Tisztelt Büki professzor úr!

A „Megújuló energiák hasznosítása” című kötethez őszintén gratulálok.

A kötet kisebb hiányosságait látva sajnálom, hogy a megújulóenergia-hasznosítás támogatási elvei című ankét (2010. június 24) szervezőinek nem volt elegendő bátorsága ahhoz, hogy a tényekkel szembesüljenek és nem mertek a vízenergia hasznosításának feltételeiről hallani sem. Az anyag szerkesztése során sem voltak kíváncsiak a vízenergiára vonatkozó feltételezéseikkel kapcsolatos szakmai véleményekre, de még egy lektorálás eredményeivel sem kívántak szembesülni.

Ezért a kötetben nem igazán helytálló feltételezések maradtak, melyek alapján levont következtetések sem biztos, hogy a megfelelő irányba mutatnak. Megkérdezés esetén szívesen segítségére lettem volna a kötet tényszerűbbé tételében. A vádaskodások címzettje nem én vagyok, de egy rangos szakmai munkában ennek nem lenne helye. Helyenként a bulvársajtóban megszokott megfogalmazásokra emlékeztet. Úgy gondolom ez szükségtelen volt és méltatlan az Önök – egyébként jó színvonalú -munkájának egésze szempontjából is.

Felhívom a figyelmét arra, hogy minden megállapodás annyit ér amennyit betartanak belőle. A határfolyók hasznosítása alapulhat a megállapodások be nem tartását feltételező kölcsönös bizalmatlanságon, vagy a megállapodások betartását, betartathatóságát feltételező, kohéziót erősítő bizalmon. Mindkettőre vannak működő példák. Megemlítem, hogy a második elv is tud a gyakorlatban működni.

Üdvözlettel

Szeredi I.

WordPress Plugin Share Bookmark Email