Európai Duna Stratégia

Kedves Laci!

Tájékozásul!    Közös szélmalom harc folyik a pártpolitikával szemben. Éta= 0.

Üdvözlettel

Ödön Bá”

From: Telegdy István [mailto:secretariat@logcluster.com]
Sent: Thursday, November 05, 2009 10:59 AM
To: kerenyia1@t-online.hu
Cc: Fülöp Zsolt; Horváth Miklós; Fónagy Dr János; Chikán Attila; Dr Szaló Péter; Dr Czukor György
Subject: Re: Európai Duna Stratégia

Tisztelt Kerényi Úr !

Köszönöm, hogy felhívta figyelmünket a mai napig érvényben lévő kormányhatározatra, amelynek létezése aligha ismert az Európai Bizottságban. Kétségbe vonható, hogy Magyarországot kérték volna fel egy Európai Duna Stratégia kidolgozására, ha tudomásuk lett volna a határozat limitáló hatásáról a magyar közigazgatás képességére egy eúrópai stratégia kidolgozására.

Az Európai Duna Stratégia kidolgozásával foglalkozó minisztériumok első stratégiai tervezete sajnálatos módon veszélyezteti Magyarország hitelességét a nemzetgazdasági és környezetvédelmi szempontból egyaránt legfontosabb kitörési lehetőségek figyelmen kívül hagyásával.

Ennek a szemléletmódnak bizonyítéka a – jelenlegi – stratégia tervezet zárómondatának javaslata, ami szerint környezetvédelmi vagy társadalmi konfliktusokhoz vezető projektek ne kerüljenek be a stratégiába.

A Magyar Logisztikai Klaszter a Logisztikai Egyeztető Fórumon belül szűkkörű magasszintű egyeztetést propagál a felelős minisztériumokkal annak érdekében, hogy a Magyarországra rótt európai feladat megoldása sikerrel járjon.

A legfontosabb alapgondolat amely a Magyar Logisztikai Klasztert irányítja, a Duna nemzetgazdasági jelentőségének hangsúlyozása különös tekintettel a mezőgazdasági termékek közép- és hosszútávú felértékelődése a klimaváltozás következtében. Megfelelő kommunikáció eredményeként az ehhez kapcsolódó öntözési szükséglet, csatornázás és vízlépcsőépítés szükségessége általánosan felismerhető, józan  és népszerű gondolatként fog a választópolgárok körében tudatosulni. Az osztrák példa mutatja, hogy a környezetvédelmi szervezetek nem egységes célokat követnek, és a megfelelő “confict management” technikák felhasználásával konstruktiv együttműködésre vehetők.

Tisztelettel,

Telegdy István

Az MLK főtitkára

—– Original Message —–

From: kerenyia1@t-online.hu

To: ‘Telegdy István’

Cc: Szeredi István ; ‘Bányai István’ ; Juhos László ben tudatosulni

Sent: Wednesday, November 04, 2009 2:12 PM

Subject: RE: Európai Duna Stratégia- az MLK meghívója

Tisztelt Telegdy Úr!

Köszönöm a tájékoztatást  cluster tevékenységéről.

A kulcskérdés az alkotmánysértő  1139/2004(XII.31) Kormányhatározat visszavonása.  A BNV időszerű helyzetképet mellélelt összefoglalóm tartalmazza,  Felajánlom, hogy használja fel  a Duna komplex hasznosítása témakörben, amire a vízlépcsők cikk is utal.

További sikereket kívánva, üdvözli

Kerény A. Ödön

From: Telegdy István [mailto:secretariat@logcluster.com]
Sent: Monday, November 02, 2009 11:44 AM
To: Fónagy Dr János; Chikan Attila; Chikán Attila
Cc: Gabrijelcic Marco; Cseh Otto; Kautz István; Litvai János; Kemenesi Zoltán; Kovács Imre; Manfred Seitz; Lendvai Sándor Miklós; Rózsa Pál; Szalma Botond; Waberer György; Doór Zoltán; Fülöp Zsolt
Subject: Fw: Europai Duna Stratégia- az MLK meghívója

Kedves Attila, Kedves János !

Elégtétellell vettük tudomásul, hogy az általatok és az MLK által egyaránt fontosnak tartott Duna stratégia kérdése az EU Minisztertanácsának és  Baroso elnök felhívása nyomán Mgyarország EU elnökségének első feladataként jelenik meg.

Az MLK az első stratégia tervezetben kiegyensúlyozatlanságot észlel a környezetvédelem, a szociális és gazdasági tényezők öszzehangolásában.

Nagyon reméljük, hogy egy informális, szűkkörű  -off the record -kerekasztal keretén belül erről őszinte nyiltsággal beszélhetünk és részvételetekkel és hozzászólásaitokkal a már ez évben nemzetközi egyesztetésre kerülő stratégiai terv  formálását a várható kormányváltás szemszögéből elősegítitek.

Szívélyes üdvözlettel,

Horváth Miklós

Az MLK elnöke

From: Telegdy István

To: Prof Dr Cser László

Sent: Monday, November 02, 2009 10:59 AM

Subject: Europai Duna Stratégia

Tisztelt Professzor Úr, Kedves László !

Mint a mellékelt meghívóból látod, sajnos egy hétfői napra kellett tennünk közgyűlésünket, ezért aggályaim vannak, hogy részt tudsz e venni rajta. A módosított programunkat mégis mellékelem, ha ne talán mégis felszabadulsz és részvételed lehetővé válik.

Az Európai Bizottság által Magyarországnak kiadott feladat -egy, a dunamenti országokat összefogó regiónális Duna stratégia kidolgozása és 2011-es elnökségünk alatti eelfogadtatása – az NFGM által megkezdődött, és az első tervezetben felismerhető  az általad vezetett munkacsoport néhány ajánlása.

Szivélyes üdvözlettel,

Telegdy István

Az MLK főtitkára

WordPress Plugin Share Bookmark Email