Átnéztem a MTA anyagot, és ilyeneket találtam benne:

„csehszlovák nyomásra és magyar beleegyezéssel a jelenlegi szlovák területen oldalcsatorna épült a bősi vízerőmű számára, ez gyakorlatilag a határfolyó Duna elterelését jelentette”

„Az akkor bevont magyar tervezők (és az akkori politikusaink) felelőssége, hogy nagyon csekély műszaki-gazdasági előnyért feladták a nemzeti érdekünket”

Ha ilyeneket tartalmaz, akkor – sajnos – nem tudok kiállni mellette.

Ugyanis az eredeti tervek szerint a szlovák területen lévő bösi erőmű számára a magyar területen lévő dunakiliti duzzasztó szolgáltatta volna a vizet. Kezünket a csapon tartva tökéletesen érvényesíthettük volna nemzeti érdekeinket.

A határfolyó pedig most is ott van, ahol volt.

Tisztelettel:   Völgyesi István

—– Original Message —– Sent: Sunday, February 06, 2011 7:32 PM Subject: Fw:

T. Hölgyeim/Uraim!

A hozzáértéstől távol álló neves vízügyi szakértönk Lányi úr cikkét még nem tudtuk megszerezni, de az érdemi válasz – Géza barátunk jóvoltából-  már közreadható.    Javasolom, hogy a Villányi úti előadássorozat résztvevői álljanak ki a MTA, ill. annak tudósai által megfogalmazott érvelések mellett. Utasítsuk vissza a vízügyekben dilettáns szépíró szakszerütlen állításait. El kell érni, hogy   Lányi úr ezekben a témákban megkapja a hozzá nem értés doktori címét. Tegyük ezt az embert szavahihetetlenné. Tegyük ezt azért, mert: – újabb ezermilliárdos kárt okozhat téves érvelésével – tudatlanságával   * félrevezeti az embereket   * gátolja a fejlődést   * megfelelő szakmai megoldások ismertetésére képtelen A Zöld illetve  a Kék mozgalom melletti kiállás nem a fejlődés tagadását, hanem az átgondolt, minden körülményt figyelembe vevő, szakszerű tervezést és az alkotást  jelenti.

Tisztelettel: Csizmazia Pál.

WordPress Plugin Share Bookmark Email