Laikus vagyok! Mondta az RTL televízió újságírója...
Dátum: 2018. January 11. Thursday, 17:56
Rovat: Média


Laikus vagyok! Mondta az RTL televízió újságírója, 2018-01-11-dikán az Országos Atomenergia Hivatalban sorra került sajtótájékoztatón.

Az RTL televízió újságírója nem lenne laikus és a demokratikus közvélemény sem a nukleáris energia békés felhasználása kérdéskörében, ha a közszolgálati médiaszolgáltató törvénytisztelő lenne, rendszeres időközönként szakértőknek is, megszólalási lehetőséget adna a nukleáris energia hazai békés felhasználásának ügyében.

A paksi atomerőmű 4. blokkjának minimális süllyedése hosszú távon sem jelent semmilyen kockázatot – áll az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. keddi közleményében, amely szerint 2017-ben kevesebb, mint egy milliméter süllyedést mértek a szakemberek.
A süllyedésről a sajtó képviselő, 2018. január 11- dikán az Országos Atomenergia Hivatalban sorra került sajtótájékoztatón részletes tájékoztatást kaptak.
A tájékoztató keretében az is elhangzott, hogy a 4. blokk van legközelebb a Dunához és a Duna változó vízállása hozzájárul a süllyedéshez.
Az erőmű térségében nem változna a Duna vízszintje, ha megépült volna a fajszi vízlépcső. Sőt a fajszi vízlépcső léte hozzájárulna a hat blokk biztonságának a növeléséhez is.
Vízlépcső nélkül nincs paksi bővítés (Szél Bernadett, az LMP társelnöke, Népszabadság, 2014. 03.31.)
A politikus úrhölgy véleményével teljesen azonos megállapítás olvasható a Magyar Tudományos Akadémia gondozásában a Köztestületi Stratégiai Programok, Energiastratégiai Munkabizottság „Megújuló energiák hasznosítása” című, 2010-ben kiadott összeállításban.
Az összeállítás 95. oldalán a vízlépcsőkről többek között a következő olvasható:
„ – Az adonyi vízlépcső vízszintemelkedés segítené a Dunai Hőerőmű, a fajszi vízlépcső miatti vízszintemelkedés pedig lehetővé tenné a Paksi Atomerőmű bővítésének frissvíz- hűtését. „

Bécs és Pozsony között az osztrákok HAINBURGNÁL tervezetek vízlépcsőt.
HAINBURG megépítéséhez csehszlovák beleegyezés megszerzésére lett volna szükségük az osztrákoknak.
A Donau-Auen Nemzeti Park védelme érdekében osztrák állami pénzből civil szervezet alakult, a civil szervezet állt a hainburgi tüntetés élére, majd átjöttek Magyarországra, itt folytatták az akciójukat a Duna –Körrel szövetkezve Nagymaros ellen.
Az egykori bécsi lapok büszkén hozták a hírt Bécs és Pozsony közé tervezett vízerőmű építése elől az utolsó pillanatban megmentett Dunau-Auen Nemzeti Park Közép-Európa egyik utolsó eredeti állapotában megőrzött folyó- és ártéri vidéke.
A tüntetések szervezésének a hátterében az állt, hogy DONAUKRATWERK már nagyon sok gépészeti berendezést legyártott Nagymarosra, amelyet mi már kifizettünk.
A Bős-nagymarosi beruházás készültségi foka 1990. december 31. állapot szerint magyar oldalon 71.6, szlovák oldalon 95.5 százalék a teljes műé 82.1 százalék.
Az engedély okmány szerint magyar oldalon 53.6 , szlovák oldalon 60.6 milliárd forint kerül jóváhagyásra.
A folyatatás: Bécs alatt, felépül FREUDENAU- i vízlépcső, paraméteri teljesen egyeznek a NAGYMAROS paraméterivel, EU vissza nem térítő támogatásból az osztrákok felépítették a mi Nagymarosra tervezett vízlépcsőnket.

Paks és Paks bővítése is, a hűtést illetően a Duna vízével történik.
Dunai kisvizek esetén a bősi rendszer, benne a C variáns hibás kezelése, vagy a bősi és a C variáns műtárgyainak rossz szándékú irányítása előidézheti, hogy a Paksi Atomerőmű üzemvitele az erőmű villamos energiatermelését akár 30 napra korlátozni kényszerül, sőt a termelés teljes megszüntetésére is, előállhat.
Paksi Atomerőmű üzemvitelére további potenciális veszélyforrást jelenthet az osztrák vízlépcsők előtt a Duna vizének osztrák- szlovák megegyezés szerinti visszatartása. Osztrák-szlovák megegyezés esetén a paksi üzemvitel 100 napra kerülhet kiszolgáltatott helyzetbe.

Egyenes beszéd helyett, egyenesen hazudott Rónai Egon műsorában Illés Zoltán.
Illés Zoltán az állította az ATV televízió képernyőjén, hogy Paks törésvonalra épült és azt is, hogy Paks helyettesíthető megújulókkal.
Illés mindkét állítása hazugság.
A cikk tulajdonosa: Reális Zöldek Klub
http://realzoldek.hu

A cikk webcíme:
http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5107