A FIDESZ fenekébe bújt kisgazdák a belvíz okán aggodnak.
Ami az aggodalmukat illeti, az jogos.
De tenni a belvíz megakadályozásával szemben lett volna módjuk, amikor a kormányzásban részt vettek.
Torgyán Józsefnek a kisgazdák vezérének és kisgazda frakció valamennyi képviselőjének személyesen magyaráztam a Tisza vidék érdekében tenni kéne. 
A reális zöldek képviseletében végzett lobbi tevékenységem kudarccal végződött.
A kisgazda frakció képviselői közül egyedül Izsó Mihály képviselő hallgatta meg a kiáltásomat. (Misi bá már csak felülről lehet a tanúm!)
Misi bá megértését a reális zöldek irányába Torgyán doktor azzal jutalmazta, hogy levette a kisgazda párt listájáról. (Juhos László)
2010. december 28., kedd 12:12
Katasztrofális méretű a belvíz Budapest, 2010. december 28., kedd (OS) –
A belvíz napról-napra megállíthatatlanul növekszik. Vannak olyan megyék, mint például Békés megye, ahol a belvíz már ténylegesen katasztrófát okozott. A termőtalaj telített a talajvízzel. Minden további csapadék növeli a belvíz méretét ezért a szivattyúzás, vagy más pillanatnyi beavatkozás már számos helyen nem segít azon, hogy 2011. tavaszán a termőföldek igen jelentős részén nem lehet a tavaszi földművelést elvégezni. A gazdálkodók ezreinek, azok családjainak vált bizonytalanná a következő évben a megélhetése, számosan teljesen tönkre mehetnek. A magyar gazdálkodók döntő részének – kivéve a nagybirtokosokat – nincsenek anyagi tartalékai, ezért tényleges segítség nélkül nem tudják újra kezdeni a gazdálkodást. Olyan azonnali tervekre van szükség, amelyek a segítséget nem a távoli jövőben ígérik, hanem az emberek számára kiszámítható, biztonságos lehetőséget ajánlanak a megmaradásra. A magyar emberek, a nemzet az ajkai katasztrófa esetében megmutatták, hogy mire képes az összefogás, most a vidék megsegítése érdekében ismét az egész országnak össze kell fognia.
Kiadó: Kisgazda Polgári Szövetségpárt (Kisgazdák)

WordPress Plugin Share Bookmark Email