JAM BNV riport

Tisztelt Szerkesztőség!
Sajnálattal állapítom meg, hogy alábbi levelemre  eddig nem kaptam választ és javaslataimat sem fogadták el.
Azért térek vissza az ügyre, mivel  interjú partnerem Jávor Benedek úr tovább terjeszti a médiában  szakszerűtlen, hamis állításait  a  Duna vízlépcsőzése ellen és Önök nem adtak módot arra, hogy a  vádakra válaszoljak.
 
Azóta tovább folyik a Duna stratégia  tárgyalása az EU magyar elnökség keretében és civil szervezetek által rendezett konferenciákon.
A legutóbb a MTTSZ által  február 25.-én rendezett Danube Net  NGO  civil szervet konferenciájára készítettem  Hozzászólást., ami csatolok előző levelem mellékleteihez.
  
Kérésem az lenne, hogy  erről szíveskedjenek tájékoztatni nézőiket  és a félbemaradt interjú általam adott válaszaként ismertetni. Ezzel orvosolnák  múl évi levelemben tett  panaszomat is.
Tisztelettel
                              Kerényi A. Ödön  (Ödön Bá’) vasdiplomás gépészmérnök
 
 
 
 
 
From: kerenyia1@t-online.hu [mailto:kerenyia1@t-online.hu]
Sent: Friday, March 12, 2010 2:22 PM
To: ‘Straub Kata’; ‘desi.janos@atv.hu’; ‘bollgar.gyorgy@atv.hu’
Cc: Juhos László (juhos.laszlo@chello.hu); ‘Pálos László’; peteril Péteri; ‘Bányai István’; Tringer Ágoston; ‘mizsaki@mvm.hu’
Subject: JAM BNV riport
 
Tisztelt Szerkesztőség!
Ezúton is megköszönöm, hogy módom volt a  Duna komplex hasznosítása témában az ATV JAM  műsorában szerepelni. Éreztem a segítő készséget Désy János műsor vezetésében is.
Sajnos az idő rövidsége miatt nem jutottam el  műsor alapkérdésének határozott válaszához ,  amit a   címe jelzett,   „Kell –e Vízerőmű a Dunán? ,  „Meg kell oldani a Duna hajózhatóságát!”.  Erre   még 3-4 percre lett volna szükség,  Jávor Benedek biológus úr  véleménye után, ami  több sértő elemet is tartalmazott . Pl.” Légből kapott adatok”.   Nem tudtam  válaszolni egyéb kijelentéseire , amelyek csupa elavult ,  megcáfolt állítást , szakszerűtlen vádakat tartalmaztak.   Példának említem    a síkvidéki vízerőművek működésképtelenségről  mondottakat.  A  bécsi   Fraudenaui  Vízerőmű ,   amely a Nagymarosi Vízerőmű mása, hiszen annak turbináit építették be, vagy a Tiszalöki és a Kiskörei Vízerőművek talán  nem  tipikus síkvidéki. kisesésű vízerőművek?  Csak a jó modor tartott vissza, hogy ne felháborodva vágjak közbe.  Az Önöknek átadott anyagokban  világos választ adtam. hogy mi értek a Duna komplex hasznosításán.
 
A   riport befejezésének tekinthető válaszomat, tömören a következőken fogalmazhatnám meg:
 
„A magyar Duna szakaszon kellenek a dunai vízlépcsők!
Feladatuk a a duzzasztással nyert  állandó vízszint révén  – a meder mélyülés megakadályozásán  túlmenően- a következő ;
Hajózás egész évi biztosítása, vízerőműveikben évente 4 milliárd kWh   villamosenergia-termelés, az  árvízvédelem javítása, az öntözés bővítése, a  talajvízszint tartás és az ivóvíz bázis  biztosítása, a dunamenti hőerőművek (hagyományos és atom)  frissvíz hűtése,   híd a közúti közlekedés számára, a  turizmus  és vízi sportok fejlesztése.”
 
Tisztelt Szerkesztőség!
Mivel az adás mindössze a pár perces időhosszabbítás hiánya  miatt nem volt módom sem  az ellenfélnek   udvarias választ adni, sem   a fentieket  elmondani két javaslatom  van:
1.      Tisztelettel  kérem, hogy megfelelő alkalommal  szíveskedjenek jelen levelemet a nézőknek, mintegy    elégtételként  felolvasni.
2.      A téma folytatódjék a JAM keretében. Erre konkrét javaslatom is lenne.
Hívjanak össze egy jogászokból álló képzelt bíróságot, amely próbaszerűen megtárgyalhatná  a megküldött „VER Nemzeti Stratégia” című tanulmányom 2. pontját.  Ez a  hágai Nemzetközi Bíróság – szintén megküldött-  Ítéletét elemzi. és kétségbe vonja  a magyar Kormány 1139/2004 (XII.11. sz. határozatának  jogosságát. amely a legfőbb akadálya az EU  Duna Stratégia magyar rész helyes kialakításának.
Lehetne esetleg az  TV  újságíró klubjában is megvitatni.
 
Tisztelettel
                               Kerényi A. Ödön   (Ödön Bá’)

VER NEMZETI STRATÉGIA:  http://www.scribd.com/full/49935113?access_key=key-1z7ezgj72e795clzozfl  

Hágai ítélet: http://www.scribd.com/full/49935107?access_key=key-24jp5zb70cnr5mu2k1fn

EU Duna makro-regionális stratégia:   http://www.scribd.com/full/49416262?access_key=key-tq3d1ba91a1nwgjhzup

WordPress Plugin Share Bookmark Email

Tags:

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

Rovatok

Archívum

Ott vagyunk a Facebookon

Címkék

Legutóbbi vélemények

Legutóbbi hozzászólások

Dr. Szabadi Béla blogja

Látogatottság

  • Megtekintett oldalak : 827345
  • Egyedi látogatók : 95103
  • Megtekintett oldalak 24 órája : 116
  • Egyedi látogatók 24 órája : 28

Reális Zöldek Klub

Naptár

2011. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Népszerű bejegyzések

Reális zöld cikkek

Reális Zöld Klub

MetaFireStats icon Powered by FireStats Top