Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Az ENSZ sürgeti Izrael nukleáris leszerelését
EgyüttmüködésMészáros Milán

Kivonat: Az ENSZ -bár nagyon megkésve, de- óriási többséggel meghozott hétfő esti határozatával sürgette Izrael nukleáris ellenőrzését. A határozatot 174 tagállam támogatta, 6 ellene voksolt és 6 ország tartózkodott a szavazástól. A dokumentum sürgette Izraelt, hogy nyissa meg nukleáris létesítményeit a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) által végrehajtandó ellenőrzések számára. Bővebben: http://index.hu/kulfold/2012/12/04/az_ensz_izrael_atomprogramjara_kivancsi/

Sok szó esett a napokban a médiákban arról, hogy a plesztínok -pontosabban Palesztína- a közgyűlés nagy többségével megfigyelő tagi státuszt kapott az ENSZ-ben. Innentől például eljárást kezdeményezhetnek -akár Izrael ellen is- a nemzetközi bíróságokon. Ebben a teljesen egyértelmű folyamatban Magyarország sajnos tartózkodott a közgyűlési szavazáson. Ezt a témát eléggé "kivesézte" a hazai és nemzetközi sajtó, nagy teret engedve az amerikai és izraeli álláspont bemutatásának, amely szerint az ENSZ óriási többséggel meghozott határozata "bűnös és beláthatatlan következményekkel járó döntés" volt. Széljegyzet szintén ugyan meg lett említve, hogy Oroszország támogatta az ENSZ-ben a palesztínok igazságos harcát és törekvését, továbbá, hogy óva intették Izraelt, ne reagálja túl az ENSZ határozatot, és bölcsen viseljék el az ENSZ döntését. (Izraeli nézőpontból nézve ezzel a döntéssel az egész viág nyilvánvalóan antiszemitává vált.) Azóta a sajtó arról is beszámolt, hogy a megszállt területeken Izrael még nagyobb ütemben folytatja a lakótelepek és lakóházak építését. Hát nagyjából ehhez hasonlóan fog kinézni az izraeli bölcs visszafogottság a jól ismert "anti-jafetizmus"*-uk jegyében.

Arról azonban a média bölcsen hallgat itthon és külföldön egyaránt, hogy az ENSZ ugyanakkor -bár nagyon megkésve, de- 174 tagállam által támogatott határozatával sürgette Izrael nukleáris ellenőrzését. Megítélésem szerint, ez viszont már sokkal nagyobb probléma az USA és Izrael számára, mint a megfigyelői tagság. Ugyanis, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek (NAÜ) -ENSZ felhatalmazással- komoly jogosítványai vannak a nemzetközi ellenőrzéseket illetően. Persze meg lehet tagadni képviselőinek egy országba történő beutazását és az adott országon belüli munkavégzését, de annak komoly következményei lesznek, vagyis a probléma ismét az ENSZ-hez kerül. Stb. Így végre kiderülhetne, hogy Izrael milyen nukleáris fegyverekkel rendelkezik, azok honnan származnak, s valójában mi folyik a dimonai atomerőmű egyes létesítményeiben.

A helyi idő szerint hétfő este elfogadott határozatot 174 tagállam támogatta, 6 ellene voksolt és 6 ország tartózkodott a szavazástól. A dokumentum sürgette Izraelt, hogy nyissa meg nukleáris létesítményeit a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) által végrehajtandó ellenőrzések számára. Felszólította továbbá arra is, hogy haladéktalanul csatlakozzon a nukleáris fegyverek terjesztését gátló atomsorompó szerződéshez.

Az utóbbival összefüggésben a közgyűlési határozat felhívta Izraelt, hogy támogassa a közel-keleti térség nukleáris fegyvermentesítését, és vegyen részt az ezt célzó, magas szintű konferencia munkájában. A szóban forgó tanácskozást mások mellett valamennyi arab ország, és Irán részvételével eredetileg december közepén tartották volna Helsinkiben, de az Egyesült Államok azonban november 23-án lefújta azt.

Washington a térségben uralkodó politikai zűrzavarra, továbbá arra hivatkozott, hogy Irán elutasítja a nukleáris fegyverek terjedését. Teherán és több arab állam viszont azt állította: a tervezett konferencia lemondásának tényleges oka az volt, hogy Izrael nem kívánt részt venni azon.


*: Az anti-szemitizmus és anti-jafetizmus fogalmak elnevezése bibliai eredetű. Noé legidősebb fia, Sém neve után született meg a szemitizmus, majd ennek tagadása, az anti-szemitizmus. A Biblia szerint Noé Ádám után az emberiség második ősatyja, aki az egész emberiséget elpusztító vízözönből egyedül menekül meg családjával, hogy fiaiban, Sémben, Kámban és Jáfetben továbbvigye az emberi életet. Egy érdekes elképzelés szerint Sém leszármazottai a sémi népcsoportok. Kám leszármazottai az afrikai, távol-keleti és az amerikai népek. Jáfet leszármazottai pedig a kaukázusi, európai és a mediterrán partvidék népei. (Wikipedia) Ennek alapján beszélhetünk jafetizmusról, valamint zsidó anti-jafetizmusról is. Ez egyfajta zsidó protekcionizmust jelent, amely a nem zsidó embereket és népeket sújtja.


2012. december 8.
Dátum: 2012. December 09. Sunday, 12:31 Szerző: realzoldek
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Együttmüködés
· Írta: realzoldek


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Együttmüködés:
Fogadjuk el és örüljünk, hogy a mi Alkotmányunk így kezdődik:

 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

 
Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Küldd el levélben! Küldd el levélben!

 
Kapcsolódó rovatok

EgyüttmüködésSzerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.10 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::