Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Vélemények
· Tartalmas írások
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info



 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Történelmi
Évfordulók
1856
1856. március 30. A krimi háborút lezáró párizsi békekongresszuson több pontban foglalkoztak a Duna torkolati szakasza hajózhatóságának kérdésével. A folyó torkolatánál szükséges szabályozási munkák kijelölésére és végrehajtására a szerződést aláíró hét nagyhatalom döntött az Európai Duna-bizottság létrehozásáról.

Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Juhos László vallomások

Első

Második

Harmadik

Negyedik

Ötödik

Hatodik

Hetedik

Nyolcadik

Kilencedik

Záró válogatások

Határozat

 
Reális Zöldek Klub :: Téma megtekintése - Posta, Schiffer Andrásnak
Tartalomjegyzék
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok 
 ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 
Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Szerző Üzenet
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Csüt Jún 16, 2016 7:33 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

---------- Továbbított levél ----------
Feladó: István Héjjas <hejjas224>
Dátum: 2016. június 15. 8:45
Tárgy: Politika
Címzett: schifferestsai@t-online.hu


T Dr. Schiffer András részére
schifferestsai@t-online.hu

Tisztelt Schiffer úr,

Sajnálattal hallottam a távozását a politikából, hiszen Ön azon ritka politikusok közé tartozik, akik tisztességesen művelik a politikát, még ha nem is tudok minden kérdésben egyet érteni az Ön álláspontjával.
Amikor az Ön pártja megalakult, számomra is nagyon vonzó ötlet volt a „Lehet Más a Politika” jelszó és megnevezés.

El kell ismerni, hogy az Ön vezetése alatt álló párt valóban igyekezett követni a meghirdetett alapelvet, egyenlő távolságot tartva jobb és bal oldaltól, konzervatívtól, liberálistól, távol maradva a korrupciótól és a Parlamentben nem ritka indulatos és ízléstelen sárdobálástól. Számos ismerősöm nyilatkozott úgy, hogy az Önök pártájára fog szavazni.
Azután megváltozott a helyzet. Önök nem vették figyelembe a régi igazságot, hogy egy fenékkel nagyon nehéz egyszerre két lovon lovagolni. Márpedig az Önök másik lova az volt, hogy egyszerre felvállalták a radikális „zöld” párt szerepét is, és olyan követelésekkel álltak elő, amelyek kiábrándítóan hatottak a józanul gondolkodó szavazó polgárokra.
Önök például – többek között – egyszer azt javasolták, hogy az atomenergiát napelemekkel kellene kiváltani. Nem tudom, akadt-e az Ön pártjában valaki, aki utána számolt a következményeknek. A jelenleg működő atomerőmű áramtermelésének kiváltásához ugyanis a hazai adottságok mellett legalább 5000 hektár területet kellene napelemekkel beborítani. Kiszámította-e valaki, hogy ekkora napelem felület tisztán tartásához évenként hány millió köbméter tiszta vizet kellene felhasználni. Gondoltak-e arra, hogy a napelemek korlátozott élettartama miatt minden évben le kellene selejtezni és újjal pótolni 200-250 hektárnyi napelemet. Vajon mit lehetne kezdeni ilyen hatalmas mennyiségű elektronikus hulladékkal? Mekkora környezet terhelést jelentene ennek ártalmatlanítása? És arra gondoltak-e, hogy az ingadozó teljesítményű napenergia milyen hálózati ingadozásokat okoz, amelyek kiszabályozása nagyobb költséggel és több környezet terheléssel jár, mint amennyit a napenergiával meg lehet takarítani?

Egy másik hiba, amit Ön elkövetett, az, hogy tehetségtelen és alkalmatlan munkatársakkal vette körül magát. Alapvetően helyeselni tudom, hogy a pártjának vezetésébe nőket is bevont, jó lenne, ha a példáját más pártok is követnék. Én magam is a műszaki-tudományos kutató-fejlesztő mérnöki pályafutásom során szívesen dolgoztam együtt nagy tudású, kreatív hölgyekkel, mérnökökkel fizikusokkal, matematikusokkal, akik férfiakat megszégyenítő szakmai teljesítményt nyújtottak. Sajnos azonban az Ön hölgy munkatársai nem ebbe a kategóriába tartoznak, és hajlamosak természettudományos kérdésekben olyan nyilatkozatokat tenni, amelyek mögött magas fokú tájékozatlanság gyanítható.

Tisztelt Schiffer úr, kérem ne vegye sértésnek, amit leírtam, én Önt jó szándékú tisztességes politikusnak tartom, és őszintén sajnálom, hogy távozik a Parlamentből, amelyből hiányozni fog egy olyan egyéniség, mint Ön.

Tisztelettel:
Dr. Héjjas István
Nyugalmazott, aranydiplomás mérnök, energetikai és automatizálási szakértő




.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Csüt Jún 16, 2016 7:51 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Szél Bernadett megélhetési politikus.

Egyedül készül az LMP 2018-ra. Szél Bernadett társelnök is aláírta az önálló irányvonal megerősítését szorgalmazó iratot. (Forrás: NÉPSZABADSÁG, 2016. június 16.)

Minden pártnak törekednie kell a hatalom megszerzésére, a demokrácia alapszabályai közé tartozó premissza.

Az LMP - nek esélye nincs a hatalom megszerzésére, az sem kizárható, hogy az 5% küszöb átlépésére sem.




.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Csüt Jún 16, 2016 7:51 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Az LMP nem zöld párt! Állítják a reális zöldek.

A harmadik Orbán kormány a reális zöldek javaslata szerint a környezetvédelmébe az ember védelmét is bele érti.
Néhai Mosonyi Emil a reális zöldek díszelnöke, világhírű tudós a Magyar Tudományos Akadémia tagja szerint a környezet védelme hasonlatos a középkorban a reneszánsz idején a humanista gondolkodáshoz. Volt humanista szobrász, festő költő, de önmagában humanistáról nem beszélhetünk.

A reális zöldek szerint a LMP nemcsak neoliberális zöld társaság, hanem a hazára nézve a legnagyobb veszélyt jelentő parlamenti párt. Az LMP a Duna körből és Védegyletből osztódással létrejött párt a környezet védelme szempontjából ellenzi a síkvidéki erőművek építését, azaz a Duna és Tisza folyók vizének a visszatartását keresztgátakkal, az országban. Az LMP felfogása szerint hozzá kellene kezdeni Kisköre lebontásához. A síkvidéki erőművek építésének az ellenzése mögött valójában külföldiek érdekében tesz az LMP. Ha a Duna és a Tisza vizét keresztgátak építésével nem igyekszünk minél hosszabb ideig az országban visszatartani, az Alföld előbb utóbb olyan lesz, mint a Góbi sivatag. A Tisza mentén élők elvándorolnak vagy kihalnak, helyükre a Sión hegye mellől érkeznek majd migránsok.



.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4748

HozzászólásElküldve: Csüt Jún 16, 2016 7:54 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére



Az LMP a Duna mozgalmak reinkarnációja!

A norvég civil alap felhasználása nem Magyarország érdekében folyik.
A reális zöldek tapasztalatból állítják, hogy a norvég civil alap hazai „elosztói” kirekesztők. A zöldek körében kizárólag az antinukleáris, vízlépcső ellenes, a megújuló energiaforrásokat támogató a Duna –Kör emlőin felcserepedett zöld szervezeteknek „csatornáznak” be, forrásokat a norvég civil alapból.

A hazai pénz elosztók a maximálisan a norvég érdekeket figyelembevevő civil szervezeteket kedvezményezik. Alapvető norvég érdek, hogy a gáz ára minél magasabb legyen. A Duna- Körnek a rendszerváltás előtt adományozott alternatív Nobel díj hátterében valójában norvég érdek érvényesítés szándéka állt.

Ebből a kőolaj zöld társaságból emelt két mozgalmárt az LMP a frakciójába, Sallai R. Benedek és Schmuck Erzsébet személyében.
Az LMP Paks bővítése elleni kirohanásának a hátterében a Duna mozgalmak rendszerváltás idején való tömegmozgósító ereje időződött fel. Az LMP arra számított, hogy Paks bővítésével szemben ugyanolyan vonulásokra kerül sor, mint a rendszerváltás idején a vízlépcső ellen volt.
A budapesti baloldali/liberális értelmiség, az április 6-i választási kudarcot követően az LMP felé fordult.

Mivel a vízlépcső ellenességben a budapesti nemzeti érzelmű értelmiség és a budapesti baloldali/liberális értelmiség, közös nevezőn áll, az LMP az elektronikus médiában, közte a közszolgálati médiaszolgáltatók műsorszolgáltatásában túlsúlyba került. Példaként közre adjuk a Magyar Rádió nemzeti érdekeink elleni szolgálatában történt műsorszolgáltatásával szembeni észrevételünket. Észrevételünkre Bálint István szerkesztő nem tartott bennünket érdemlegesnek, hogy válaszoljon.



Bálint István úr
szerkesztő

Magyar Rádió, 180 perc szerkesztősége

Tisztelt Szerkesztő úr!
Kocsis Éva, műsorvezető stúdió beszélgetése Schiffer András (LMP) frakcióvetővel a médiatartalmak alapvető szabályozástól szóló törvényi elvárásnak, a kiegyensúlyozottság követelményének nem felelt meg.
Álláspontom szerint azért, mert a Műsorvezető úrhölgy nem szembesítette riport alanyát azzal a ténnyel, hogy az LMP antinukleáris párt.

A kampányidőszakban a reális zöldek többször kifejezésre jutatták álláspontjukat, hogy mekkora veszélyt jelent hazára és Európa energiabiztonságára nézve az antinukleáris felfogás.
A stúdióbeszélgetésben nem került kifejezésre a nukleáris energia békés felhasználásának hazai fontossága, a reális zöldek álláspontja, amelyet a reális zöldek a választások előtt az MTI-OS útján kiadott tizenkét közleményben tett közzé.

A kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének megsértése esetén a kifejezésre nem jutatott álláspont képviselője, tehát a reális zöldeknek lehetőségük van a Média hatósághoz fordulni.

Nem teszem meg, nem kezdeményezek hatósági eljárást, bízom Szerkesztő úr és a reális zöldek közötti korrekt kapcsolatra, Szerkesztő úr hatósági eljárás nélkül lehetőséget ad a kifejezésre nem jutott álláspontunk megjelenítésére a 180 perc médiaszolgáltatásában.

Tisztelettel: Juhos László, Reális Zöldek Klub elnöke




.
Felhasználó profiljának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:       
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához

Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban
Nem mellékelhetsz fájlokat a fórumban
Nem tölthetsz le fájlokat a fórumban


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
:: Theme & Graphics by Daz :: Ported for PHP-Nuke by nukemods.com ::
Időzóna: (GMT +1 óra)


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.38 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::