Az egész világ röhögött a magyar politikusokon.
A Magyar Országgyűlés 1992-ben iktatta törvénybe azt a világra szóló  badarságot, hogy a Vízlépcsők építése a Dunán ökológiai agresszió a természettel szemben. A magyar politikusok, hogy “hülyeségüket” leplezzék a törvényt, annak ellenére nem helyezték hatályon kívül, hogy 1997-ben a Hágai Nemzetközi Bíróság felmutatta a görbe tükröt a képviselőknek.
A törvény az EU elvárására került hatályon kívül. Az Országgyűlés sok száz más törvénnyel együtt, a 2003.évi VIII. törvény elfogadásával hatálytalanította a “badarság törvényét.”
A reális zöldek tapasztalatból állítják, hogy az Országgyűlés képviselőinek 90 százalékának fogalma sem volt 2003. évi VIII. törvény tartalmáról.
Mára kiderült  hogy a Duna vízére nem as duzzasztás káros, hanem a Dunába eresztett szennyvíz.
A tényt a reális zöldek 20 éve hangoztatják, csak hát a média a reális zöldek hangját nem erősíti fel, annál inkább azokét, amelyek még a mai napig is a hülyeség törvény szellemében csapják be a népet.

—– Original Message —–

Sent: Friday, November 06, 2009 10:48 AM
Subject: 2009-11-06 Közlemény, Milliárdos beruházás a dunakeszi szennyvíztisztító telepen


Milliárdos beruházás a dunakeszi szennyvíztisztító telepen

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter helyezte el az alapkövét annak a beruházásnak, amely közel 1,1 milliárd forintból valósul meg a dunakeszi szennyvíztisztító telepen. A fejlesztés hez a telep üzemeltetője a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV Zrt.) 600 millió forint uniós támogatást nyert el és 414 millió forint önrészt biztosít. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatósága 70 millió forinttal támogatja a beruházást. A projekt eredményeként a szennyvíztisztító telep olyan tisztított szennyvizet bocsát ki, amely megfelel az Európai Unió határértékeinek.

A zöldtárca célja, hogy biztonságos, tiszta környezetet és egészségesebb életet biztosítson Magyarországon. Ennek érdekében az elmúlt 7 évben folyamatosan javult a csatornázottság: 56%-ról 70%-ra nőtt, mintegy 700 ezer lakást kötöttek rá a szennyvízcsatorna-hálózatra, így mára közel 3 millióra nőtt a szennyvízcsatorna-hálózatba bekötött lakások száma.-hangsúlyozta Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter a projektindító ünnepségen péntek délelőtt Dunakeszin.

A miniszter elmondta, hogy 2002 óta közel 10 ezer kilométer új főgyűjtőcsatorna épült, ezzel Magyarország csatornahálózatának hossza mára már meghaladja a 40 ezer kilométert, ami megegyezik az Egyenlítő hosszával. A program megvalósítását segítik az uniós pályázati források az Új Magyarország Fejlesztési Tervben, a KEOP-ban 2007-2013 között 380 milliárd forint áll rendelkezésre szennyvízelvezetési és tisztítási projektek támogatására.

Az uniós elvárásoknak megfelelő országos szennyvízprogram szerint 2015-re a hálózattal összegyűjtött szennyvíz 100 százaléka kizárólag biológiai tisztítás után kerülhet csak a befogadóba, és a csatornaellátottság országos szinten meg fogja közelíteni a 90 százalékot. –tette hozzá Szabó Imre.

A DMRV Zrt. a dunakeszi szennyvíztisztító telepen tervezett fejlesztéseit a KEOP által biztosított források segítségével valósítja meg. A közel 1,1 milliárd forintos beruházáshoz a telep üzemeltetője a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. 600 millió forint uniós támogatást nyert el és 414 millió forint önrészt biztosít. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatósága 70 millió forinttal támogatja a projektet.

A fejlesztéseket követően a dunakeszi szennyvíztisztító telep is alkalmassá válik a beérkező szennyvizeknek az előírt határértéken belüli tisztítására, mivel kiépül a denitrifikációt (nitrát eltávolítást) szolgáló technológia, egyúttal bővül a telep kapacitása és megszűnik az időnként jelentkező szaghatás. A projekt keretében új, 3000 m³ térfogatú levegőztető műtárgy, új utóülepítő műtárgy, új iszapvíztelenítő gépház létesül, megvalósul az új rendszerű tisztított szennyvíz fertőtlenítés, létrejön egy iszap elősűrítő, valamint technológiaváltással egyes meglévő létesítmények átalakulnak. A fejlesztések 2010 szeptemberére valósulhatnak meg, 2011 tavaszán pedig a próbaüzemek is befejeződhetnek.

Budapest, 2009. november 6.

További információ:

Zakarné Székely Julianna, BVO osztályvezető helyettes

Duna Menti Regionális Vízmű

tel: 20/344-8399

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Sajtóiroda

tel: 457-3415

WordPress Plugin Share Bookmark Email