Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
A vörös iszap által okozott katasztrófa ügyében a reális zöldek Bödecs Barna, ..
Zöld ügyek
A vörös iszap által okozott katasztrófa ügyében a reális zöldek Bödecs Barna, a Jobbik frakció képviselőjének a megszólalására várnak.

Ha pártállam idején a tározó fala a rendszerváltás után gyakorlattá vált építési fegyelem szerint épült volna meg, százak haltak volna meg a katasztrófa miatt.


Az sem fordulhatott elő a pártállam idején, hogy lúg kerüljön patakba!

2010. október 4-én lúg került a Torna patakba. A lúg pH értéke 13, ami közel százszázalékos LÚG.

A cián szennyezés idején 2000-ben Tisza folyót ért savas szennyezés mértéke pH 5-6 értékű volt, tehát savas kémhatású víz folyt le a Tiszán, sokkal kisebb mértékben volt a Tisza vize savas, mint a Torna patak vize lúgos.

A katasztrófa után Védegyletbe tömörült mozgalmárok, ma egy részük LMP formájában a parlamentben mulatja az időt teli torokból üvöltették jön a cián és Pepó nem csinál semmit. A mozgalmárok között volt Bödecs Barna is a Hulladék Munkaszövetség tagjaként, ma Bödecs Jobbik frakció képviselője. Bödecs egykori társa Szilágyi László, szintén a Hulladék Munkaszövetség tagja ma az LMP képviselője.

A tényekhez tartozik, hogy 2000-ben a folyók vízminőségének a felügyelete nem tartozott a zöld tárcához, hanem a Dob utcában székelő SZDSZ -es miniszter felügyelete alá. A mozgalmárok célja csak egy volt Torgyán József mellől leválasztani Pepó Pált, hogy a zöld lepel alatt a rendszerváltás óta folyó hazugságok ne derüljenek ki, mégpedig az, hogy a folyók duzzasztása ökológiai agresszió a természettel szemben és a hulladékot ne használjuk fel Magyarországon, például a garéi hulladékot. Illés- Bödecs – Szilágyi trió ennek érdekében sokat tett!Miért szakad át a 10-es kazetta déli sarkának a felső része?

A vörös iszap elhelyezésére szolgáló 10. kazetta építése még a rendszerváltozás előtt kezdődött meg. Korábban kilenc kazetta épült, amelyekbe a timföldgyártás hulladéka a vörös iszap került elhelyezésre. A kazetták falának építéséhez az Ajkai Erőmű salakját és pernyéjét használták fel. Az ajkai szénféleségek eltüzelése révén keletkező salak/pernye kiváló kötőanyaga a salakbetonnak. Az erőmű salakjának felhasználásával készített salakbeton, jóval nagyobb terhelés elviselésére képes, mint akár a közönséges beton vagy az ajkai erőmű salakjának felhasználása nélkül tisztán kohósalak felhasználásával készülő salakbeton.

A rendszerváltás után az Ajkai Erőmű egyre kevesebb szenet fogyasztott el, a megújuló energia hordozóra részben fatüzelésére tért át, a 10. kazetta falának felsőrésze építéséhez döntő részben kohó salakot használtak fel.

A 10. kazetta falának felső része már sokkal kisebb terhelés elviselésére lett alkalmas, mint a kazetta falának alsó fele.

A szilárdságtanból ismert, hogy a legnagyobb terhelés a kazetta falának az alsó részére hat és a magasság függvényében a terhelés a kazetta belső falán lineárisan csökken.A timföldgyártás a térségben a rendszerváltást követően megszűnt az alumínium kohók is felszámolásra kerültek.

Bauxit bányászata ugyan még folyik, de jobb minőségű bauxit Németországba kerül kiszállításra. Németországban, vízerőművekben megtermelt olcsó villany felhasználásával a timföldből alumínium készül, míg a maradék bauxitból itthon értékes az acél ötvözésére alkalmas fémek bányászata folyik, víz és lúg felhasználásával.

A fémbányászathoz felhasznált víz, és lúg – lúgos víz – a 9. és a 10. kazettában tárolt vörös iszap tetejére került, megnövelve a kazetta falának felső részén a terhelést, a terhelést tovább növelte az ez évi bő csapadék, az amúgy is gyengébb minőségű salakbetonból készült kazetta falának felső része átszakadt.

A kazetta felső részének a szakadását, tehát a katasztrófát közvetlenül az ez évben bekövetkezett bőséges csapadék váltotta ki.Az INDEX a lihegő munkacsoport emlegette a katasztrófa kapcsán. Valójában a lihegők, mivel nem kaptak támogatást a kazetták üzemletetetőjétől, a 9. kazetta letakarását szorgalmazták.Bödecs Barna a Hulladék Munkaszövetség tagjaként 2000-ben Torgyán Józsefet ábrázoló álarcot öltött magára és zöld társaival, köztük Szilágyi Lászlóval közösen bohóckodott a Földművelésügyi Minisztérium előtt.

Bödecs Barna ma Jobbikos képviselő.

A reális zöldek kíváncsian várják, hogy Bödecs Barna a Jobbik frakcióban helyet foglaló képviselő mikor követeli Illés Zoltán menesztését?Kapcsolódó írásunk:

http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1843Dátum: 2010. October 06. Wednesday, 20:04 Szerző: realzoldek
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Zöld ügyek
· Írta: realzoldek


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Zöld ügyek:
A vörös iszap által okozott katasztrófa ügyében a reális zöldek Bödecs Barna, ..

 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 1
Szavazat: 1


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

 
Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Küldd el levélben! Küldd el levélben!

 
Kapcsolódó rovatok

Zöld ügyekSzerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.18 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::