Reális Zöld Valóság
Reális Zöldek Klub internetes újság ( Nyilvántartásba vétel - Országgyűlési tudósítások)
  Belépés | Regisztráció

 Kezdőlapnak!

 Kedvencekhez! | (CTRL + D)
A Reális Zöldek Klub tudományos háttérének a művelői

Megnyitás külön ablakban
 
Tartalom
icon_home.gif Főoldal
realzoldek150.gif 
· Állásfoglalás
· Elérhetőség
· Bemutatkozás
· Közlemények
· Tájékoztató
· RZ Vélemények
· 20 éves a RZK

rzvlogo.gif 
null.gif Reális Zöldek Klub
null.gif környezetpolitikai
null.gif lapja
· Archívum

Közösség
· Hírek
· Hír rovatok
· Hírküldés
· Hír archívum
· Vélemények 1
· Szavazások
· Általános fórum
· Támogatók
· Vélemények
· Tartalom
· Kapcsolat
· Honlap Térkép
· Fórum
 
Google Kereső
Google

Keresõ
Keresett szöveg:

WWW
realzoldek.hu

SafeSearch::


Részletes Keresõ
 
Ott vagyunk a Facebookon
Reálzöldek Reális Zöldek Klub

Névjegy létrehozása

 
Facebook oldalak

Hárfás Zsolt

Atomenergia Info 
A Reális Zöldek Klub eszmeiségét kifejező írások szerzői

Megnyitás külön ablakban
 
CAMPING
Mediterrán körülmények SIKONDÁN a fürdő mellett!
RIEDEL RENÉ
+36 20 991 3209
+36 72 481 981
7300 Komló-Sikonda
info @ medianocamping .hu medianocamping.hu
FACEBOOK
 
Vélemények

A ReálZöldek véleményei olvashatóak még az alábbi honlapokon:


Greenfo hírlevél!


 
Linkcsere

ReálZöldek logo


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
zoldlogo150.gif


Link elérhető
http://realzoldek.hu/
rgszold.jpg


 
Kapcsolódás

Honlapunk kódja

 
Történelmi
Évfordulók


Évforduló naptár

 
Zöld Válasz

Zöld Válasz
 
Dr. Szabadi Béla blogja
"Kiszorított véleményem"
 
Elnökségi meghívó 2016. január 15.

- Elnökségi meghívó 2016. január 15-ére
- Mellékletek
- Az elnökségi ülés előadásai és fényképek
- BÜNTETÉS
 
Levél az MSZP Energetika Tagozat elnökének
Energia Podolák György úrnak

Tisztelt Podolák úr!

Mindenekelőtt kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újesztendőt kívánok!


Az Országgyűlés, 1996-ban az atomenergia alkalmazásáról szóló törvényben felismerte, hogy az atomenergia békés célú alkalmazása az ipar, a mezőgazdaság, az egészségügy és a tudományos kutatások számos területén elősegíti az emberiség életfeltételeinek javítását. (1996.évi CXVI. törvény)
Az 1996. évi CXVI. törvény 4§ (11) bekezdése szerint:
„Az atomenergia alkalmazásával összefüggő alapvető, tudományos, technikai és egyéb ismereteket - a kockázatokra is kiterjedően - oktatni, valamint a közszolgálati hírközlés, a közművelődés útján az állampolgárokkal rendszeresen ismertetni kell.”

Az Országgyűlés által 1996-ban kötelezővé tett jogszabályi elvárás nem teljesül, sem az oktatás, sem a közszolgálati médiaszolgáltatás műsorszolgáltatása területén.

Az a polgártársunk, aki 1996-ban kezdte meg az iskolát, az ma 27 éves, aki a középiskolát, ő 35, aki felsőfokút, csaknem 40 éves.
Sajnos a negyven év alatti polgártársaink a közép- vagy a felsőfokú képzésben, de még alapismeretekben sem részesültek az atomenergia nemzetünk számára meghatározó felhasználásának a fontosságáról.

Az MSZP frakció képviselőire a fenti megállapítás igaz.

Az Országgyűlés jegyzőkönyve alapján a Reális Zöld valóság internetes újságban a Molnár Csaba miniszter úr véleményét az alábbi módon tettük közzé:

Mit mondott Molnár Csaba, (MSZP) miniszter Paksról?

A lakosság háromnegyed része (73 %) támogatja Paksot! Az atomerőműben termelt villamos energia ára kiszámítható és fajlagosan igen alacsony!
Paks bővítése kiemelt érdekünk!

Dr. Molnár Csaba 2008. november 30 – 2009. április 20 között a második Gyurcsány kormány, közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztere szerint a magyar társadalom pozitívan ítéli meg az atomerőművet, a magyar lakosság mintegy háromnegyed része (73 %) egyetért azzal, hogy Magyarországon atomerőmű működik.

A miniszter szerint új atomerőművi blokk(ok) megépítése hazánk számára számos gazdasági, társadalmi, környezetvédelmi és szakmai előnnyel járna.

Majd így folytatta Molnár Csaba, miniszter a nukleáris energia felhasználásról szóló vélekedését:
Az atomerőművi blokk(ok) a gázfüggőség növekedésének csökkentésével kedvező hatást gyakorolnak az ország ellátás –biztonságára, a magyar villamosenergia-rendszer forrásszerkezetére, az üzemanyag –ellátás hosszútávon, több piacról is biztosítható, krízishelyzetekre a tartalékolhatóság miatt nem érzékeny, a Paksi atomerőmű jelenleg is kétéves fűtőelem tartalékkal rendelkezik.

A hazai villamosenergia- termelés részarányának növelése kiemelt érdekünk – a fogyasztói kereslet hosszú távon nő, régi erőművek állnak le.

Az atomerőműben termelt villamos energia ára kiszámítható, stabil fajlagosan igen alacsony - a nukleáris fűtőelem költsége a villamosenergia teljes költségének mintegy 10-15 %-át teszi ki – és nincs kitéve az olaj-és gázárak hektikus ingadozásának.

A reális zöldek meg is köszönték a baloldali többségű Országgyűlésnek Paks bővítése melletti kiállását.


A reális zöldek meg is köszönték a baloldalnak Paks bővítését:Köszönet a MSZP-SZDSZ többségű Országgyűlésnek!

A reális zöldek támogatják a nukleáris energia békés felhasználást és különösen fontosnak tartják Paks kapacitásának szinten tartását, növelését.
A reális zöldek emlékeztetnek arra, hogy Paks kapacitásának a növelésére vonatkozó törvényalkotási munka 1996-ban a Horn kormány országlásának az idején történt meg.


És arra is, hogy a törvény a végrehajtására a Magyar Országgyűlés 2009-ben kötelezte a kormányt.

A reális zöldek az elmúlt négy évben aggódtak, hogy Bajnai kormány országlása idején a kormányra vonatkozó kötelezvényt a FIDESZ-KDNP többségű Országgyűlés, 2010-2014 között hatályon kívül helyezi.

Köszönjük a FIDESZ-KDNP többségű Országgyűlésnek, hogy a 2009-ben nagytöbbséggel elfogadott országgyűlési határozatot nem helyezte hatályon kívül.

A reális zöldek bíznak abban, hogy 2014. február 3-án a Magyar Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján, az Országgyűlés törvényerőre emeli az MSZP-SZDSZ többségű Országgyűlés által az Orbán kormányra rótt és a kormány által végrehajtott feladatot, a T. Ház becikkelyezi a Paks bővítésére megkötött SZERZŐDÉS- t.

Juhos László, Reális Zöldek Klub elnöke

Podolák úr kedves figyelmébe ajánlom az alábbi fotót:A képet közzé tettük a Reális Zöld Valóság internetes újságban az alábbi szöveggel:
Paks II beruházásában a politikai érdem Podolák György MSZP és Fónagy János FIDESZ képviselőt illeti.
Az orosz hitel kijárása Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök érdeme. Medgyessy 2002. december hóban, Moszkvában kérte Putyin elnököt hitel folyósítására, Gyurcsány Budapesten a saját házában.
A nukleáris energia hazai felhasználásának stratégiai gondolkodói:
Horn Gyula és Bajnai Gordon miniszterelnök, Lázár János államtitkár.
Orbán Viktor miniszterelnök érdeme, hogy az ”i” betűre rátette a pontot.

A reális zöldek civil szervezete részt vett az előkészítési munkákban.
Az országgyűlési határozat rendelkezésének a teljesítése céljából a szakmai munka a tender kiírás előkészületeivel indult meg. Hat reaktorszállító kifejlesztett reaktora közel 2000 szempont szerint került vizsgálatra. A vizsgálat eredménye az volt, hogy a hat lehetséges szállító mindegyike kielégíti a tender előkészítés szakaszában támasztott elvárásokat, kivéve a hitel biztosítását, amelyre csak a Rosatom adott ajánlatot, a hat lehetséges szállító közül.
Ezt követően a Kormány elfogadta a tenderkiírás előkészítésében a reális zöldek javaslatát: PAKSRA csak vízzel hűtött és vízzel moderált reaktor típust szabad megrendelni, ezzel a tenderkiírás okafogyottá vált. A reális zöldek hangsúlyozták Paksra más technológiát nem szabad bevinni, csak oroszt! A reális zöldek javaslatát az is motiválta, hogy a négy paksi blokk üzem idejének 20 évvel való meghosszabbítása szükségessé teszi a szakmai együttműködését az oroszokkal.
Sajnos a kormányoldali kommunikáció markánsan nem fejezi ki, hogy Paks kapacitás bővítésének a gyökere, az 1966-ban megkötött magyar –szovjet kormányközi egyezmény.
Az már a mai generációnak a kormány apparátus tagjainak, és az ellenzék politikusainak sem ismert, hogy a hetvenes években a KGST-belül szakosodás indult be, hogy melyik KGST ország mit képes gyártani a voronyezsi reaktorokhoz.
A szakosodási folyamat nem versenyeztetés alapján folyt, hanem az országok jelezték, hogy milyen berendezések gyártására van adottságuk. A csehszlovákok a reaktor tartály gyártására vállalkoztak. A mi mostani nagy szerencsénkre. Ezt teszi lehető a négy paksi reaktor üzemidejének húsz évvel való meghosszabbítását.
Mi magyarok vízszivattyúk és átrakó gépek gyártására szakosodtunk, e célból hoztunk létre Zuglóban gyárat.
A zuglói gyár a rendszerváltás után Kft lett és napjainkban a Kft többségi tulajdonosa a Rosatom.
A korrupció Paks kapacitás bővítése projekten kizárt!
A projekt fővállalkozója Rosatom orosz állami cég. Elemi érdeke, hogy a tervezett költségekbe a bővítés beleférjen, hogy nemzetközi porondon a hírneve ne csorbuljon.
A megrendelő kettős könyveléssel működő magyar állami cég, amelynek ellenőrzésére a magyar hatóságuk jogosultak, és az adatai közérdekű adatszolgáltatásként megkérhetők.
A beszállítók körét döntően a Rosatom határozza meg, a négy paksi reaktor 30 éves működése során szerzett magyar tapasztalatok felhasználásával.


A reális zöldek Dr. Korényi Zoltán, világot járt magyar mérnök nézetét fogadják el.
• Korényi 4 modellerőműre (nukleáris, lignit, gáztüzelésű és szélpark, egyenként 1000-1000 MW teljesítménnyel) végzett modell-számításokat. Korényi célja a modell számítások elvégzésével az volt, hogy bemutassa, a beruházási szakaszban és 60 esztendő üzemeltetési idő alatt együttesen, mennyi pénz marad a fogyasztók által kifizetett számlákból az országban.
• A rendszerváltás utáni magyar gazdaságstratégiának két fő gazdaságpolitikai eleme volt: a nyugati privatizáció és a teljes liberalizáció. A reális zöldek szerint Magyarországot ez nem egészen jól segítette. Korényi mérnök az első, aki az elmúlt 25 esztendőben Magyarországon megvizsgálta az emberi létezésünk szempontjából legfontosabb gazdasági feltételt, azt, hogy a napi életünk fenntartásához szükséges hazai pénzállományt - egy adott technológia, és annak tulajdonviszonyai - gyarapítják, vagy éppen kiáramoltatják az országból. Ennek vizsgálatára javasolja Korényi a GDP helyett a GNI (Brutto Nemzeti Jövedelem), azon belül az „Energiafogyasztók kifizetéseinek országban maradó hányada” - angolul: "Domestic use of Revenues (DuR)" - fogalom használatát.
• Korényi banki algoritmus szerinti modellszámítása igazolja, ha az állam, vagy akár egy vállalkozó (társaság) Magyarországon 1000 MW-os lignit-, atom- vagy kombinált ciklusú erőművet, illetve szélparkot kívánna beruházni, a négy változat közül a bank atomerőmű építésére adna kölcsönt - államnak vagy magántársaságnak egyaránt, mivel atomerőmű építése esetén megy ki az országból a legkevesebb pénz.
Tisztelt Podolák úr!
Podolák György: Paks mint Nagymaros című véleményéhez hozzá teszem, hogy a Bős – nagymarosi vízlépcsőrendszer teljes mértékben felépült, Szlovákia és Ausztria területén. Sajnos erről a közvélemény semmit sem tud.
Blaskovics Gyula állította a szocik országlása idején:
Hamarább hozhat változást a ráébredés arra, hogy országunk visszaesésének, gazdasági elmaradottságunk fokozódásának, a lakosság elszegényedésének egyik oka vízenergia kincsünk kihasználatlan hagyása. E tétel bizonyítására nem szükséges messzire menni, csak szomszédjaink közelmúltbeli ténykedésének következményeire kell rámutatni, tettük közé a szocik országlása idején a Reális Zöld Valóság újságban.
„A 15 éve működő bősi vízerőművel Szlovákia kereken 34 milliárd kWh villamos energiát, Ausztria - a Nagymarosra szánt vízturbinákat befogadó- freudanaui vízerőművének 10 éves működtetése alatt 10.4 milliárd kWh villamos energiát termelt, a hozzájuk „lábon” érkezett ingyenes vízenergiából. 23 Ft/kWh mai átlagárral számolva az így nyert értékek: 782 milliárd, illetve 239 milliárd forint. Ami ott nyerség, nálunk veszteség…”

„ A BNV beruházás befejezésének elmaradása miatt keletkező kár a szakértői felmérések szerint, 1998-as árakon kerekítve közel 1.45 milliárd USD-ra becsülhető. Ennek összetevői a feleslegessé vált beruházások, a törlesztendő hitelek, az évi 1.2 milliárd kWh osztrák villamosenergia-export többlet önköltsége, a meg nem valósult erőműi kapacitások pótlásához szükséges beruházások, a meghiúsult berendezés szállítások kötbérei, az elmaradt termelés pótlásához szükséges többlet tüzelőanyag, stb. Vessük ezt össze azzal a tényszámmal, hogy a villamosenergia-ipar privatizációjából a magyar állam mindössze 1.25 milliárd USD-t kapott. és ezen stratégiai iparág zöme külföldi tulajdonba került.” (Kerényi A. Ödön)

Budapest, 2017. december 6.

Tisztelettel: Juhos László, reális zöldek elnöke, okleveles hőerőgépész mérnök, okleveles energetikus szakmérnök, reaktor szakmérnök, Paksi Energetikai Kerekasztal szóvivője, a Reális Zöld valóság internetes újság főszerkesztője, Podolák György MSZP képviselő úrnak a Gazdasági bizottság volt elnökének őszinte tisztelője


Dátum: 2017. December 07. Thursday, 17:01 Szerző: realzoldek
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Energia
· Írta: realzoldek


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Energia:
AZ ALKALMAZKODÓ MÁRKUSHEGYI BÁNYA

 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

 
Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat

 Küldd el levélben! Küldd el levélben!

 
Kapcsolódó rovatok

EnergiaSzerver statisztikai adatok.


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek.
A közzétett hírek, vélemények és a hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 1992-2014 a Reális Zöldeké.
A Reálzöldek honlapján megjelenő különböző írások és vélemények nem feltétlen tükrözik a Reálzöldek véleményét, hanem kizárólagosan a szerzőkét.

Üzenet a webmesternek: webmester@realzoldek.hu

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke szabad szoftver, a GPL licenszben leírtak alapján terjeszthet?, kötelez? terméktámogatás nem jár hozzá.
Platinum 7.6.b.4 Alapú Weboldal

Oldalkészítés: 0.13 másodperc

:: fisubgreen phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::