Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Vélemények
· Tartalmas írások
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info



 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Juhos László vallomások

Első

Második

Harmadik

Negyedik

Ötödik

Hatodik

Hetedik

Nyolcadik

Kilencedik

Záró válogatások

Határozat

 
Reális Zöldek Klub :: Téma megtekintése - Válaszra várva az MVM-től
Tartalomjegyzék
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok 
 ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 
Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Szerző Üzenet
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Szerd Márc 16, 2016 11:53 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Válaszra várva az MVM-től

From: Juhos Laszlo [mailto:juhos.laszlo@chello.hu]
Sent: Wednesday, March 16, 2016 11:27 AM
To: 'mvm@mvm.hu'
Cc: 'Láng Sándor'; 'Bogáncs János Dr. Prof.'; 'Aradszki András dr.'; 'Kovács Pál'
Subject: Reális Zöldek Klub - Elkészült az ország legnagyobb naperőműve

Dr. Bentzik Réka úrhölgy

kommunikációs igazgató



Tárgy VÁLASZRA VÁRVA



Tisztelt Bentzik Réka úrhölgy!

A Reális Zöldek Klub, 2007 óta a energiapolitikáról szóló híreket és véleményeket a www.realzoldek.hu honlapon teszi közzé. A honlapról 2007 óta közel 17 millió letöltés történt. A honlapon közzé tettük a pécsi napelem erőmű létesítéséről szóló hírt és a hírhez érkezett két szakemberek által készített véleményt.

A hír és a két vélemény itt érhető el: http://www.realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4295

Kérem szíves közbenjárását a két szakmai véleményről a részvénytársaságuk véleményének civil szervezetünk részére történő megküldéséhez.

Számítok Igazgató úrhölgy együttműködésére a reális zöldek civil szervezetével, amelyet előre is köszönök

Juhos László, reális zöldek elnöke, okleveles energetikus szakmérnök, reaktor szakmérnök





.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Szerd Márc 16, 2016 12:13 pm Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Lázár János miniszter úr a március 10-i kormányinfón az EU-s pénzekkel kapcsolatban lényegében a következőket mondta: nem elég CSAK maradéktalanul elkölteni az EU által biztosított kereteket (mint eddig), hanem azokat a nemzet épülésére HASZNOSAN is kell befektetni - s hogy ezeket az EU szigorúan ellenőrizni is fogja.



A reális zöldek szerint a pécsi naperőmű EU-s és állami pénzből történő finanszírozása HASZONTALAN költés volt, mint ahogy a tájékoztatás végéhez fűzött észrevételekben a klub a honlapján ezt korábban indokolta is. Idézve:



"...

1.) Tudható, hogy a napelemes rendszerek piaci alapon ma nem működőképesek.



2.) Nem ismert, milyen EU-s nyomásra (vagy egyes hazai lobbisták túlbuzgósága miatt) megy bele az állam, az MVM, hogy ilyen rossz projektbe invesztál. A 3x20%-os követelmény nem magyarázat. Növeli a fogyasztóknál az áram árát (szembe megy a rezsi-csökkentéssel), nehezebbé teszi a villamosenergia-rendszer szabályozását, elvesz forrásokat lényegesen jobb energia megtakarítást eredményező beruházásoktól. Egyes vélemények szerint létesítésüket csak akkor szabadna engedélyezni, ha valamely mértékű energiatároló kapacitás is a projekt része - esetleg befizet egy ilyen alapba. De hát ilyen teher nélkül sem piacképesek!



3.) Arról nem szól a tudósítás, hogy a berendezések honnan érkeztek. Amennyiben nálunk gyártották, a gyártósor, alapanyag akkor is import volt, meg kellett venni. Egy másik projektnél a külföldi szállító csak úgy adott volna garanciát, ha a tartószerkezetet is ő szállítja. Szélső esetben az is előfordulhat, hogy az állami támogatási rész sem marad belföldön. Jó lenne tudni, a teljes beruházási költség hányada ment külföldre.



4.) Évek óta azt hallani, hogy a napelemes rendszerek ára drasztikusan csökkenni fog. A pécsi projektnél ez még nem látszik: fajlagosan drágább, mintha lakóházakra osztották volna szét. És azoknál nincs se transzformációs, se hálózati veszteség. Jó lenne azt is megtudni, hogy a termeltből mennyi jut el a fogyasztókig.



5.) Abban a környezetben, ahol már egyre többen fogadják el, hogy nem az emberi tevékenység okozta CO2-kibocsátás az oka a klímaváltozásnak, felesleges "hencegni", hogy hány tonna/év CO2-t vonok el a növények fejlődésétől. Egyébként is: a kereken 1000 óra/éves csúcskihasználási óraszámú napelemek üzemszünetére oda kell tenni 7760 óra/év kihasználású kapacitás-tartalékot. Ezek nálunk fosszilisak, s nem a legjobb hatásfokúak, tehát fajlagosan egy földgáz-tüzelésűnél is magasabb CO2-kibocsátók. Vagyis a CO2-mérleg ilyen szempontból is kellemetlen.



6.) Az első teljes működési év után megtudjuk, mennyit is képes termelni."



A Reális Zöldek szeretné elérni, hogy a továbbiakban hasonló témákra az állam támogatást ne szavazzon meg - félve attól is, hogy az ország számára kedvezőtlen projekteket az EU a jövőben szankcionálni is tervezi.




.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Szerd Márc 16, 2016 1:14 pm Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

A német megújuló termelés támogatásával szemben EU vizsgálat folyik!
Az Ipari Energiafogyasztók Fóruma elnöke (IEF) egy Budapesten sorra került szakmai rendezvényen arról beszélt, hogy az Európai Unió a német megújuló villamos energiatermelés és szélkerék, napelem gyártás tiltott állami támogatás vizsgálatát kezdte meg.
dr. Nagy Zoltán elnök azt is állította, hogy a német és magyar villany árak között nyolc euro az eltérés a piacon a német árak javára, amiből Nagy elnök szerint mindössze 2-3 euró indokolható a többi nem.
A nem indokolható részre nézve az Elnök úgy fogalmazott, hogy van sejtése kik a haszonélvezői az indokolatlan eltérésnek, de erről nem kíván szólni.
Nagy elnök előadásában arra is kitért, hogy a német megújuló program támogatásának a költségét a német állam az elmúlt években a német lakosságra terhelte, most azonban kezdetét vette az ipari fogyasztók kedvezmények visszafogása, ami azt is előidézheti, hogy a német gyártó ipar külföldre kényszerül telepedni.
Az Elnök szavaihoz teszik hozzá a reális zöldek a német állam a tiltott megújuló villanytermelés és a termelő eszközök gyártása tiltott támogatása révén 300 000 munkahelyet volt képes produkálni. A megújuló eszközök gyártása területén jelentős versenyelőnyre tett szert. Jellemző, hogy német multi cég az Egyesült Államokban is nyerő a szélkerekek tendereztetése versenyében.
Magyarországon létesült mintegy 330 MW szélkerék kapacitás német importból származik. Hazánkba mindig a lefutott szélkerék típusok üzembeállítására került sor, mindössze 100 új munkahelyet eredményezve.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Szerd Márc 16, 2016 1:15 pm Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Mészáros Milán

Bár a zöld energia első nekifutásra nagyszerű ötletnek tűnhetett, azonban - amint az mára kiderült- sajnos irreálisan drága és hatalmas állami pénzügyi támogatásokat emészt fel - írja a Business Insider tegnapi online kiadása.

Az újság szerint ennek legszemléletesebb példája az a hatalmas dominó - sokk-hatás, amelyet az Obama - adminisztráció által támogatott Solyndra napelemgyártó vállalat tavalyi összeomlása mért az egész iparágra.

A szakértők szerint a megújuló energiának - mint minden új iparágaknak- időre van szüksége ahhoz, hogy méretgazdaságosság és költséghatékonyság szempontjából elérje a megfelelő szintet. A fosszilis energiahordozókkal összehasonlítva azonban jelenleg még óriási a különbség, mert amíg az elektromos áram zöld-módszerekkel előállítva kilowattóránként 0,6 dollárba kerül, addig a szén- és földgázforrásból előállítva alig 0,1 dollárba.

Bővebben: http://www.businessinsider.com/people-are-losing-hope-for-green-energy-2012-11

Azt pedig már csak mi (RZK) tesszük hozzá, hogy a fosszilis energiahordozók használata kémiailag szennyezi a környezetet, a megújuló energiák pedig a Föld energia-háztartásába nyúlnak bele, azaz -organikus analógiát használva- a "Gaia idegrendszerét" károsítják.
. (Nos, akkor melyiket jobb nagyobb mértékben kitermelni? - Ennyit a fenti "szakértők" méretgazdaságossági és költséghatékonysági szempontjához.)

Végül, megújuló energiák azonban nem léteznek, mert megújuló az a energia lenne, amely a rendszerből számottevő rendszerbeli következmények nélkül –ismétlődően– kivehető. Ilyen energiákkal pedig -a termodinamika első főtétele (energiamegmaradás tétele) értelmében- jelenleg nem rendelkezünk.

2012. december 2.



.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Szerd Márc 16, 2016 1:42 pm Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Lapátra került az államtitkár!
A reális zöldek sikeres lobbi tevékenysége!


Varga Mihály úr
miniszter

Tisztelt Miniszter!

A közelmúltan Glattfelder Béla államtitkár a Magyar Rádió OXIGÉN című műsorában volt a riport alany.

A tárca belgazdaságért felelős államtitkára azt javasolta, az OXIGÉN műsor hallgatóinak, ha valakinek van megtakarított pénze, azt napelem beruházására fordítsa. Majd azzal folytatta Glattfelder Béla, 800 milliárd támogatási összeg fog rendelkezésre állni a megújulókra.

A szakmailag dilettáns, belgazdaságért felelős államtitkártól erkölcsileg nem vállalható kinyilatkozás hallatán a csatolt levelet küldtem Glattfelder Béla államtitkárnak és a levél másolatát megküldtem Lázár János miniszter úrnak, azzal a megjegyzéssel, hogy a Lázár miniszter úr érzékelje, hogy milyen államtitkárok vannak a nemezt gazdasági tárcánál.

Az természetesen az OXIGÉN műsorszolgáltatásában nem került kifejezésre, hogy Glattfelder Béla a Magyar Szolár Szövetség és a Nemzeti Megújuló Energia Platform elnöke.

Budapest, 2014. augusztus 25.


Tisztelettel: Juhos László, Reális Zöldek Klub elnöke




.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Szomb Márc 19, 2016 9:16 pm Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

A termodinamika első főtétele az energia megmaradási elvének kibővítése arra az esetre, amikor a vizsgált rendszer hőenergiával kis rendelkezik. A hőenergia nem más, mint a testet alkotó részecskék kinetikus energiája, tehát voltaképpen mechanikai energia.
Az első főtételből az is következik, hogy nem létezik első fajú perpetuum mobile.
A reális zöldek megfogalmazásából az is, hogy az energia nem újul meg, csupán átáramolhat egyik helyről a másikra, vagy átalakulhat másfajta energiává, azonban a mennyisége a világban az ősrobbanás óta állandó.
Megújulónak az olyan hasznosítható energiafajtát szokás nevezni, amelyet a természet – a saját erőforrásaiból máshonnan kivonva – rövid idő alatt pótol. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy mennyi „megújulót” lehet kivonni a természetből, ezen belül is a bolygó biológiai-ökológiai rendszeréből, a természet károsodása nélkül.

Kapcsolódó írásunk:
http://www.realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3975





.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Kedd Márc 22, 2016 4:39 pm Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

From: Sütöri Dalma [mailto:dsutori@mvm.hu] On Behalf Of Bentzik Réka
Sent: Tuesday, March 22, 2016 4:21 PM
To: juhos.laszlo@chello.hu
Cc: Sütöri Dalma
Subject: RE: Reális Zöldek Klub - Elkészült az ország legnagyobb naperőműve

Tisztelt Juhos László Elnök Úr,

Köszönjük megkeresésüket, mellyel kapcsolatban az alábbiak szerint nyilatkozunk.

A Kormány 232/2015. (VIII.20.) Korm. rendelete szabályozta a költségvetési intézmények milyen pályáztatási rend és feltételek teljesülése esetén részesülhetnek fotovoltaikus (PV) erőműben megtermelt villamos energiából, továbbá az MVM Hungarowind Kft-t nevesítette e közfeladat ellátásában. Ezzel kapcsolatosan az MVM Hungarowind Kft. a Pécsi Erőmű egykori, teljes mértékben rekultivált zagyterén egy 10 MWp teljesítőképességű PV erőművet létesített, melynek forrását 86%-os mértékben a KEOP 2015-4-11.0 jelű pályázaton elnyert, EU-támogatási összeg biztosítja.
Figyelembe véve, hogy a két technológia nagyon különböző feltételekkel működik és különös tekintettel arra, hogy a pécsi naperőmű EU-támogatás felhasználásával épült és az üzemeltetésére a KEOP pályázat speciális feltételei vonatkoznak, az atomerőműben és a pécsi fotovoltaikus naperőműben történő villamos energia termelés összehasonlítását nem tartjuk célszerűnek az Önök honlapján megjelent fajlagos költség/megtérülés szerint. A második véleményben szereplő, nem gazdasági témájú felvetéseket társaságunk nem vizsgálta, így azokkal kapcsolatban nem áll módunkban nyilatkozni.

További sikeres tevékenységet kívánunk.

Üdvözlettel:

dr. Bentzik Réka
mb. kommunikációs igazgató

rbentzik@mvm.hu
Telefon: +36 1 304 3037
Mobil: + 36 70 420 0660
Fax: +36 1 202 0325
Leírás: Description: cid:image001.png@01CB5FD0.F14EF130
MVM Magyar Villamos Művek Zrt.
1031 Budapest, Szentendrei út 207-209.
www.mvm.hu



.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Hétfő Márc 28, 2016 7:28 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

From: Juhos Laszlo [mailto:juhos.laszlo@chello.hu]
Sent: Monday, March 28, 2016 8:07 AM
To: 'rbentzik@mvm.hu'
Cc: 'Kovács Pál'; 'energia@nfm.gov.hu'; 'Bencsik János'
Subject: Pécsi naperőmű, 232/2015.(VIII.20.) Korm. rendelet

dr. Bentzik Réka úrhölgy
mb. kommunikációs igazgató

Tisztelt Igazgató úrhölgy!

Mindenekelőtt biztosítom Igazgató úrhölgyet a reális zöldek civil szervezet annak érdekében munkálkodik, hogy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. meghatározó/elsődleges szereplőjévé váljék a hazai energiagazdálkodásnak, mint az volt a társaság jogelődjének a megalakulásától 1963-tól 1992-ig.
A reális zöldek 2006-ban megjelenítették álláspontunkat, miszerint az energetika területén a piaci mechanizmusok nem mindenhatók:
http://realzoldek.hu/pdf/XI_1_2006teli.pdf

Csupán közbevetőleg jegyzem meg a reális zöldek üdvözlik, hogy az állami MVM csoport belépett a földgáz-kiskereskedelmi piacra.
Nagyon szűk körben ismert, hogy a rendszerváltás előtt a társaságuk jogelődje indirekt módon felelőse volt a lakosság által fogyasztott gáznak A TRÖSZT volt a felelőse annak, hogy az évi 10 milliárd köbméter földgáz hazai felhasználására sor kerüljön.

A reális zöldek felismerték az ENERGIEWENDE és migráció egymásnak „édestestvére” . Az erről szóló felfogásunkat a Reális Zöldek Klub kibővített Elnökségi ülésé 2016. január 15-én megerősítette. A tézis elfogadásához hozzájárultak az Elnökségi ülés előtt elhangzott szakmai előadások. Az előadásokat meghallgatta a második Orbán kormány energetikáért felelős államtitkára Kovács Pál úr, továbbá dr. Aradszki András, a harmadik Orbán kormány személyes képviselője volt jelen, hallgatta meg a szakmai előadásokat.(Az előadásokra felhívtuk az Önök figyelmét.)

A MINISZTERELNÖKSÉG képviseletében dr. Aszódi Attila, kormánybiztos 2016.januáraban felkérte civil szervezetünket, hogy fejtsen ki lobbi tevékenységet PAKS II létesítése mellett az Európai Bizottságnál.

Igazgató úrhölgy kedves figyelmébe ajánlom 2016. február 1-elsején az Európai Uniónak megküldött összeállításunkat.
http://realzoldek.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2434

Kérem, hogy legyen szíves az összeállításunkat egészen végig olvasni, abból ugyanis Igazgató úrhölgy számára kiderül, hogy a reális zöldek támogatják a KORMÁNY energiapolitikáját.
Valóban a második Orbán kormány országlása idején elfogadott ATOM – SZÉN – MEGÚJULÓ forgatókönyvet támogatjuk, amelynek gyökere 2005-ben az Önök részvénytársaságának a berkeiben fogant, gondolok itt a Mátrai Erőmű többségi részvényeinek a megvásárlására kinyilvánított szándékra.
Új erőmű magyar fűtőanyaggal - 2009-ben még volt anyagi forrásunk -, kiadványunkban az MVM részvénytársaság fejlesztési tervéről hírt adni:
http://realzoldek.hu/pdf/2008-2009-1.pdf

Sajnos a fenti fejlesztési terv Európai Uniós politikai elvárás hatására elhalt. A fejlesztési terv elhalásával szembeni megszólalásunkra, Lázár János miniszter úr intézkedésére 2016 - január hóban lehetőségünk adódott Kern Tamás helyettes államtitkárral párbeszédet folytatni, a MINISZTERELNÖKSÉGET tájékoztatni.

A reális zöldek civil szervezet a klímaváltozást tudományos érvekkel vizsgálók oldalán áll, 2015-ben elindítottuk a http://klimaszkeptikusok.hu/ honlapot. Javaslom a honlap tanulmányozását.


Köszönöm Igazgató úrhölgynek, hogy a Pécsi Naperőművel kapcsolatos reális zöld észrevételekre válaszolt. Hivatkozott arra, hogy a naperőmű a 232/2015.(VIII.20.) Korm. rendelet "kiszolgálására" létesült. A naperőmű engedélyese az MVM Hungarowind Kft. (a rendeletben, mint Társaság).



A kormányrendelet a költségvetési intézmények fosszilis alapú (villamos) energia felhasználásának csökkentésére, továbbá a napelemes alapú villamosenergia-felhasználás irányába történő eltolása érdekében született. Bizonyos feltételeket teljesítő és kötelezettségeket vállaló közintézmények pályázhatnak éves fogyasztásuk maximum 50%-ának kedvező áron történő megvásárlására.



A kormányrendelet paragrafusai alapján a reális zöldeknek az a véleménye, hogy az a tervezett célját nem fogja elérni, az MVM Hungarowind Kft. ezen üzletágát pedig veszteségessé teszi. Épp ezért a kormányrendelet pontosítása javasolható megfelelő szakmai hatásvizsgálatok elvégzését követően.



A reális zöldek szerint a rendelet hiányosságai annak előkészítése során az energiák és a kapacitások (teljesítmények) nem megfelelő elemzéséből, illetve a napelemes erőmű termelési és a közintézményi fogyasztási időszakok összefüggéseinek figyelmen kívül hagyása miatt adódhatott.



Indoklásként:



1.) A rendelet 3.§ (2) szerint a naperőműben termelt energia csak a pályázaton nyertes végfelhasználónak (közvetlenül vagy az engedélyes kereskedőn keresztül) értékesíthető. Ez alapján egyszerű gondolatmenettel belátható, hogy a pályázaton nyertesek az éves fogyasztásuknak csak kb. 10%-át (nem a max. 50%-át) képesek naperőműből szolgáltatott energiával fedezni. (Tételezzünk fel egy napsütéses júliusi vasárnapot, amikor a naperőmű névleges teljesítményén (10 MW) üzemel, illetve becsüljük azt a fogyasztói teljesítményigényt, amely illik erre, majd nézzük meg a naperőmű és a fogyasztói portfólió csúcskihasználási óraszámait.)



2.) A 3.§ (4) szerint a szerződött kedvezményes energiát mindenképpen a kedvezményes áron kell átadni. Előfordulhat, hogy a Társaságnak a naperőműben termelt energia akár négyszeresét is a piacon kell megvásárolnia, s veszteséggel értékesítenie. A Társaság éves vesztesége csak a piaci és az értékesítési ár különbsége miatt meghaladhatja az évi 500 millió forintot.



3.) A nyertes közfogyasztó kötelezettsége, hogy a kedvezményes áron kapott energiával arányos mértékű energiahatékonysági intézkedést hajtson végre a saját költségén. Ez azt érték oly alacsony is lehet, hogy az pl. negyed-tucat nyílászáró cseréjére sem elegendő. Komolyabb fosszilis energia megtakarítási cél - amiért a rendelet született - nem tud teljesülni.



A kormányrendelettel kapcsolatban ezek a reális zöldek fő észrevételei. A pályázat kiírásáig van elegendő idő a rendelet tartalmának felülvizsgálatára.



A reális zöldek azt is javasolja - mivel eddig nem vizsgálták - az MVM számolja ki, a Pécsi Naperőmű beruházási költségének hány százaléka ment külföldre, s mennyi a hazai hozzáadott érték.



A reális zöldek a napelemes rendszerek létesítését állami forrásból hazánkban nem támogatják.



A MAVIR megbízásából 2007-ben tanulmány készült a magyar villamosenergia-fogyasztás várható alakulásról 2025-ig.

2015-ben a MAVIR tette közzé, hogy PAKS II bejövetele előtt még 5000-7000 MW erőművi kapacitás létesítésre van szükség.



A reális zöldek szerint a hazai érőépítésre egy erős szakmai érdekérvényesítő képességgel rendelkező MVM Magyar Villamos Művek Zrt. képes.

Kérem Igazgató úrhölgyet, hogy a közöttünk kialakult párbeszéd ne zárjuk le, mert az igen, nagy mértékben hozzájárulhat a haza javára való közös munkálkodásunkhoz.

Számítok arra, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a részvénytársaságuk 2016-ban együttműködik a reális zöldek civil szervezetével.

Előre köszönöm, ha Igazgató úrhölgy ennek érdekében közben jár.

Budapest, 2016. március 27.

Tisztelettel:
Juhos László,
reális zöldek elnöke, okl. energetikus szakmérnök,
reaktor szakmérnök



.
Felhasználó profiljának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:       
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához

Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban
Nem mellékelhetsz fájlokat a fórumban
Nem tölthetsz le fájlokat a fórumban


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
:: Theme & Graphics by Daz :: Ported for PHP-Nuke by nukemods.com ::
Időzóna: (GMT +1 óra)


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.48 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::