Illés Zoltán, a nukleáris energia békés felhasználásával szembeni kirohanásai:

Magyar Nemzet (2001. augusztus 3.)

Illés Zoltán, az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának elnöke: A paksi atomerőmű élethosszabítása műszakilag ugyan megvalósítható, de ennek olyan hatalmas költségei lennének, amelyek gazdaságtalanná teszik az ott termelt villamos energiát. Az atomlobbinak azt az álláspontját is cáfolom, hogy Paks nélkül összeomlana a hazai villamosenergia- rendszer… Nem igaz tehát az az állítás, hogy az atomerőműveket nem lehet a hazai gázturbinás erőművekkel kiváltani.

.

Népszabadság 2001. szeptember 17.)

Radioaktív hulladéklerakó-tervek

… Illés Zoltán, a parlament környezetvédelmi bizottságának elnöke már korábban leszögezte, ha a kiégett fűtöelemek 50 éves átmeneti tárolása megoldható, akkor ez a kisebb aktivitású anyagoknál is kivitelezhető. A fideszes politikus szerint emiatt nincs szükség a bátaapáti tárolóra. A paksi bővítés tízmilliárdba kerül, míg  a bátaapáti beruházás ennek többszöröse. Illés szerint a bányászati lobbi az utóbbi időben nem kapott jól fizető állami megbízásokat, s ezért érdeke a biztos hasznot hozó atomtároló megépítése. Ez az érdekcsoport az MSZP-hez tartozik – állítja Illés, aki szerint a 2002-es választások eredménye eldönti a kérdést.

Magyar Nemzet (2001. június 28.)

4-es metró: bukott projekt.

Illés Zoltán telekspekulációt feltételez a beruházás hátterében.

Magyar Nemzet (2001.május 5.)

Bezáratnák a paksi erőművet.

Illés szerint megtévesztők a hazai atomenergia olcsóságát bizonygató állítások.

Bős-Nagymaros ügye ismétlődne meg, ha az atomlobbi nyomására meghosszabbítanák a paksi reaktorok működéséi engedélyét  – vélte Illés Zoltán (Fidesz) egy, a témával foglalkozó nemzetközi konferencia lezárása után. A washingtoni nukleáris információs szolgálat szerint Magyarország energiapolitikáját már most az atomerőmű közelgő leállítását figyelembe véve kell alakítani.

Olvasásra javasoljuk a Reális Zöld valóságban 2006. őszi/téli számban Dr. Szatmáry Zoltán nyílt levelét, amelyet a Közép –Európai Egyetem rektorához írt Szatmáry.

http://realzoldek.hu/pdf/XI_3_2006oszi_teli.pdf

Megdöbbentő butaságról tett tanúbizonyságot Illés Zoltán.

A reális zöldek álláspontja szerint Illést a vízügy élére tenni nem hiba volt, hanem merénylet a magyar vidékkel szemben.

WordPress Plugin Share Bookmark Email