Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Képviselői Hírlevél 2017. április 28.
Szociális piacgazdaságFONTOS CÉL A MAGYAR-GEORGIAI GAZDASÁGI KAPCSOLATOK ERŐSÍTÉSE

Az Európa és Ázsia határán fekvő kaukázusi köztársasággal való gazdasági kapcsolatok elmélyítésének szándékával utazott a magyar kormány küldöttsége Georgia fővárosába, Tbiliszibe múlt csütörtökön. Az Orbán Viktor miniszterelnök vezette delegáció tagjaként pénteken három, a további együttműködés szempontjából fontos megállapodást – a beruházás-védelmi, valamint a gazdasági tárcák közötti együttműködési szándéknyilatkozatot, illetve a vámeljárások statisztikai cseréjéről szóló dokumentumot – írtam alá georgiai partnereimmel. A magyar vállalatok számára is számos új lehetőséget kínál a georgiai gazdaság, a velünk tartó mintegy hazai hatvan vállalat vezetőivel üzleti fórumon vettünk részt.

Magyar-Georgiai gazdasági együttműködési nyilatkozat alírásaHÁROMSZÁZALÉKOS NYUGDÍJEMELÉS VÁRHATÓ JÖVŐRE

A nemzetgazdasági tárca legfontosabb feladatai közé tartozik az ország költségvetésének összeállítása. Munkatársaimmal azon dolgozunk hónapok óta, hogy ismét kiegyensúlyozott, stabil hátteret biztosító törvénytervezet kerüljön a parlament elé – minderről a Magyar Időknek adott, a keddi számban megjelent interjúban beszéltem. Egyetlen nyugdíjas sem járhat rosszabbul, így ha az éves infláció meghaladja a tervezett – jelen esetben az 1,6 százalékos – mértéket, az év végén nyugdíj-kompenzáció következhet. Számításaink szerint jövőre három százalék lesz az infláció, és ugyanekkora mértékű nyugdíjemelés is várható. A pluszpénzek kifizetéséről az inflációs adatok ismeretében novemberben dönthet a kormány, a nyugdíjasok visszamenőlegesen ekkor kézhez is kapják az őket megillető összeget. A magyar gazdaság várható jó teljesítményének eredményeképpen további pluszjuttatásra is számíthatnak a nyugdíjasok. Szintén jogszabály rendelkezik ugyanis arról, hogy az idősek külön kifizetésre számíthatnak, ha a GDP növekedésének mértéke meghaladja a 3,5 százalékot, és ha teljesül az államháztartás tárgyévi egyenlegcélja.

Háromszázalékos nyugdíjemelésEREDMÉNYES A NEMZETI VERSENYKÉPESSÉGI TANÁCS MUNKÁJA

A kormány célja, hogy minél szélesebb körben elterjessze a digitális szolgáltatásokat, egyszerre javítva ezzel a szolgáltatók versenyképességét és csökkentve a felhasználók költségeit – mondtam el a Nemzeti Versenyképességi Tanács harmadik ülését követő sajtótájékoztatón. Ösztönözni kívánjuk az elektronikus számlavezetést, a közműszámlák elektronikus kiegyenlítését, és a kabinet azt tervezi, hogy idővel a cégek adóbevallását is - a magánszemélyekéhez hasonlóan - az adóhivatal készítse el. A digitalizáció terjedését segíti, hogy jövőre 18-ról 5 százalékra csökken az internetszolgáltatás áfája. Fontos lépésnek tartom, hogy hamarosan bevezetjük a szociális alapszámlát, amelynek köszönhetően már rövidtávon csökkenhet a bankszámla-vezetés költsége.

A versenyképességi Tanács üléseTÖBB TÍZEZER ÉRDEKLŐDŐ A SZAKMÁK ÉJSZAKÁJÁN

Idén másodszor rendeztük meg a szakmák és a szaktudás kitüntetett estéjét, a Szakmák Éjszakáját. Ez a kezdeményezés már tavaly is minden várakozást meghaladóan sikeres volt, hazai és nemzetközi összehasonlításban egyaránt. Idén tovább bővült a kínálat, már több mint 450 helyszínen, 152 településen, több mint 4600 különböző programon vehettek részt az érdeklődők. Ebben az évben 32 agrárszakképzést oktató iskola is csatlakozott a Szakmák Éjszakájához, és több olyan intézmény van, amely határon túli – erdélyi, délvidéki, felvidéki és kárpátaljai – testvériskolájában mutatkozott be. A Szakmák Éjszakájának egyik II. kerületi helyszínén, a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolájában tartott nyitórendezvényen elmondtam: gazdaságunk megerősödésével párhuzamosan a megfelelő szaktudással rendelkezők egyre nagyobb megbecsülésre és több munkalehetőségre számíthatnak.

Szakmák éjszakájaFUSS, ÓBUDA! FUSS!

Az elmúlt hétvége a futás jegyében telt Óbudán. A „Szabadidő, szeretem!” rendezvénysorozat részeként szombaton és vasárnap rendezte meg az Óbudai Futófesztivált a Pünkösdfürdői Gáton az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. Szombaton reggel az első, 500 méteres futamot Rédli András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívóval együtt indítottam el. Több száz lelkes kisgyermek – nem kevésbé lelkes szülői biztatás mellett – futott a távon. Teljesítményük minden elismerést megérdemelt: a gyerekek érmeket és – Hauer Irén cégvezető felajánlásának köszönhetően – sporttörülközőket kaptak ajándékba.

Óbudai futófesztiválÚJ ESPERES A NAGYKUNSÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE ÉLÉN

Nagy megtiszteltetés volt a számomra, hogy Koncz Tibort, a Nagykunsági Református Egyházmegye most kinevezett, 43. esperesét személyesen köszönthettem beiktatásakor április 23-án. Az ünnepi eseményen részt vett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Kovács Sándor, a Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke. Koncz Tibor számára most megnövekszik a hívek száma, hiszen már nemcsak a karcagi református gyülekezet lelki vezetésére rendeltetett, hanem az egész Nagykunsági Református Egyházmegye közösségének igazgatására. A karcagi református templomban tartott közgyűlésen elköszöntünk az egyházmegye előző vezetőjétől, Beszterczey András esperes úrtól is. Mindketten sokat tettek az egyházmegye hitéletéért, az összetartozás érzésének erősítéséért, azért, hogy egymás támaszai lehessünk a mindennapokban.

Koncz Tibor esperesi beiktatásaNEMZETI KONZULTÁCIÓ 2017

Akinek fontos a nemzeti függetlenség, vegyen részt a nemzeti konzultációban. Ezekben a napokban érkeznek a postaládákba a kormány által küldött nemzeti konzultációs kérdőívek. Arra kérek mindenkit, akinek fontos a nemzeti függetlenség, aki meg akarja védeni a rezsicsökkentést, aki meg akarja állítani Brüsszel elhibázott bevándorlás-politikáját, hogy töltse ki a kérdőívet és ezzel támogassa a kormány küzdelmét! Az Állítsuk meg Brüsszelt! címmel indított nemzeti konzultációban 6 kérdést teszünk fel. Mindegyik kérdés tulajdonképpen a nemzeti függetlenségről és a nemzeti szuverenitásról szól. Ezekben a kérdésekben a kormánynak és a kormánypártoknak határozott véleménye van, de szeretnénk lehetőséget adni a magyar embereknek is, hogy elmondhassák véleményüket. A kérdőíveket május 20-ig lehet visszaküldeni.
A Nemzeti Konzultáció az Interneten is megtalálható és kitölthető: http://nemzetikonzultacio.kormany.hu/

Nemzeti konzultációVÁLASZTÓKERÜLETI IRODÁK NYITVATARTÁSI IDEJE

Pesthidegkúti iroda
(II. ker. Máriaremetei út 118.)
Hétfő: 15:00-18:00
Szerda: 17:00-20:00
Péntek: 9:00-13:00
Telefon: 06-20-355-8199

III. kerületi iroda
(III. ker. Bécsi út 77-79.)
Hétfő, kedd, szerda: 10:00-16:00
Csütörtök: 12:00-18:00
Péntek: 10:00-16:00
Telefon: 06-20-200-0017Kérjük, amennyiben a jövőben nem kér Hírlevelet, jelezze az alábbi válaszcímen:
varga.mihaly.kepviselo@gmail.comA Hírlevél pdf formátumban
itt tölthető le:

PDF letöltés

http://www.vargamihaly.hu/pdf/H%C3%ADrlev%C3%A9l_2017_04_28.pdf


Dátum: 2017. April 29. Saturday, 23:24 Szerző: realzoldek
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Szociális piacgazdaság
· Írta: realzoldek


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Szociális piacgazdaság:
Juhos László interjúja Gyenge Katalin vállalkozóval

 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

 
Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Küldd el levélben! Küldd el levélben!

 
Kapcsolódó rovatok

Szociális piacgazdaságSzerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.09 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::