Húsz éve azonos álláspontom az ellenzék és a kormányoldal!

A Duna Charta, Reflex és a Védegylet a minimális szabadságot nem enged meg a FIDESZ-KNDP koalíciónak. Nagy Andor kénytelen volt hamut szórni a fejére.

Húsz évvel a kerek asztal tárgyalások után a Duna ügyében a legnagyobb ellenzéki pártot a FIDESZ-KDNP koalíciót a dumakör elvei alapján kézi vezérli a Duna Charta, Reflex és a Védegylet. A FIDESZ-KDNP frakció kisgazdái és az MDF parlamenti képviselői hallgatnak. A szocik úgyszintén. A szocik nem csak hallgatnak, hanem egyenesen fordítva ülnek a lóra. A Kormány a Duna nagykövetévé Hegyi Gyula Duna- Körös mozgalmárt tette meg.

A fő bűnös az SZDSZ viszont már nincs T. Házban, csupán néhány liberális maradék ücsörög a patkóban számukra kijelölt helyen.

A kerekasztal tárgyalásokon a felek egyetlen kérdésben értettek egymással egyet, nem kell vízlépcső és ebben ma is konszenzus van kormány és ellenzék között.

Tehetik a pártok, mert a média nem hajlandó a vízlépcső ügyéről a közönségét tisztességesen tájékoztatni.
Nagy Andor az Országgyűlés Környezetvédelmi bizottsága keresztény demokrata elnöke a Duna hajózhatóságához kapcsolódóan csupán annyit merészelt mondani, hogy számára nincsenek tabu témák, nyomban kiközösítésre került volna a táborból, ha nem meakulpázik.

Nagy Andor kénytelen volt a fejére hamut.

Nagy Andor, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának elnöke, a Duna Charta, a Reflex és a Védegylet közös állásfoglalása.
Sajtónyiltakozat, 2009. szeptember 21.

Jelen sajtónyilatkozatban a Duna Charta, a Reflex és a Védegylet, valamint dr. Nagy Andor, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának elnöke kinyilvánítják, hogy a köztük lévő félreértések alapvető oka a médiában megjelent pontatlan híradások voltak.

Dr. Nagy Andor és a fenti civil szervezetek megállapították, hogy a bős-nagymarosi üggyel, valamint a Duna hasznosításával, rehabilitációjával kapcsolatos céljaik igen közel állnak egymáshoz.
Mindkét fél kategorikusan elveti a dunakanyari duzzasztó megépítését, és elfogadhatatlannak tartja, hogy ivóvízbázisokat károsító létesítmények épüljenek a hazai Duna-szakasz bármely szakaszán. Elfogadhatatlannak tartják az olyan kezdeményezéseket, amelyek a magyar-szlovák tárgyalásokon a magyar esélyeket rontják. Csak olyan megújuló energiaforrások hasznosítását tartják elképzelhetőnek, amelyek nem veszélyeztetik az ivóvízbázisokat. Álláspontjuk szerint a dunai hajózást hagyományos vízkormányzási módszerekkel, ésszerű, az uniós hajózási ajánlásokat nem túlteljesítő paraméterekkel, a Duna sajátosságait is figyelembe véve kell megoldani.
Megengedhetetlennek tartják, hogy uniós támogatásokat környzezet- és természetkárosító beruházásokra használjanak fel. Támogatják, hogy a Víz Keretirányelvben foglalt ökológiai célok és ajánlások maradéktalanul, közösen, a szlovák és a magyar oldalon egyaránt érvényre jussanak.

Budapest,
2009. szeptember 21.

Duna Charta                                     dr. Nagy Andor
Karátson Gábor                 Országgyűlés Környezetvédelmi
Bizottságának Elnöke

Reflex Környezetvédő Egyesület
Lajtmann József

Védegylet
Vida Viktor

WordPress Plugin Share Bookmark Email