Orbán Viktor rövid időn belül rádöbbent, a reális zöldek által képviselt igazságra!

A Baross Gábor Társaság ez évi utolsó összejövetelét “Két kultúra – egy kultúra” címmel rendezte. A Társaság „szíve” jobb oldalon dobog FIDESZ- hez közeli grémium.

A vitaindító előadó egyike Dr. Hámori József akadémikus, miniszter, egyetemi tanár, a reális zöldek teszik hozzá a kulturális tárca vezetésére alkalmatlan személy. A reális zöldek megállapításának igazságát rövid időn belül Orbán Viktor is felismerte. Hámori a 1998-ban megalakult Orbán- Torgyán kormány kulturális minisztere, Orbán azonban rövid időn belül az „agyhúgy sebész” professzort menesztette a tárca éléről. Hámorit a tárca élén a Wagner zenét imádó Rockenbauer politikus követte. Rockenbauert ezúttal nem bántjuk.

Nagy kérdés, hogy Orbán Viktor felismeri-e mennyire igaza van Simonyi Károly professzornak? Simonyi egy tradicionális kultúra szemszögéből nézne igen művelt társaságban megkérdezte a társaságot, hogy közülük ki tudná elmondani a termodinamika második tételét. A kérdés fogadtatása hűvös volt írja Simonyi és a válasz telesen negatív. Pedig én valami olyasmit kérdeztem tőlük folytatja Simonyi, ami tudományos vonalon annak a kérdésnek megfelelője: Olvasta ön Shakespeare valamelyik munkáját.

1979-ben, amikor Vályi Péter miniszterelnök helyettes elvtársat Ózdon belelökték az izzó kokillába, a reálértelmiséget kiszorították a vezetésből a hatalmat átvették a Duna bal partján végzettek a közgazdászok, jogászok és miután a FIDESZ a kormányrúdhoz került még agyhúgy sebészből is lehetet miniszter.

A reális zöldek izgalommal várja a második Orbán kormány összetételét. Nincs könnyű helyzetben Orbán, a FIDESZ frakcióban kevés a szellemi töltet, tapasztaltból állítjuk a reális zöldek. (Dumbi)

WordPress Plugin Share Bookmark Email