Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Mikor fog rendeződni a a vízlépcsőpert követő magyar-szlovák jogvita?
MédiaA vízlépcső ügy akkor fog rendeződni, ha majd kihal a jelenlegi teljes politikus generáció, és a következő társaságnak már nem lesz érdeke takargatni a szennyest.
Nem magyar specialitás.From: László Péteri [mailto:peteril62@gmail.com]
Sent: Sunday, November 12, 2017 9:19 AM
To: Juhos László; Pálos László; Léta Sándor
Subject: Fwd: Szabó Gábor: Huszonöt éve terelték el a Dunát! Gratulálunk Szabó Gábor, környezetvédelmi újságírónak a cikkéhez! Zöld utat a "Kék Gazdaságnak"! Leplezzük le az "ál-környezetvédőket"!


---------- Továbbított levél ----------
Feladó: István Héjjas
Dátum: 2017. november 12. 9:01
Tárgy: Re: Szabó Gábor: Huszonöt éve terelték el a Dunát! Gratulálunk Szabó Gábor, környezetvédelmi újságírónak a cikkéhez! Zöld utat a "Kék Gazdaságnak"! Leplezzük le az "ál-környezetvédőket"!
Címzett: Szabó Gábor
Másolatot kap: László Péteri


Kedves Gábor,

Amit leírtál, az mind igaz.
De van egy probléma.
A jelenlegi politikai elit nagy része annak köszönheti a hatalmát, és arra alapítja a legitimitását, hogy sikerült lebontatniuk egy félig megépült vízerőművet.
És az igazukhoz körömszakadtáig ragaszkodni fognak.
A rendszerváltás óta egyetlen politikus akadt, aki a politikai hatalom megszerzést követően, utólag, nyilvánosan elismerte, hogy pofátlan hazugságokkal megtévesztették a szavazó polgárokat.
Bele is bukott.
Ez bizony intő példa, ezért, ha egy politikus egyszer hazudik, akkor ahhoz már az élete végéig görcsösen ragaszkodni fog, akkor is ha kínvallatásnak vetik alá, és ha megteheti, mindenkit el fog takarítani az útból, aki ezt kétségbe vonja.
A vízlépcső ügy akkor fog rendeződni, ha majd kihal a jelenlegi teljes politikus generáció, és a következő társaságnak már nem lesz érdeke takargatni a szennyest.
Nem magyar specialitás.
Amerikában most teszik nyilvánossá a Kennedy ügy dokumentumait.

Üdv. H. PistaMentes a vírusoktól. www.avg.com

2017. november 11. 21:14 Szabó Gábor írta, :
Igen, külföldról érkezett, de azért én a Vajdaságot említeném. Mivel itt gyökértelen volt, egész lehetetlen emberekre bízott komoly feladatokat, mert történetesen épp őket ismerte. Soha nem értettem, miért juttatja (vagy csak juttatta) katedrához a CEU, bár állítólag a diákjai szerették. Én a zöld mozgalmakat (nem a reális zöldeket) is hibásnak tartom, amiért szó nélkül, de tényleg egy hang ellenvetés nélkül tűrték a törvénytelen, meg a káros (a kettő nem zárja ki egymást) akcióit. Illés ügyében tiszta a lelkiismeretem, de sajnos hatástalan volt, bármit is írtam róla.

Még látni fogjuk főnix madárként, ha netán a Fideszt más váltaná föl. A Fideszben már túlléptek rajta, gondolom. Neki meg mindegy, csak hatalma legyen.

Üdvözlettel

Gábor

________________________________
Feladó: István Héjjas [hejjas224@gmail.com]
Küldve: 2017. november 11. 9:28
Címzett: László Péteri
Másolatot kap: Szabó Gábor
Tárgy: Re: Szabó Gábor: Huszonöt éve terelték el a Dunát! Gratulálunk Szabó Gábor, környezetvédelmi újságírónak a cikkéhez! Zöld utat a "Kék Gazdaságnak"! Leplezzük le az "ál-környezetvédőket"!

A "Soros terv" nem mostanában indult, hanem a "rendszerváltás" előtt, ennek része volt a félig megépült vízerőmű lebontása is.
Ennek érdekében küldték a nyakunkra Amerikából Soros ügynékét, Illés Zoltánt, aki a megérkezésekor még nem is volt magyar állampolgár.
Állítólag Illés úr jelenleg ismét Amerikában él, ahol Soros segítette abban, hogy egyetemen oktathat.
H. Pista[https://ipmcdn.avast.com/images/icons/icon-envelope-tick-green-avg-v1.png] Mentes a vírusoktól. www.avg.com

2017. november 10. 23:47 László Péteri írta, >:
Kedves Gábor!

Gratulálok a Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszerrel és a Hágai-perrel kapcsolatos - önkritikus és kritikus! - közelmúltban megjelent alábbi írásaidhoz!
Ugyanakkor 25 év elteltével is érdekes, hogy vannak, akik - az időközben bekövetkezett tények ellenére - még mindig a régi, lejárt, az élet által többszörösen megcáfolt szövegekkel támadnak Téged is, akit "környezetvédelmi újságírónak" tartottak, mindaddig, amíg véleményed egyezett, az övékkel!
De amíg Te - elismerésre méltó módon - meghajoltál az általad személyesen is megismert objektív tények előtt (lásd: Jakus György Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság volt vezetőjével, ill. Ilka Alfréddal, a Bősi Vízerőmű igazgatójával készített interjúid, és helyszíni szemlék, stb.), addig ők behunyt szemmel és befogott fülekkel, változatlanul "csőlátásban és víziszonyban szenvedve" ("Minden szabadon folyjék!?) és saját, személyes presztizsük védelmében, felelősségre vonásuk elől menekülve, görcsösen ragaszkodnak jelenleg is, a korábban hangoztatott féligazságaikhoz, hazugságaikhoz! (a "séma"-szövegük mindig a Duna 1992.09.25-i, egyoldalú, csehszlovák részről történő elterelésével kezdődik, az előzmények, és a későbbi, "minél rosszabb, annál jobb" magyar környezetvédelmi szemlélet és a - Magyarországot 7:1 arányban elmarasztaló - Hágai ítélet objektív bemutatása nélkül!

Németh Miklós és Antall József tényleges, és alapvetően eltérő szerepe és felelőssége - az időközben előkerült, korábban titkos dokumentumok nyilvánosságra hozása ellenére - objektív módon a mai napig nem tisztázódott! (lásd: Oplatka András, Németh Miklós, Horváth István, "Mert ez az ország érdeke", "Egy döntés története", "Az elszalasztott lehetőség", "A magyar-német játszma", stb.)

Németh Miklós miniszterelnök személyes kérdésemre válaszolva, a Közép-Európai Klub Pannónia 2009.12.15-i Törzsasztala díszvendégeként közölte, hogy a Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszerrel kapcsolatos beruházást csak "felfüggesztette"!, annak érdekében, hogy időt nyerjen, ill. adjon a szakembereknek - az MTA és a szakértők egymásnak is ellentmondó, használhatatlan szakvéleményei miatt - egy akkor még hivatalosan, jogilag nem szabályozott, de a környezetvédők által követelt, "környezeti hatástanulmány" elkészítéséhez! (lásd: http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=277).

Később, a Nagymarosi Vízlépcső és a Dunakiliti duzzasztó leállítására az Országgyűlés - környezetvédők nyomásra hozott - határozata alapján került sor!

Az államközi szerződés magyar részről történő, szakmailag teljesen indokolatlan, egyoldalú felbontására már a rendszerváltás után, Antall József miniszter-elnöksége, és Mádl Ferenc minisztersége - de alapvetően Király Miklós titkár és Hajósy Adrienn titkársági munkatárs, cikkedben is említett, eléggé el nem ítélhető, erkölcstelen és káros tevékenysége - idején került sor!

Bárcsak egyre többen mernék felvállalni korábbi tévedéseiket, amelyeket részben a külföldi-, részben a külföldiek (Lipták Béla/USA, WWF-A, stb.) és a hazai kormányok által is támogatott (?!), hazai, radikális "ál-környezetvédő" szervezetek - elsősorban politikai érdekből - okoztak, a Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszer elleni tüntetéseket "Trójai Faló"-ként felhasználva, az 1989/90 években, a kommunista egypárt-rendszer (értsd: Trója!) "szétverése" érdekében.
Ezek a civilnek álcázott, radikális "ál-környezetvédő" szervezetek vezető képviselőinek nem volt elég 25 év, hogy rájöjjenek arra, hogy időközben "Trója" elesett, akkor minek a "Faló"? (A Dunában azóta - a rossz nyelvek szerint - víz helyett, csak politika folyik! Lásd: árvíz-, belvíz-, aszály-, jégár elleni védelem, tervszerű vízkészlet-gazdálkodás, vízkormányzás, Szigetköz vízpótlása, mezőgazdasági öntözés, a környezetbarát vízi-közlekedés / szállítás, személy-, és teherhajózás, vízi-, vízparti-, kerékpáros-, öko-, természetjáró-, kemping-, vidéki-, falusi-, kulturális-/ örökség-turizmus, stb. fejlesztéseinek, ill. a Paksi Atomerőmű tervezett bővítésének és hűtővízigény biztosításának sorozatos megtorpedózása, stb.)

Ezt igazolják Hajósy Adrienne (Duna Kör, MTA Szigetközi Munkacsoport, stb.) és Bárdos Deák Péter (Duna Charta) mellékelt írásai, és az államtitkári pozíciójából időközben eltávolított Illés Zoltán "vegy-ész!", valamint Lányi András "filozófus!" eddigi tevékenysége is! (Lásd: Lányi András nyílt levele, az MTA-KSP: "A megújuló energiák hasznosítása" c.dokumentumból (dr. Büki Gergely - dr. Lovas Rezső akadémikusok) a Nagymarosi, Adonyi-, Fajszi Vízlépcsők megvalósítási javaslatainak "megtorpedózása", és az Új Széchenyi Tervből - sajtóhibára való hivatkozással történő - utólagos kitöröltetése, Római-parti mobilgát elleni, Greenpeace-val közösen szervezett akciója, ill. Illés Zoltán államtitkári beosztásával visszaélve, a Környezetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségekkel visszavonatta a Dunai hajózás fejlesztésére vonatkozóan - EU támogatással elkészült - kiadott építési-, és vízjogi engedélyeket, stb.)

http://nepszava.hu/cikk/1143872-a-duna-elteritese | Hajósy Adrienne cikke Népszava
http://greenfo.hu/hirek/2017/10/26/huszonot-eve-tereltek-el-a-dunat | Szabó Gábor cikke Greenfo
http://greenfo.hu/hirek/2017/10/26/a-duna-elteritese | Hajósy Adrienne cikke Greenfo
http://greenfo.hu/hirek/2017/10/30/a-bos-nagymarosi-eromurendszer-ugyeben-1992-ben-csak-rossz-es-meg-rosszabb-kozott-lehetett-valasztani | Bárdos Deák Péter: A bős-nagymarosi erőműrendszer ügyében 1992-ben csak rossz és még rosszabb között lehetett választani


A 25 évvel ezelőtti események közül - az idősebb generáció részére "emlékeztetőül", a fiatalabb, félrevezetett generáció részére, legalább "utólagos tájékoztatásul" - a média által agyonhallgatott tények bemutatására, a hazugságok érzékeltetésére, csak az alábbi 2 rövid videó-dokumentumot mellékeljük:

https://www.youtube.com/watch?v=EZR8EJcTECw 0:41 Közzététel: 2008. január 9. realzoldek Vargha János, a Duna kör fő mozgalmára mondta 1992 nyarán: „Azt akarták, hogy Magyarország megijedjen." Nemcsak Hajósy, hanem Vargha is azt állította néhány hónappal Bős üzembe helyezése előtt a „C" variáns nem épül meg”.
https://www.youtube.com/watch?v=hOJkfY-pKJk 2:10 Közzététel: 2008. január 8. realzoldek Hajósy Adrienne nyilatkozatát, Paulus Alajos Balázs Béla díjas filmrendező „Megérett az idő a döntésre" című dokumentum filmjéből vettük át. Hajósy, 1992 nyarán tett nyilatkozatához a reális zöldek csupán annyit tesznek hozzá, hogy megérett az idő Hajósy eltávolításához a Magyar Tudományos Akadémia Szigetközi Munkabizottságából.

A fentieket ajánljuk a politikai döntéshozók és döntés-előkészítők figyelmébe is, és csak remélni tudjuk az ország, a nemzet, a Kárpát-medencei magyarság, és a Duna-/ Tisza-/ Dráva mentén élők élet-, és vagyonbiztonsága érdekében, hogy Ők is rájönnek ugyanarra az igazságra, amelyre Te már rájöttél, és meg is merted írni!
Érdemes még felfigyelni arra is, amíg nem késő, hogy szinte minden értelmes és szükséges, stratégiai jelentőségű fejlesztést szinte ugyanazok a fővárosi, radikális, ál-környezetvédők által szervezett és fellázított csoportok próbálnak megakadályozni, legyen szó a Dunáról, a Dráváról, Bős-Nagymarosról, Szigetközről, Római-partról, a mobilgátról, vagy Paksról! (Eddig szinte csak a Szigetköziek jöttek rá erre - párthovatartozástól függetlenül! - a Szigetköz vízpótlása kapcsán szervezett, és eredményes országos népszavazás kapcsán, különös tekintettel - a Parlament Fenntartható Fejlődés Bizottsága 2012.10.09-i, Dunakilitin tartott kihelyezett üléséről, szabályszerű meghívás ellenére távol-maradó, az értelmes szakmai párbeszéd és vita elől megfutamodó - a Duna Charta által, és szégyen szemre az MTA épületében tartott "ellen-konferencia" megszervezésére, valamint a Duna Kör, és Illés Zoltán minősíthetetlen állásfoglalásaira és nyilatkozataira, stb. A Szigetközi polgármesterek tiltakozásukat - a "fővárosi környezetvédők" (?) ellen - a fehér pólójuk hátoldalán szereplő feliratokkal fejezték ki! De úgy látszik ők nem tudnak, vagy nem akarnak olvasni, és/vagy érteni a szép szóból! Lásd: mellékelt fotó)

Baráti üdvözlettel:
--
Péteri László
aranydiplomás építészmérnök, egyetemi tanársegéd, ny. min. vezető főtanácsos,
az OIH Országos Idegenforgalmi Hivatal v. főmérnöke, belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő
H-1119 Budapest, Mohai köz 4.4.4.
lakás: 06 1 203 5729
mobil: +36 30 319 2033
honlap: http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=list_pages_categories&cid=17

Utóirat:
- A fenti tárgyra vonatkozó, HVG 2017.10.26-i számában megjelent cikkedet, ill. Jakus György barátommal készített interjúd teljes szövegét küldd el, ill. juttasd el hozzám, annak érdekében hogy Jakus György v. ÉDUVÍZIG igazgató, a Magyar-Csehszlovák tárgyaló delegáció akkori tagjának, a tényleges magyar érdekek képviseletéért - legalább utólag - erkölcsi elégtételt szolgáltathassunk, addig is, amíg ez és a teljes-körű rehabilitációja a kormányzat részéről is megtörténik!--
Péteri László
aranydiplomás építészmérnök, egyetemi tanársegéd, ny. min. vezető főtanácsos,
az OIH Országos Idegenforgalmi Hivatal v. főmérnöke, belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033
Dátum: 2017. November 12. Sunday, 14:54 Szerző: realzoldek
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Média
· Írta: realzoldek


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Média:
Zátonyra futott a Dunán Visegrádnál, és Pilismarótnál, magyar vizeken, két német

 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

 
Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Küldd el levélben! Küldd el levélben!

 
Kapcsolódó rovatok

MédiaSzerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.12 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::