Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók
1989
1989. április 22-én került sor az első kerekasztal tárgyalásokra, amelyen az ellenzék képviseletében Sólyom László és Tölgyessy Péter fejtette ki a tárgyalási koncepciót. 1991
1991. április 22-én Budapesten Mádl Ferenc tárcanélküli miniszter, Vladimir Meciar szlovák kormányfővel folytatott megbeszélést a Bős –Nagymarosi Vízlépcsőrendszerrel kapcsolatos vitás kérdések rendezéséről. Részlet a magyar állásfoglalásból: A magyar fél a tárgyaláson felajánlotta tapasztalatainak átadását az energiagondokkal küszködő cseh és szlovák félnek. A százhalombattai olajfinomító hulladékhőjének bázisán épülő, kombinált ciklusú gőz-gáz turbinás erőmühöz hasonló (ez a nagymarosi vízlépcső tervezett energiatermelésével egyenlő mennyiségű villamos energiát fog biztosítani) tervezhető a pozsonyi Slovnaft jelenleg nem kihasznált hőtermelésének a hasznosítására.

Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
A Reális Zöldek Klub állásfoglalása a GMO eredetű élelmiszerekkel kapcsolatban
Zöld ügyekA Külgazdasági és Külügyminisztérium két zöld szervezet állásfoglalását kérte a GMO élelmiszerekkel kapcsolatban. Az egyik a Greenpeace, a másik a Levegő Munkacsoport. Két olyan szervezet, amelynek az elfogulatlansága és szakmai korrektsége megkérdőjelezhető.

A Greenpeace olyan ultraradikális zöld szervezet, amely mögött jelentős multinacionális lobbi érdekek állnak. A Levegő Munkacsoport ugyancsak ultraradikális zöld szervezet, amely a külföldről pénzelt neoliberális Duna Kör és Duna Charta mozgalmak ideológiáját folytatja. A tárca helyesen tette volna, ha külföldi befolyástól mentes hazai környezetvédő szervezetek véleményét is kikérte volna. Ilyen a Reális Zöldek Klub, amelynek szakmai színvonalát jellemzi a Klub http://www.realzoldek.hu honlapján szereplő, és Klub a működését szakmailag támogató szerzők, szakértők, és szimpatizánsok személye, szakmai tekintélye.
A GMO élelmiszerekkel kapcsolatban a Reális Zöldek Klub álláspontja a következő:
1) A mai modern világban a mezőgazdasági termelésből származó minden élelmiszer GMO eredetű, hiszen az ember évezredek óta végez növény és állat nemesítést, olyannyira, hogy az élelmiszerek előállítása céljából termelt és szaporított növények és állatok legnagyobb része mesterséges emberi beavatkozás, gondoskodás nélkül, „természetes” környezetben nem is lenne életképes. Márpedig minden növény és állat nemesítés genetikai beavatkozás, amelytől a modern GMO technológia csupán abban tér el, hogy a genetikai módosítás más technológiát alkalmazva sokkal rövidebb idő, akár egyetlen tenyészciklus alatt hajtható végre.
2) A GMO termékek fogyasztása semmivel nem jelent nagyobb egészségi kockázatot, mint a „természetes” növényi és állati eredetű élelmiszerek fogyasztása, hiszen a természetben is számtalan mérgező növény, és mérgező húsú állat található, amelyek nem alkalmasak emberi fogyasztásra. A modern világtól távol, „természetes” őserdei környezetben élő „primitív” törzsek számára is komoly feladatot jelent megtanítani a felnövekvő generációt arra, hogy mi ehető és mi nem.
3) Ugyanakkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a GMO termékek egyre erőszakosabb nemzetközi elterjesztése mögött hatalmas nemzetközi gazdasági érdekek állnak, amelyek végső célja, hogy az egész világon kizárólag olyan mezőgazdasági termelés folyjon, amelyhez a szaporító anyagot azoktól a cégektől kelljen megvenni, amely a vonatkozó GMO termékek szabadalmát birtokolja.
4) Bár a GMO termékek önmagukban nem sértik a biodiverzitást, azonban a jelenlegi nemzetközi gyakorlat szerint ezek széles körű elterjesztése lehetőséget nyújt arra, hogy a világ jelentős részének mezőgazdasági tevékenységében olyan multinacionális monopóliumok vigyék a meghatározó szerepet, akiknek érdeke lehet a biodiverzitás mesterséges korlátozása.
5) A gazdaságilag erősen export-import függő országok számára – mint amilyen hazánk is – a fentebbiek alapján nagyon gondos és alapos elemző vizsgálat szükséges a nemzeti érdekek szempontjából optimális stratégia kialakítása érdekében GMO ügyben. Józan ésszel belátható, hogy egyik szélsőség sem lehet optimum nemzetünk számára. Sem az alaptörvényben foglalt teljes tiltás, sem a teljes kiszolgáltatottság.

Dátum: 2016. June 06. Monday, 18:18 Szerző: realzoldek
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Zöld ügyek
· Írta: realzoldek


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Zöld ügyek:
A vörös iszap által okozott katasztrófa ügyében a reális zöldek Bödecs Barna, ..

 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

 
Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Küldd el levélben! Küldd el levélben!

 
Kapcsolódó rovatok

Zöld ügyekSzerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.13 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::