumban


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
:: Theme & Graphics by Daz :: Ported for PHP-Nuke by nukemods.com ::
Időzóna: (GMT +1 óra)


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.38 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::