T. Hölgyeim, T Uraim.
 
Tájékoztatásul megküldöm  Héjjas István Úr (Elektrómérnök) publikációját.
 
Tisztelettel:
Csizmazia Pál.

Tisztelt Csizmazia úr,
Én voltam az, aki az okt. 12-i Villányi úti rendezvényen elkértem az email címet azzal, hogy küldök publikálható írást.
Mivel régebb óta készültem arra, hogy a vízlépcső ügyekről írjak valamit, ezért most elég hamar sikerült összeállítanom az anyagot.
Attól tartok azonban, hogy ezt az írást mégsem fogják közölni, mert senki nem akar összeütközni a Greenpeace, a hajdani Dunakör, és más radikális zöld mozgalmakkal, és a hozzájuk kapcsolódó hatalommal, és üzleti érdekeltségekkel.
Ettől függetlenül csak gratulálni tudnék annak az újságnak, amelyik hajlandó egy ilyen ütközést felvállalni, tekintet nélkül arra, hogy az illető újság hol helyezkedik el a politikai spektrumban.
Itt ugyanis olyan szakmai kérdésekről van szó, amelyek esetén felül kell emelkedni a politikai szempontokon.
Én a magam részéről nyugdíjas mérnök vagyok, és elsősorban nem vízügyi szakember.
Kutatóintézeti pályafutásom során automatizálással, méréstechnikával (ezen belül többek között víz-analitikával), és energetikai kérdésekkel foglalkoztam, és ezen keresztül kerültem kapcsolatba különféle technológiákkal, többek között vízügyi kérdésekkel is, de dolgoztam még a 60-as években például Almásfüzítőn és Ajkán a timföldgyárakban, ahol zagyszivattyúk villamos hajtásait helyeztem üzembe, nyugdíjazásom után pedig 10 évig egy főiskolán tartottam előadásokat.
Pályafutásom során született több szabadalmam, és két alkalommal megkaptam a Kiváló Feltaláló Aranyfokozat kitüntetést.
Mindezeket azért írtam itt le, hogy világossá tegyem, hogy bár nem vagyok vízügyi szakértő, de azért valamelyest mégis tájékozott vagyok az ezekkel kapcsolatos kérdésekben.
További sok sikert kívánva, üdvözlettel:
Dr. Héjjas István
hejjas224@gmail.com

Árvizek és vízlépcsők – dokumentum:

vizlepcsok-HejjasIstvan – doc

.

.

WordPress Plugin Share Bookmark Email