Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók
1783
1783. április 20.
II. József kiadta a magyarországi folyók hajózhatóvá tételéről szóló 3065. sz. rendeletét, amely a Helytartótanács feladatává tette a szükséges intézkedések megtételét.

Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Reális Zöldek Klub :: Téma megtekintése - KORÉNYI Zoltán
Tartalomjegyzék
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok 
 ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 
Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Szerző Üzenet
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4591

HozzászólásElküldve: Szerd Aug 03, 2016 1:31 pm Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

KORÉNYI Zoltán


From: Korényi Zoltán dr. [mailto:korenyi.zoltan.3@t-online.hu]
Sent: Wednesday, August 03, 2016 1:43 PM
To: Juhos Laszlo
Cc:
Subject: Fwd: E-mail küldése MET, 19930001.pdf - Budapest Energiakoncepciója (1995-2010)

Tisztelt Juhos László Elnök Úr! Kedves Laci!

Nagyon köszönöm a csatolt, 23 évvel ezelőtti meghívót, amelyet Mannheimban az MVV cégnél ("Stadtwerke") állítottunk össze 1993. októberében - egyeztetve a MET budapesti csapatával. [Emlékeztetőül: öt esztendőn át (1993-1998) az MVV Consulting Törzsosztályának voltam a műszaki vezetője.]

Őszintén szólva, mára az esemény kikopott az emlékezetemből. Pedig mai szemmel nézve Magyarország jövője szempontjából a workshop témája döntő stratégiai jelentőséggel bírt.

Éppen jókor küldted ezt az emlékeztető meghívót, mert most készül a MET 25 éves jubileumi kiadványa. Írok róla egy rövid összefoglalót, hisz a MET szempontjából nézve ez egy kiemelkedő jelentőségű nemzetközi projekt volt.

Szerencsére kezemben van a 408 oldalas tanulmány egyik eredeti példánya, amelyből beszkenneltem a csatolt 22 lapos kivonatot. Különösen érdemes az utolsó 4 lapot áttanulmányozni, átgondolni, mert akkor megértjük, hogy miért volt a javasolt német minta, a "Stadtwerke koncepció", Magyarország számára sorsdöntő jelentőségű. Nemcsak energetikailag és gazdaságilag, hanem államszerkezeti és a demokrácia fejlődése szempontjából is.

Amit itt leírtunk, ma is emelt fővel vállalom. Feltételezem, a Stróbl Alajos által vezetett, a névsorban szereplő kollégákkal együtt. Nagy kérdés: miért lett a tanulmány sorsa az elhallgattatás (még csak le sem fordította a magyar fél!?). Miért nem lett belőle pezsgő vita? Energetikai, országos és önkormányzati szinten. Nyilvánvalóan az energetika hirtelen megindított privatizációja volt az alapvető ok.

Érdekesek lehetnek a részletek a MET története szempontjából is, meg személyesen is érdekelne, mert ezt követően kevés konkrét információ jutott el hozzám Mannheimba a háttérösszefüggésekről, hisz' csak 4-5 évvel később tértem haza.

------------------------------------------
Ifjabbaknak magyarázatként:

Budapest főváros dísztermében 1994. végén nagy felhajtással (sajtó, nagykövet, minisztériumok, főváros, egyesületek, stb.) került bemutatásra Budapest 1995-2010 időszakra vonatkozó energiakoncepciója, amelyet a Mannheimer Versorgungs- und Verkehrsgesekkschaft (MVV) és a MET csapata szűk egyéves munkával együtt készített el. A gyakorlati megvalósítás projektvezetője a MET részéről dr. Stróbl Alajos, az MVV részéről dr. Korényi Zoltán volt. A munkában résztvevők névsorát a csatolmány tartalmazza. Aki tud németül, nálam megnézheti a tanulmányt. Szerintem vannak benne még ma is használható részek.
-----------------------------------------


Köszönettel és üdvözlettel:

Korényi ZoltánMellékletek:


https://www.scribd.com/document/320070494/Energiekonzept-Budapest-1995-2010


https://www.scribd.com/document/320070480/MET-1993


.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4591

HozzászólásElküldve: Szerd Aug 03, 2016 8:35 pm Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Alattvalók az energetika területén.
Hová kerüljön a második 145 MW-os gázturbinás kombinált erőműblokk? A Kelenföldi Erőműbe vagy a Dunamenti Hőerőműbe? Veti fel a kérdést az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Hőszolgáltatási Szakosztálya 1989. év április havában, egy évvel a Szakosztály 25 éves fennállása előtt.
A Hőszolgáltatási Szakosztály az érdemi munkát 1965-ben Dr. Forgó László vezetésével kezdte meg, és 1990-ben a rendszerváltás évében lett 25 éves a Szakosztály.
A Hőszolgáltatási Szakosztály a 25 éves működéséről az ETE 1990-ben összeállítást adott ki.
Az összeállítást a szakosztály vezetőség közreműködésével Dr. Járosi Márton szerkesztette. A terjedelmes összeállításból nem derül ki, hogy kik voltak 1990-ben a Hőszolgáltatási Szakosztály vezetőségének a tagjai.
Az viszont igen, hogy az összeállítást Járfás László lektorálta, és az összeállítás felelős kiadója: Dr. Járosi Márton a Hőszolgáltatási Szakosztály elnöke. Mindezek az információk az összeállítás második oldalán olvashatók.
Hogy az összeállítás valóban nem a Hőszolgáltatási Szakosztály vezetőségének a közreműködésével szerkesztődött, hanem Járosi egyszemélyes műve, e tényt Járosi ÉLETEM A MAGYAR ENERGETIKÁÉRT című könyvének 31. oldalán önmaga ismeri el:
„1990-ben egy kis kiadványt szerkesztettünk Járfás László kollegámmal és barátommal, aki legfőbb segítőm volt a szakosztály munkában.”
Az összeállítás első oldalán a következő áll

25 éves
az Energiagazdálkodási Tudományos
Egyesület
HŐSZOLGÁLATATÁSI SZAKOSZTÁLYA

(… és hogyan tovább?)

1990

A hogyan tovább kérdésre Járosi ÉLETEM A MAGYAR ENERGETIKÁÉRT című könyve 36. oldalán a következő választ adja: a Hőszolgáltatási Szakosztály és személy szerint az és kudarcom is.
Járosi őszintesége mellé kívánkozik utalni az összeállítás végén található részre.
Járosi Márton felveti, milyen Szakosztályt akarunk? A kérdésre választ is ad. Néhány Járosi által megfogalmazott válasz a saját kérdésére:
• Szakosztályunkat az új magyar demokrácia részeként tervezzük fejlesztetni,
• A Szakosztály munkastílusát továbbra is a szakmai és társadalmi jelleg, a demokratikus vezetés és baráti szellem jellemezze. Kerülni kell a hivatali és egyesületi munka átfedését.

Az összeállítás 3. oldalán Sütő Andrástól származó idézet található:
„a jövőt nekünk kell munkálni…
s fontos, hogy minden munkálkodásunk igaz legyen.”

A jövőt Büki Gergely, a Hőszolgáltatási Szakosztály meghatározó egyénisége 1985-ben a következő módon látta:
„Az olajválságot követően világszerte az energiatakarékosság került előtérbe, erőművek esetén pedig a kombinált gáz/gőzerőművek. Tanulmányt készítettem a kombinált gáz/gőzközegű erőművek alkalmazásának világhelyzetéről és a hazai hasznosítás lehetőségeiről, amit 1985-ben Lévai professzor által vezetett MTA Energetikai Bizottságnak adtam elő, és a bizottság teljes mértékben támogatni javasolta a javaslatot.” (Idézet Járosi fenti könyvéből, 30. oldal)

Az MVMT folyamatosan foglalkozott a távlati erőmüépítési program kialakításával. A fentieknél a TRÖSZT felelős vezetői sokkal szélesebb horizonton láttak, gondolkodtak előre, mint a hőszolgáltatás területén működő szakemberek.
Tapasztalatból állítom a Hőszolgáltatási Szakosztály tagjai az egész jövőképből csupán a 15 százalékot látták, érzékelték. Ezzel nem állítom, hogy köztük nem lettek volna kiváló elmék, a maguk szakmai területén.
Hogy a gázturbinás kombinált ciklusú blokk létesítése gazdaságos lenne, ilyen lehetőség kínálkozott Kelenföldön, Újpesten ezzel a TRÖSZT vezetése tisztában volt.
A TRÖSZT mozgásterét a gazdaság - politikai vezetés határozta meg. A kormányzat a TRÖSZT számára előírta az évi 25.8 millió tonna szén átvételét.
A szenes erőművek rekonstrukciója kényszer pálya volt, amelyet a TRÖSZT vezetése a rendelkezésre álló forrásokat tekintve, állítom zseniálisan oldott meg.
A szenes rekonstrukció munkái koncentrálódtak a lignit bázisra, a Gagarin Erőműre, és a források nagy része átcsoportosításra került, a rendszer rugalmasságának a növelése céljára.
A Dunamenti Erőmű 620 tonna/óra gőzt adott át a szomszédos olaj finomítónak az F blokkokból.
A gőz kiadás az F blokkból volt a leggazdaságosabb, az F blokkok szabadságfokát (rugalmasságát) azonban a gőzkiadás lecsökkentette.
Az F blokkok rugalmasságának a visszaállítása céljából a TRÖSZT vezetése úgymond a saját szakállára hozzálátott a Dunamenti Erőmű két gázturbinás+egy gőzturbinás bővítéséhez. Ebben az időben Künszler Béla már az Ipari és Kereskedelmi Minisztériumban volt, egy ETE rendezvényen tapasztaltam, ahol Künszler a jövőképről szólt, Künszlernek halvány lila gőze nem volt a TRÖSZT fenti akciójáról.
Később Künszler a Horn kormány idején az egyik fő privatizátor!

A TRÖSZT akcióját kísérelték meg a Hőszolgáltatási Szakosztály tagjai megkérdőjelezni, mentségükre legyen nekik sem volt fogalmuk az egészről.
1991-ben a TRÖSZT élén megjelent Halz – Járosi duónak feltehetőleg szintén fogalma sem volt a fentiekről. Állítom, ők erőiken felül vállalkoztak a TRÖSZT élére!
Szerencséjük volt.
Az igények visszaestek, rugalmassági igények, megszűntek lenni, meghirdethették a gázturbináké a jövő jelszót.
Járosi még rá tett egy lapátot, a jelszóra.
Elkészítette a TÁRSADALMI KONSZENZUS KELNFÖLDRE dokumentációt, a MAGYAR ENERGETIKAI TÁRSASÁG gondozásában.
A dokumentáció elkészítésében Járosi következő alattvalói vettek részt:
Bánhidy János, hulladékégetések
Dr. Csoknyai Istvánné, környezetvédelem
Farkas Mátyás távhőszolgáltatás
Gere József, kiállításépítészet
Miklóssy József, várostervezés
Dr. Petz Ernő, oktatás és kutatás
Dr. Ronkay Ferenc, gázszolgáltatás
Schöberl László, kiállításenergia
Dr. Unk Jánosné, várostervezés
Dr. Brenner János városrendezés
Dobozi György, energiatervezés
Gáspár imre, energiafelügyelet
Laczkovics András, erőműépítészet
Ottlik Péter, környezetvédelem
Pongrácz György, erőműüzemltetés
Selmeci János, építészet
Dr. Stróbl Alajos, energiatervezés
Varga László, rendszerfejlesztés

A megbízók vitában részt vett képviselői:
Poór J. Mátyás ERBE
Tallósi János BpHV
Hogy kik a megbízók az a dokumentációból nem derül ki!

Opponensek:
Sallai Anna, Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium
Künszler Béla, Ipari és kereskedelmi Minisztérium
A munka készült: 1991. május 15. és 1991. szeptember 15. között kéthetente kétórás megbeszélésekkel..
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4591

HozzászólásElküldve: Szerd Aug 03, 2016 8:36 pm Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Dr. Jászay Tamás Úr
elnök

Magyar Energetikai Társaság


Tárgy: Javaslat új közgyűlési napirendi pont felvételére.


Tisztelt Elnök Úr!

Alulírott Juhos László, alapító tag, a Magyar Energetikai Társaság (Budapesten, 2005. január 20-án) sorra kerülő Közgyűlés új napirendi pontjának felvételére teszek javaslatot.

A Magyar Energetikai Társaság, 2005.január 20-án Budapesten sorra kerülő Közgyűlés új napirendi pontjaként a következőt javaslom:

Közlemény elfogadása és annak fizetett hirdetés formájában történő közzététele a Magyar Nemzet című napilapban.

A Közgyűlés által elfogadott Közlemény tanúsítsa a Magyar Nemzet c. napilapban, 2005. január 3-án megjelent vélemény tényszerűségét.Indoklás

A Magyar Nemzet című polgári napilap Vélemény rovatában (2005.01.03.) jelent meg Járosi Márton tollából „ A konyhai bölcsességek védelmében” című írás.
Járosi véleménye szerint „ A nemzeti energiapolitikát egyedül a rendszerváltozás után alakult Magyar Energetikai Társaság (MET) képviselte, következetesen ellenezve az energetika kiárusítását, nemzetellenes liberalizálását, addig, amíg a nemzeti elkötelezettségű vezetőséget a privatizációt kiszolgáló régi-új szocialista iparági vezetőkkel összefogva ki nem szorították a társaságból.”

Budapest, 2005. január 6.

Tisztelettel:


.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4591

HozzászólásElküldve: Szerd Aug 03, 2016 8:37 pm Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Szakértő vagy kutató?

„A Nobel-díjas ENSZ Klímapanel legújabb jelentésének munkáit magyar szakértő is vezette”. Az ENERGETIKA 2014. májusi számában megjelent hír, Dr. Ürge- Vorsat Diana, a Közép – Európai Egyetem professzora és Éghajlat – és Fenntartható Energiapolitikai Kutatóközpont igazgatója szerepére utal.
A Professzor vezetésével elfogadott jelentés szerint az éghajlatváltozás ténye és ebben az ember felelőssége most már tudományos megkérdőjelezhetetlen, és évezredek óta nem megfigyelt jelenséget okoz.
Dr. Ürge – Vorsat Diana névét beírtam a világháló keresőbe az egyik találaton többek között a következő olvasható:
„Éghajlatváltozás, a Nobel Béke-díjas IPCC és magyar kutatói
Faragó Tibor, Jászay Tamás, Nováky Béla, Somogyi Zoltán, Ürge – Vorsat Diana.”
A reális zöldek szerint nem mindegy, hogy valaki egy szakmai területnek a szakértője vagy kutatója. Akár szakértő, akár kutató az illető, nincs a minden tudás birtokában!
Reményi Károly a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja mondta Budapesten 2009-ben sorra került „Energiatudatos társadalomért” című szakmai rendezvényen:
„A tudományos témákban nincsen konszenzus. Ott érvek vannak és ellenérvek. Konszenzus és evidencia nincsen.”(Forrás: Reális Zöld valóság, 2009 őszi-téli szám)
A reális zöldek szerint az igazság nem tömegkategória kérdése. Egy demokratikus társadalomban egy embernek, akár egy civil szervezetnek is lehet igaza.
A reális zöldek szerint a széndioxid, korunk legnagyobb tudományos botránya! A globális felmelegedés, egy olyan hazugság, amelynek célja végső soron az Európai Unió versenyképességének hátráltatása. A légköri széndioxid-kibocsájtás és a globális felmelegedés között nincs ok-okozati összefüggés! A légkörben lévő vízgőz szabályoz mindent, a H2O hármas-pontjának fázisátalakulásain keresztül.
Az EU által favorizált úgynevezett "klímatudomány" nem tudomány, mert nem elégíti ki az egzakt tudományok követelményeit.
Az EU által favorizált fenntartható fejlődés fogalma fából vaskarika! Nem létezik olyan fejlődés, amely kielégíti a jelen generációk szükségleteit anélkül, hogy ne veszélyeztetné a jövő generációk szükségleteit.
Juhos László, Reális Zöldek elnöke, MET alapító tagja


.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4591

HozzászólásElküldve: Pént Aug 05, 2016 9:39 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

GÁZTURBINÁKÉ A JÖVŐ

Az elmúlt 25 évünk kudarcának okozói az villamos energia szektorban.:
GÁZTURBUNÁKÉ A JÖVŐ programot 1991-ben a TRÖSZT élére került Halz – Járosi duó hirdette meg!
A Magyar Energetikai Társaság a tröszt pénzéből elkészítette a TÁRSADALMI KONSZENZUS KELNFÖLDRE dokumentációt.
A dokumentáció elkészítésében a következők személyek vettek részt: (Hogy fizetségért arról csak a MET tudhat!).
Bánhidy János, hulladékégetések
Dr. Csoknyai Istvánné, környezetvédelem
Farkas Mátyás távhőszolgáltatás
Gere József, kiállításépítészet
Miklóssy József, várostervezés
Dr. Petz Ernő, oktatás és kutatás
Dr. Ronkay Ferenc, gázszolgáltatás
Schöberl László, kiállításenergia
Dr. Unk Jánosné, várostervezés
Dr. Brenner János városrendezés
Dobozi György, energiatervezés
Gáspár imre, energiafelügyelet
Laczkovics András, erőműépítészet
Ottlik Péter, környezetvédelem
Pongrácz György, erőműüzemltetés
Selmeci János, építészet
Dr. Stróbl Alajos, energiatervezés
Varga László, rendszerfejlesztés

A dokumentáció vitájában részt vett::
Poór J. Mátyás ERBE
Tallósi János BpHV

A dokumentációt opponálta:
Sallai Anna, Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium
Künszler Béla, Ipari és kereskedelmi Minisztérium
Mindez történt 1991. május 15. és 1991. szeptember 15. között kéthetente kétórás megbeszélésekkel.

A lobbizás hátterében az állt, hogy a második gázturbina Kelenföldre kerüljön. Oda is került.
A fenti társaságnak fogalma sem volt a Dunamenti Hőerőmű két gázturbinás egy gőzturbinás fejlesztésének a lényegéről. A társaság tudását lelkét eladta Járosi Mártonnak.és a magyar jövőt is.


.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4591

HozzászólásElküldve: Pént Aug 05, 2016 9:41 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

Alternatív Nobel díjas MET tag


Dokumentum:


https://www.scribd.com/document/320264622/Meteszat


.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4591

HozzászólásElküldve: Pént Aug 05, 2016 9:41 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

From: Juhos Laszlo [mailto:juhos.laszlo@chello.hu]
Sent: Wednesday, August 03, 2016 10:40 AM
To: Korényi Zoltán; MET
Subject: Jó a MET-ről

A Magyar Energetikai Társaság 1997-ben a privatizáció azonnali leállítását követelte.
Megőriztem a MET törekvéseiről szóló néhány a sajtóban 1997-ben nyilvánosságot kapott írást, hírt.
Hozzáteszem az írásokban más MET tagok közül Járosi Márton keményen ellenzi a privatizáció folytatását.
Sajnos az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület 1995-ben kiadott állásfoglalásában a privatizáció mellett voksol.
Szerintem a privatizáció lehetősége – hogy a villamos energiaszektor a privatizáció sínére navigálódjon – a váltó beállítására 1990 - 94 között került sor és ennek fő szakmai karmestere Járosi Márton volt.
.
Felhasználó profiljának megtekintése
realzoldek
Újonc
Újonc


Csatlakozott: Mar 08, 2007
Hozzászólások: 4591

HozzászólásElküldve: Pént Aug 05, 2016 9:42 am Hozzászólás az előzmény idézésével Vissza az elejére

A MET megalakuláskor történt


Járosi, Kerényi székébe ülve a minden tudás birtokába került.
Nem ismert se, embert, se Istent!

Magyar Energetikai Társaság
1991-1994

forrás:
Járosi Márton: „Életem a magyar energetikáért” című könyve 39. oldal.

Járosi könyvéből kimaradt.
A MET megalakulását követően Járosi felolvasott egy a sajtó számára szóló közleményt.
A közleményben többek között az állt, hogy ami az energetikában a múltban történt az mind hiba volt.
Ekkor szót kértem, és javasoltam a közlemény módosítását, voltak a múltban eredmények és hibás intézkedések egyaránt.
Járosi szavazást rendelt el.
Az alakuló ülés a javaslatom elfogadása mellett foglalt állást.
Járosi, Jászay Tamással együtt a D épület 502 terméből átvonult Lévai professzor úr szobájába, hogy a közleményen a javítást átvezesse. ( Ekkor még a csak a Prof. szobájában volt számítógép.)
Járosi ettől kezdve bosszúállóvá vált nem csak az irányomban, hanem azokkal szemben is, amelyek ETE tagságukat megőrizték.


Juhos László, MET alapító tag

.
Felhasználó profiljának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:       
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához

Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban
Nem mellékelhetsz fájlokat a fórumban
Nem tölthetsz le fájlokat a fórumban


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
:: Theme & Graphics by Daz :: Ported for PHP-Nuke by nukemods.com ::
Időzóna: (GMT +1 óra)


Szerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.28 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::