Magyarország földterületének 17 százaléka “osztatlan közös terület”, a rendszerváltó politikai elit ostobasága következtében.
A parlagfű az osztatlan közös területén zavaratlanul virágozhat.
Valójában nem is a parlagfű pollenje a káros az asztmások ellenében, hanem a polllenre a levegőből rárakodó “trutymó”.
Ha parlamenti pártok olyan aktívak lettek volna az osztatlan közös földterület megszüntetése a vízlépcső kérdésében, mint a parlagfű ügyében, már nem is volna az ország területén parlagfű.

—————————————————–

—– Original Message —–
From: Kázmér Judit
To: juhos.laszlo@realzoldek.hu
Sent: Tuesday, September 01, 2009 3:19 PM
Subject: Tiszta levegőt! környezetvédelmi akció sajtóközleménye

Kedves László!

Ismét egy sikeres és példamutató akciót tudhat maga mögött a PLT Lapcsoport ,  amiről szeretném, ha hírt adnának.

Komoly környezetvédelmi eredményt értünk el vele, mert sikerült számos elhanyagolt, parlagfüves területet felszámolni, segítve ezzel az allergiában szenvedő embereket. És ami még fontos: ismét sikerült a más megyei médiumokkal összefogásban megszerveznünk ezt a társadalmi célú akciót.

Mellékelten küldöm a hírről szóló sajtóközleményt ,

További információkért, kérem forduljon Győrffy István kollégámhoz!

Üdvözlettel

Kázmér Judit | stratégiai ügyvezető igazgató
Pannon Lapok Társasága | 1119 | Budapest | Fehérvári út 84/a
T:+36 1-439-2511 | F: +36 1-439-2512
E: kazmer.judit@plt.hu
www.plt.hu

——————————————————

Tiszta levegőt!
Parlagfűirtás négy megyében

Olvasóik együttműködésével újabb sikeres környezetvédelmi akciót szerveztek a PLT-lapok

A Pannon Lapok Társasága lapjai (Fejér Megyei Hírlap, Napló, Vas Népe, Zalai Hírlap, Dunaújvárosi Hírlap), társadalmi szerepvállalási programjuk keretében júliustól a parlagfű ellen vették fel a harcot. Az akció sikere érdekében a lapok segítségül hívták olvasóikat, szövetkeztek a gyomnövény elleni harc hivatalos szervezőivel, vállalták, hogy az ügy fő médiatámogatói lesznek a négy dunántúli megyében. A parlagfű elleni küzdelem hatékonysága érdekében segítségül hívták a megyékben működő helyi elektronikus médiát.

A parlagfű természetéhez igazodva az akciót két szakaszosra tervezték a szerkesztőségek.

Az elsőben arra buzdították olvasóikat, hogy jelezzék, hol találhatók parlagfüves területek. Hogy mennyire fontos ez az ügy, jól jelzi az olvasói visszajelzések száma. A négy megyéből 150 olvasói bejelentés és 25 fotó érkezett. A lakossági jelzéseket követően 133 eljárást indítottak a földhivatalok és az önkormányzatok jegyzői, s az akció első fordulójának végéig, augusztus elejéig, 69 ügy lezárásra is került. A szerkesztőségek munkatársai médiapartnereikkel közösen önkéntesen maguk is részt vettek parlagfűgyűjtésen, kitépték a földből a még nem virágzó hajtásokat.

A második szakasz augusztus elején indult, amikor már nem szabad kézzel hozzányúlni a növényhez, csak gépekkel lehet kaszálni, vagy permetezni. Ekkor a lapok rajzpályázattal hívták fel a gyerekek és szüleik figyelmét a parlagfű veszélyeire. „Az égig érő parlagfű” című rajzpályázaton induló gyermekeknek azt kell képekben bemutatniuk, hogy ők hogyan irtanák ezt a növényt. A legjobb rajzokból a pályázat lezárása, szeptember vége után PLT munkatársai vándorkiállítást állítanak össze.

A PLT-lapok július eleje óta folyamatosan nagy teret szentelnek a témának. Az első szakaszban a lapok naponta közzétették az információs telefonszámot, amire a bejelentéseket várták, és eddig 164 nagyobb cikkben foglalkoztak az allergén gyomnövény elleni intézkedésekkel.

Az akciót jellemző számok
A lakossági bejelentések száma: 150
Az olvasók által küldött fotók száma: 25
A bejelentésekben szereplő ügyek, illetve helyszínek száma: 133
A lezárult ügyek száma: 69
Az akcióról szóló cikkek száma: 164
A médiapartnerek száma: 21
Az akcióba bekapcsolódott médiapartnerek
Vas megye: Szombathely Televízió, Rádió Szombathely, Körmendi Televízió és Rádió, Celldömölki Televízió, Szentgotthárdi Televízió, Isis Rádió
Zala megye: Kanizsa Rádió, Egerszeg Rádió, Studio Rádió 96.3
Veszprém megye: Füred Tv, Öböl Tv, Regina Tv, Séd Tv, Veszprém Tv, Klub Rádió
Fejér megye: Fehérvár TV, Vörösmarty Rádió
Dunaújváros: DSTV, Dunaújváros Online, EldoRádió, Rádió 24

További információ:

Győrffy István
központi főszerkesztő
telefon: (30) 9569-746
mail: gyorffy.istvan@plt.hu

Pannon Lapok Társasága

Magyarországon a rendszerváltás óta a német WAZ Médiacsoport tulajdonában működik a regionális lapkiadás sikeres és egyik legjelentősebb hazai szereplője, a Pannon Lapok Társasága. A PLT 4 megye 5 napilapját adja ki (Fejér megye: Fejér Megyei Hírlap és Dunaújvárosi Hírlap; Veszprém megye: Napló; Vas megye: Vas Népe; Zala megye: Zalai Hírlap), továbbá portfoliójába tartozik egy heti műsorújság (rtv tipp), a napilapok színes hétvégi különszáma, városi ingyenes hirdetési újságok és önkormányzati lapok (Maraton Lapcsoport), valamint egy negyedévente megjelenő, színes magazin, a Prémium. Ma a PLT megyei lapjait naponta több mint 600 ezer ember veszi kézbe és olvassa. A Pannon Lapok Társasága által kiadott megyei napilapok ereje saját régiójukban kiemelkedő, az olvasók döntő többsége számára a televízió után a megyei napilap az elsődleges információforrás.

2003. őszén a WAZ pozícióját megerősítvén a magyar médiapiacon, 75+1 százalékos részesedést szerzett a hvg-ben és 2005. tavaszán meghatározó részesedést a DMH Hungary terjesztőcégben.

———————————————————————————-

<img src=modules/Universal/images/uploaded/154817-20090901.jpg>

<img src=modules/Universal/images/uploaded/154826-20090901.jpg>

WordPress Plugin Share Bookmark Email