Czakó Gábor író büntetése az elmúlt húsz évért ne húsz év legyen, hanem kevesebb.

Czakó Gábor író nyílt levélben (Népszava 2010. március 26.) közli a Jobbikkal, hogy ügyében ne tartson tárgyalást, csak közölje vele a büntetést, valamint a fegyház címét, a bevonulás időpontját.

Mivel a Jobbik húsz évet helyez kilátásba sokaknak az elmúlt húsz évért a reális zöldek enyhítést javasol Czakó Gábor számára, sőt a Czakó Gábornak akár felmentést is.

Tényállás: Czakó Gábor 1998. február 28-án a József nádor téren arra buzdította a bértüntetőket valamint FIDESZ és SZDSZ politikusokat, Révész Sándort a Népszabadság rovatvezetőjét vonuljanak a Kossuth Lajos térre és tiltakozzanak a Horn kormány a vízlépcső jogvitában Pozsonnyal történő megegyezési szándékával szemben. A tiltakozás hatására a Horn kormány elállt megegyezési szándékától és ezért hazánkat csupán a bősi villany át nem vétele miatt évi 30 milliárd forint veszteség érte.

A vízlépcsőből való kifarolásunk 1990-től 2000 milliárd forint és ebből Czakó csupán 360 milliárd forintért tehető felellősé, ezért Czakó büntetést a reális zöldek enyhíteni javasolják.

Felmentésre is számíthat Czakó Gábor író.

A Kossuth téri üvöltők között ott volt Lipták Béla a tengerentúlról a tüntetésre haza érkezett mozgalmár.

Lipták Béla még 1992-ben megígérte, hogy amennyiben Magyarország kiszáll a vízlépcső projektből, elintézi USA kormányánál Magyarország kárpótlást kapjon.

Amennyiben Czakó Gábor képes rávenni Lipták Gábort ígéretének a beváltására, és USA valóban kárpótlást nyújt Magyarországnak, Czakó Gábor írót mentse fel a Bíróság az büntetés alól, javasolják a reális zöldek. (Zöldike)

WordPress Plugin Share Bookmark Email