A Magyar Nemzet a tényeket tetszése szerint hamisíthatja meg.
Az írott sajtóra a rendszerváltást követően semmilyen törvény nem született. A újságírók azt teszik, amit a gazdáik előírnak számukra.

—– Original Message —–
From: Sajtó Iroda
Sent: Tuesday, January 19, 2010 12:04 PM
Subject: A Pénzügyminisztérium közleménye – Bírósági döntés is bizonyítja: a Magyar Kormány, a Pénzügyminisztérium, a KSH és az MNB az államháztartásról, az államadósságról megfelelően tájékoztatott

A Pénzügyminisztérium közleménye

Bírósági döntés is bizonyítja: a Magyar Kormány, a Pénzügyminisztérium, a KSH és az MNB az államháztartásról, az államadósságról megfelelően tájékoztatott 

A Fővárosi Bíróság jogerős ítélete bizonyítja: Magyarországon sem az államháztartási adatokban, sem az államadósságról készített számításokban 2003 óta semmiféle eltitkolás nem történt.

A Központi Statisztikai Hivatal által a bíróság döntése nyomán nyilvánosságra hozott adatok és az Eurostat, valamint a Pénzügyminisztérium által korábban közölt információk között lényegi, meghatározó különbség sem az államháztartás hiányát, sem pedig az államadósságot illetően nincs, kivéve egyetlen esztendőt, a 2005. évi szeptemberi notifikációt, de akkor is az eredeti nyilvános adat tartalmazott nagyobb hiányt, összehasonlítva a KSH által a napokban közölt dokumentummal.

A Magyar Nemzet napilap keddi számában a Fővárosi Bíróság ítéletére hivatkozva 1000 milliárdos hazugságokról ír, valamint arról, hogy a KSH-nak alapos oka volt, hogy eddig eltitkolta az Európai Uniónak elküldött eredeti jelentéseit hazánk államadósságáról, a költségvetési hiányról, és a kormányzati szektor hitelfelvételéről.

A publikus és a most nyilvánosságra hozott eredeti jelentéseket összehasonlítva kiderül, hogy Magyarországon mind a szakemberek, mind pedig a lakosság az elmúlt években pontos ismeretekkel rendelkezhetett az államadóssággal, az államháztartási hiánnyal, a közszféra hitelfelvételeivel kapcsolatos folyamatokról.

Ennek megfelelően nem helytálló a lapnak az az állítása sem, hogy az Európai Unió több alkalommal kételyét fejezte ki a magyar kimutatások hitelességét illetően.

Az ún. EDP jelentések közzétételekor az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala egyetlen egy alkalommal sem emelt kifogást a magyar jelentés esetében, ellentétben számos más uniós országgal.

Budapest, 2010. január 19.

Pénzügyminisztérium Sajtó

WordPress Plugin Share Bookmark Email