Reális Zöldek Klub
Országos Társadalmi Civil Szerveződés
1279 Budapest, Pf.:74.
 
 
Dr. Matolcsy György úr
Miniszter
 
Nemzetgazdasági Minisztérium
 
Tisztelt Miniszter Úr
 
A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) „Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban 2010-től?” című rendezvényén Bencsik János a tárca államtitkára „A Nemzeti Együttműködés energetikai koncepciója” címmel tartott előadást.
 
Megelégedéssel állapítottam meg Államtitkár úr előadásának hallatán, hogy a Kormány energiapolitikai stratégiája, a környezet védelmét szolgáló tervei harmonizálnak reális zöldek elveivel. 
 
Jó volt hallgatnom Bencsik János államtitkár előadását, mert előadásának energetikára vonatkozó részét szakmailag korrektnek éreztem, a környezet védelmére vonatkozó részét reális zöldnek, és mindezt jó diplomáciai érzékkel adta elő az Államtitkár úr a népes hallgatóság számára. 
  
A Reális Zöldek Klubot, természettudományban és történelmi- társadalmi relációkban gondolkodó 26 szakember alapította, 1992 októberében Budapesten.
 
Az elmúlt közel húsz évben sohasem fordult elő, hogy Miniszternek hozsannázzak munkatársáról, most még is megteszem, mert tisztában vagyok azzal, Miniszter úr ismeri a reális zöldeket, és jól tudja Miniszter úr a reális zöldek elvtelenül/haszonszerzés céljából senkit sem dicsérnek.
 
Más oka is van annak, hogy Bencsik Jánost dicsérem.
Amikor a Bencsik János ellenzéki képviselő volt nem minden megállapításával értettem egyet.
A GTTSZ fenti rendezvényén egy reális zöld Bencsik Jánost ismertem meg, és ez nem semmi, a száznapos kormányzás egyik pozitívuma a reális zöldek számára.
 
Budapest, 2010. szeptember 9.
 
                     Tisztelettel:                                                 Juhos László
                                                 Reális Zöldek Klub elnöke, okl. energetikus szakmérnök

WordPress Plugin Share Bookmark Email