Tisztelt Szerkesztőség!
Sajnálattal állapítom meg, hogy alábbi levelemre  eddig nem kaptam választ és javaslataimat sem fogadták el.
Azért térek vissza az ügyre, mivel  interjú partnerem Jávor Benedek úr tovább terjeszti a médiában  szakszerűtlen, hamis állításait  a  Duna vízlépcsőzése ellen és Önök nem adtak módot arra, hogy a  vádakra válaszoljak.
 
Azóta tovább folyik a Duna stratégia  tárgyalása az EU magyar elnökség keretében és civil szervezetek által rendezett konferenciákon.
A legutóbb a MTTSZ által  február 25.-én rendezett Danube Net  NGO  civil szervet konferenciájára készítettem  Hozzászólást., ami csatolok előző levelem mellékleteihez.
  
Kérésem az lenne, hogy  erről szíveskedjenek tájékoztatni nézőiket  és a félbemaradt interjú általam adott válaszaként ismertetni. Ezzel orvosolnák  múl évi levelemben tett  panaszomat is.
Tisztelettel
                              Kerényi A. Ödön  (Ödön Bá’) vasdiplomás gépészmérnök
 
 
 
 
 
From: kerenyia1@t-online.hu [mailto:kerenyia1@t-online.hu]
Sent: Friday, March 12, 2010 2:22 PM
To: ‘Straub Kata’; ‘desi.janos@atv.hu’; ‘bollgar.gyorgy@atv.hu’
Cc: Juhos László (juhos.laszlo@chello.hu); ‘Pálos László’; peteril Péteri; ‘Bányai István’; Tringer Ágoston; ‘mizsaki@mvm.hu’
Subject: JAM BNV riport
 
Tisztelt Szerkesztőség!
Ezúton is megköszönöm, hogy módom volt a  Duna komplex hasznosítása témában az ATV JAM  műsorában szerepelni. Éreztem a segítő készséget Désy János műsor vezetésében is.
Sajnos az idő rövidsége miatt nem jutottam el  műsor alapkérdésének határozott válaszához ,  amit a   címe jelzett,   „Kell –e Vízerőmű a Dunán? ,  „Meg kell oldani a Duna hajózhatóságát!”.  Erre   még 3-4 percre lett volna szükség,  Jávor Benedek biológus úr  véleménye után, ami  több sértő elemet is tartalmazott . Pl.” Légből kapott adatok”.   Nem tudtam  válaszolni egyéb kijelentéseire , amelyek csupa elavult ,  megcáfolt állítást , szakszerűtlen vádakat tartalmaztak.   Példának említem    a síkvidéki vízerőművek működésképtelenségről  mondottakat.  A  bécsi   Fraudenaui  Vízerőmű ,   amely a Nagymarosi Vízerőmű mása, hiszen annak turbináit építették be, vagy a Tiszalöki és a Kiskörei Vízerőművek talán  nem  tipikus síkvidéki. kisesésű vízerőművek?  Csak a jó modor tartott vissza, hogy ne felháborodva vágjak közbe.  Az Önöknek átadott anyagokban  világos választ adtam. hogy mi értek a Duna komplex hasznosításán.
 
A   riport befejezésének tekinthető válaszomat, tömören a következőken fogalmazhatnám meg:
 
„A magyar Duna szakaszon kellenek a dunai vízlépcsők!
Feladatuk a a duzzasztással nyert  állandó vízszint révén  – a meder mélyülés megakadályozásán  túlmenően- a következő ;
Hajózás egész évi biztosítása, vízerőműveikben évente 4 milliárd kWh   villamosenergia-termelés, az  árvízvédelem javítása, az öntözés bővítése, a  talajvízszint tartás és az ivóvíz bázis  biztosítása, a dunamenti hőerőművek (hagyományos és atom)  frissvíz hűtése,   híd a közúti közlekedés számára, a  turizmus  és vízi sportok fejlesztése.”
 
Tisztelt Szerkesztőség!
Mivel az adás mindössze a pár perces időhosszabbítás hiánya  miatt nem volt módom sem  az ellenfélnek   udvarias választ adni, sem   a fentieket  elmondani két javaslatom  van:
1.      Tisztelettel  kérem, hogy megfelelő alkalommal  szíveskedjenek jelen levelemet a nézőknek, mintegy    elégtételként  felolvasni.
2.      A téma folytatódjék a JAM keretében. Erre konkrét javaslatom is lenne.
Hívjanak össze egy jogászokból álló képzelt bíróságot, amely próbaszerűen megtárgyalhatná  a megküldött „VER Nemzeti Stratégia” című tanulmányom 2. pontját.  Ez a  hágai Nemzetközi Bíróság – szintén megküldött-  Ítéletét elemzi. és kétségbe vonja  a magyar Kormány 1139/2004 (XII.11. sz. határozatának  jogosságát. amely a legfőbb akadálya az EU  Duna Stratégia magyar rész helyes kialakításának.
Lehetne esetleg az  TV  újságíró klubjában is megvitatni.
 
Tisztelettel
                               Kerényi A. Ödön   (Ödön Bá’)

VER NEMZETI STRATÉGIA:  http://www.scribd.com/full/49935113?access_key=key-1z7ezgj72e795clzozfl  

Hágai ítélet: http://www.scribd.com/full/49935107?access_key=key-24jp5zb70cnr5mu2k1fn

EU Duna makro-regionális stratégia:   http://www.scribd.com/full/49416262?access_key=key-tq3d1ba91a1nwgjhzup

WordPress Plugin Share Bookmark Email