Politikai mozgalom szolgálatában a Vasárnapi Újság szerkesztősége?
A kérdés eldöntését a reális zöldek a ORTT testületétől várják.
——————————————————————————————-

Országos Rádió és Televízió Testület

Tárgy: Vizsgálat lefolytatásának a kérése.

Tisztelt Testület!

A Reális Zöldek Klub képviseletében vizsgálat elvégzésére kérem a Testületet.

A vizsgálat az MR1-Kossuth Rádió Vasárnap Újság szerkesztőjének ifjabb Tóth Györgynek és a Duna Charta két mozgalmárának Karatson Gábor és Deák Bárdos Péter kapcsolatának felderítésére irányuljon.

A Vasárnapi Újság 2010. január 17-én történt műsorszolgáltatásának szerkesztője ifjabb Tóth György volt. 

A Vasárnapi Újság fenti időpontban történt műsorszolgáltatása keretében ifjabb Tóth György megszólalási lehetőséget adott Karátson Gábornak és Deák Bárdos Péternek, annak okán, hogy a Duna Charta rendezvényt tartott a Duna ügyében.

A Duna Charta álláspontja a Dunáról teljes mértékben egyezik a rendszerváltás előtt a Duna –Kör által képviselt állásponttal, amely nem szakmai, hanem politikai alapon íródott, a Kádár rendszer megszűnésének kikényszerítése szolgálatában állt.

A Reális zöldek álláspontja szerint Ifjabb Tóth György szerkesztő által szerkesztett és általa vezetett műsorblokk annak a politikai mozgalomnak a szolgálatában állt 2010. január 17-én, amely a Duna ügyéből politikai kérdést generált a rendszerváltás előtt és azt követően is.

Politikai mozgalom szolgálatában műsort szerkesztetni/vezetni tiltja a Média törvény 4. § (2) bekezdése.

A reális zöldek képviseletében kérem, a Testületet a vizsgálata adjon választ arra, hogy a Vasárnapi Újság szerkesztősége a tárgyban megjelölt időpontban és témában történt műsorszolgáltatása sértette-e a Média törvény 4. § (2) bekezdését?

Kérem a Testületet, hogy a vizsgálat során vegye figyelembe a magyar –szlovák viszonyt megterhelő vízlépcső jogvita keretében a magyar és a szlovák kormány egyaránt kijelentette, hogy számára a Duna ügye nem politikai, hanem szakmai kérdés.

Budapest, 2010. január 17.

Tisztelettel: Juhos László a Reális Zöldek Klub elnöke

WordPress Plugin Share Bookmark Email