Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Mészáros Milán: Miért maradt el a szíriai invázió?
Globalizáció és MagyarországA média már megint nem adott teljes képet a közelmúltbeli szíriai válságról. Azt tudósították ugyanis, hogy azért maradt el az ivázió, mert Szíria beleegyezett teljes vegyifegyver készletének megsemmisítésébe. A valódi helyzet azonban egészen más.


A valódi ok az volt, hogy orosz csúcstechnológiás légvédelmi fegyverek várták a brutális csapásra képes amerikai bombázókat. Másképpen fogalmazva, néhány ezer tonnás orosz fegyverek álltak volna szemben a nagyjából 300 ezer tonnás "demokráciával".

A szíriai arzenálnak csak néhány fegyverét említve meg; a légi csapásokat végrehajtók arra számíthattak volna, hogy a délszláv konfliktusban már bizonyított SA-6 Kub légvédelmi rakétákkal lőttek volna rájuk. 1995-ben egy ilyen üteggel lőtték ki Scott O'Grady amerikai pilóta F-16-os gépét Szerbia felett. Az SA-6 -os ütegek mellett a szírek rendelkeztek mobil, SA-5-ös kilövőkkel, valamint SA-8-as légvédelmi rakétákkal is. A konfliktus idején, a hetvenes évek végén tervezett Buk légvédelmi rendszerből is a legfejlettebb változattal rendelkezett a szíriai hadsereg.Az SA-6 Kub rakéták és hordozójuk


A hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején tervezett légvédelmi ütegek mellett Szíriának teljesen modern Pantsir-S1 fegyverei is voltak. Ezt Oroszországban is csupán a 2000-es években állították hadrendbe. A négytengelyes KAMAZ teherautóra szerelt ütegen nagysebességű gépágyúk és rakéták vannak. A cél észlelése után egy-két másodperccel már tüzet tud nyitni az ágyúkból, percenként és fegyverenként 2500 robbanólövedéket útjára indítva, az első rakéta pedig a harmadik-negyedik másodpercben válik kilőhetővé.A Pantsir-S1, KAMAZ hordozóeszközön


A szíriai hadsereg egyik legfejlettebb fegyvere K-300 Bastion-P jelű, hajók elleni mobil rakétakilövő és számos szuperszonikus cirkálórakéta kilövő egység, amelyeket Szíria 2011-ben vásárolt Oroszországtól. Ezeknek a rakétáknak ugyan csak 300 kilométer a hatótávolságuk, ám a puszta létük is nyugtalaníthatja a Nimitzet és kísérőhajóikat irányító tiszteket.A félelmetes K-300 Bastion-P kilövőegység

A teljesség igénye nélkül, zárva a sort az Iskander-9M72 rakétakilövő egységgel, amelyről korábbi -Szíriáról tudósító- írásainkban szóltunk. A 9M72 Iszkander (NATO kódja: SS–26 Stone) egy orosz rövid hatótávolságú, szilárd hajtóanyagú, hadműveleti–harcászati, hadszíntéri kvázi-ballisztikus rakétarendszer. A fegyverrendszer rendeltetése olyan kisebb, körülhatárolt célpontok leküzdése hagyományos robbanófejekkel, mint: ellenséges tűzfegyverek (rakétarendszerek, indítóállások, nagy hatótávolságú tüzérségi ütegek); légvédelmi és rakétaelhárító fegyverrendszerek, különösen azok, amelyek fix kilövőhelyekről indíthatóak; rögzített- és forgószárnyú repülőgépek repülőtereken; parancsnoki állások és kommunikációs csomópontok; fontos polgári infrastrukturális létesítmények; valamint más lényeges kis és körülhatárolt célpontok. Vagyis, ez szintén egy félelmetes fegyver.Az Iskander-9M72 fegyverrendszer


Mindezeket természetesen az amerikaiak is tudták, és az első csapások megpróbálták volna kiiktatni a szír légvédelmet. A szír eszközök ugyanis csak akkor érnek valamit, ha be vannak kapcsolva. Kikapcsolt állapotban azonban a támadók csapást mérhettek volna a berendezésekre.

A feltételezett inváziót megelőző napokban azonban az oroszok leszállítottak Szíriának néhány Voronyezs típusú radarrandszert. Ezekkel a 2012-ben Kilinyingrádnál hadrendbe állított radarrendszerekkel kapcsolatban a szakértők megjegyezték, hogy a Voronyezs típusú radarok nem csak az előző generációs orosz technológián tesznek túl jelentős mértékben (bár azok is világelsők voltak), ami természetes, de a szolgálatban lévő amerikai analógokon is. Ezeken a radarrendszereken is folyamatos szolgálatot teljesítenek a katonák.Egy Voronyezs-típusú mobil radarrendszer


Bár az amerikai haderő félelmetes, és pusztító képességét nem szabad alábecsülni, ennek ellenére a Szíria elleni "villámcsapásból" nem kerültek volna ki egyértelműen győztesen, azaz, komoly presztízs-veszteségeket szenvedtek volna el.

Ezért maradt el a szíriai invázió. Az pedig az orosz vezetés bölcsességét tanúsítja, hogy megelőzve az összeütközést -és Amerikának mentőövet dobva- előálltak a teljes szír vegyifegyverkészlet megsemmisítésének javaslatával, amit Amerika el is fogadott, s a leszerelés, illetve megsemmisítés azóta maradéktalanul meg is történt.

Sajnos, azonban a szír polgárháború tovább folytatódik, s naponta ezrek menekülnek el otthonukból. (De legalább ők dönthetnek saját sorsukról.) A dolog jelenleg úgy áll, mint annak előtte, azaz a béke eljövetele attól függ, hogy a Nyugat mikor látja be, hogy nincs értelme Szaúd-Arábián keresztül finanszírozni a szíriában harcoló terrorista felkelőket.

2013. november 6.

Dátum: 2013. November 06. Wednesday, 17:06 Szerző: realzoldek
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Globalizáció és Magyarország
· Írta: realzoldek


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Globalizáció és Magyarország:
A Reális Zöldek Klub beavatkozott a galván- iszap ügybe.

 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

 
Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Küldd el levélben! Küldd el levélben!

 
Kapcsolódó rovatok

Globalizáció és MagyarországSzerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.11 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::