Kedves Kollégák!

Mostanában nem múlik el nap, hogy Koppenhágai Klímacsúcs után, hogy ne kerüljenek nyilvánosságra az ENSZ – Nobel-díjjal kitüntetett – Klímaváltozási Testületének alkalmasságát és hitelességét megkérdőjelező hírek.
Ezek közül mellékelem a mai, interneten is megjelent hírt, hivatkozva John Prescott korábbi, brit miniszterelnök-helyettes, az Európa Tanács jelenlegi klímaügyi jelentéstevője kijelentésére, amely szerint: 

“A klímaváltozás ellen fellépni kívánó erők összezavarodtak, kis csoportokban kószálnak a csatatéren, mint egy megvert hadsereg. …Nem érdekel, hogy egyes miniszterek vagy éppen civil szervezetek azt hiszik, hogy össze lehet hozni és aláíratni egy jogilag is kötelező érvényű megállapodást novemberre Mexikóban, nem hiszek benne!”

A Guardian hivatkozott cikke szerint:

“A legsúlyosabb probléma a klímaszkeptikusok hangjának megerősödése (?), amelyhez több tényező is hozzájárult. Tavaly novemberben, közvetlenül a koppenhágai csúcs előtt valakik feltörték, és nyilvánosságra hozták a klímaváltozással foglalkozó kutatók levelezését, amelyben szerepeltek olyan megjegyzések, amelyeket sokan úgy értelmeztek, hogy a kutatások során visszaélések történtek. (!)
Idén januárban kiderült, hogy az ENSZ klímaváltozást kutató kormányközi szervezete (IPCC) 2007-es jelentésében, amely arra a következtetésre jutott, hogy a klímaváltozást az emberi ipari tevékenység okozza, egy fontos kérdésben – a himalájai gleccserek elolvadásának becsült időpontjában -, súlyos tévedés történt. A hiba miatt heves kritikák érték az IPCC indiai elnökét, Radzsendra Pacsaurit, többen lemondásra szólították fel, még saját országának vezetése is megfeddte, …A városban múlt héten tartott BASIC-csúcstalálkozón pedig már a kínai klímaügyi főtárgyaló is arról beszélt, hogy további, több és jobb tudományos vizsgálatot kell folytatni, hogy kiderüljön, valóban az emberi tevékenység okozza-e a klímaváltozást, és még nem szabad elvetni azt a gondolatot, hogy esetleg mégsem. ”

Hát így nézünk ki, nem sokkal a következő Mexikói Klímacsúcs előtt! És akkor most hova álljanak az EU Trió elnökség tagjai, a B(a)elgák és a Magyarok?

Van egy javaslatom: Addig is, amíg az ENSZ jól fizetett klímakutatói és politikusai egymással vitatkoznak a Himalájai gleccserek elolvadásának “pontos” (?) időpontjáról , addig mi itt, a Kárpát-medencében, a Duna-völgyében, a Duna-Tisza-közi Homokhátság hosszú idő óta, vízpótlásra váró területein, a Tisza-völgy árvíz-, belvíz-, aszály-sújtotta térségében, Mosonyi Emil professzor intelmeit és javaslatait megfogadva, az objektív tények ismeretében, lássunk hozzá a vizek visszatartásához, tározásához – de a mélyfekvésű külterületeken (!), és nem ott, ahol csak 30-40 évenként lehet víz megjelenésével számolni, mint pl. Tiszaroffon (!) – a vízkormányzás, az árvízvédelem, a hajózás, a vízenergia többcélú hasznosításának megoldásához, elsősorban a Duna-, és a Tisza völgyében!

2010. “Széchenyi Év” – gr. Széchenyi István – a “legnagyobb magyar” halálának 150. évfordulója, és Mosonyi Emil professzor most lenne 100 éves!

Tarics Péter könyve felveti annak a lehetőségét, hogy Széchenyi nem volt öngyilkos, politikai gyilkosság áldozata lett, míg Mosonyi Emilt is a politika üldözte el hazájából, és mindketten külhonban hunytak el! Vagy emlékeznek még Mosonyi Emil akadémikus, a “vízépítés professzora” Széchenyi-díjjal történő “kitüntetésé”-nek körülményeire, a Köztársasági Elnök méltatlan, a tényeket figyelmen kivül hagyó, megjegyzéseire?

Senki sem proféta a saját hazájában, különösen, Magyarországon! De miért kell ennek így lennie, ill. így maradnia?


Senki sem proféta a saját hazájában,
különösen, Magyarországon! De miért kell ennek így lennie, ill. így
maradnia?



http://www.hirtv.hu/kultura/?article_hid=307785

2010.02.06. Hír TV. Különkiadás. Széchenyi István tekintete. Tarics Péter.
Politikai gyilkosság? Halálának 150. évfordulója.
Tarics Péter, „Aki Európából /is/ látta
Magyarországot” c. kötete

Akik
még nem látták és hallották eddig Mosonyi profeszor üzenetét, az alábbi
linkre kattintva, megtehetik:


Mosonyi professzor üzenete

Jobb későn, mint soha! A tett halála az okoskodás!

Baráti üdvözlettel:

Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033


2010-02-07-Elvesztették hitüket a klímaegyezményért küzdők

11-2009-05-26-MosonyiEmil-sirja-Nemzeti Sírkert1

2005-02-04-Klímavédelem-Save Our Climate-logo

2007-10-12-Klímaváltozás-Al Gore

2007-12-16-Indonézia-Bali-Klima Konferencia-WWF

2008-04-07-IPCC-RajendraPachauri-Klimaváltozás

2008-12-12-Brüsszel-EU-csúcs-Klíma-konf

2009-09-MosonyiEmil-kitüntetése-Szeredi-ea

Ürge-Vorsatz Diana-CEU-DEMOS-ea

Széchenyi István-Tisza-völgy-címlap

Széchenyi-díja

Széchenyi-díj-átadás-Gyurcsány-Sólyom-Szili1

Széchenyi-díj-átadás-Parlament1

WordPress Plugin Share Bookmark Email