Református püspökök melléfogása. Erdő Péter bíboros a médiáról is, szólt.

Bölcskei Gusztáv, református püspök karácsonyi üzenetében utalt a koppenhágai klímacsúcsra.

Püspök szerint sikertelen volt a klímacsúcs, folytatódhat a semmi tevés.

Az emberi elem az Egyházban azok az emberek, akik az egyházat vezetik. Az emberi elem az Egyházban romlandó, világos, hogy az Egyház emiatt reformálható, sőt időnként szükségképpen reformálható is. Soha nem reformálhatók és nem szorulnak azonban reformra az Egyház tanai, mert azok változatlanok, s mindig a lehető legjobbak, hiszen Istentő származnak.

Az ember nincs a minden tudás birtokában, azért mert sokan állítják a széndioxid kibocsátás korlátozását, az emberi és állati élet által kibocsátott gáz emissziójának a korlátozását, tudományosan egyáltalán nem bizonyított kérdésről mondanak véleményt. Minden tudás birtokában az Isten van, az ember nincs, a református püspök sem.

Egyházi ember is megbotolhat.

Ausztráliában élő székely magyar szerint Tőkés László jót tesz a magyarságnak, ha az EU Parlamentben a magyarság érdeke mellett érvel, de árt a magyarságnak, ha az RMDSZ kormányzati szerepkörét kritizálja.

Erdő Péter bíboros szerint számos gondunk forrása, hogy a média sok mindennek a közvetítésére nem hajlandó.

A reális zöldek teljes mértékben osztják a bíboros karácsonyi üzentéből kicsengő tanítást. Kicsi a valószínűsége, hogy a média a bíboros fenti tanítását erősíti fel, a médiának ugyanis a pénz az egyetlen erősítője, üdvözítője. (Kos)

WordPress Plugin Share Bookmark Email