2011.05.14-15. Tokaji “Parti-fecske hajózás” meghívó és program. MME / “Danuvia” m/s
Kedves Kollégák!
A Szőke Tisza a “legmagyarabb folyó” talán, lassan talán felébred “Csipkerózsika álmá”-ból.
A Középső-Tiszán – a MAHART PassNave “kivonulása után! – 2011.04.29-én, a 80 éves Kiss László, “tiszteletbeli hajóskapitány” jóvoltából, 2 miskolci vállalkozó (!) segítségével, 7 év után újraindult a személy-, és rendezvényhajózás.
Az ünnepélyes tiszai szezonnyítóról korábbi cikkeinkben – fényképekkel, és a Duna TV, valamint a Csege TV videófelvételeivel kiegészítve (amelyeket ezúton is köszönök) – már beszámoltunk a www.realzoldek.hu honlapon is, jelezve azt a sajnálatos tényt, hogy a Tiszalöki hajózsilip meghibásodása miatt a korábban, Tokajig tervezett programok ebben az évben, sajnos elmaradnak.
(Megemlítem, hogy a “CroisiEurope” francia folyam-, és tengerhajózási cég, “Victor Hugo” m/s kabinos szállodahajójának 2004. évi, első dunai-tiszai próbaútját követően, a Budapesttől Tokajig tervezett hajóút – hasonló problémák miatt – Tiszalöknél ért véget, és onnan autóbusszal kellett a vendégeket Tokajig szállítani!)
Remélem, hogy az Európai Duna Régió Stratégia / EDRS és az ahhoz – a kormánybiztos tájékoztatása alapján – kapcsolódó Tisza Stratégia, valamint a készítés alatt lévő “TICAD” talán ráírányítja a döntéshozók figyelmét a Duna és a Tisza árvízvédelmének, vízkormányzásának, hajózhatóságának, vízenergiájának többcélú hasznosítására, az integrált ágazati-, területi-, hálózati tervezés, a komplex fejlesztés és finanszírozás (EU + hazai társfinanszírozás) gyakorlati alkalmazásának szükségességére is, bele értve a vízi-, vízparti-, öko-, kerékpáros-, kemping-, falusi-, tanyasi-, kulturális-, örökség-, bor-, gasztronómiai-, rendezvény-turizmus, kikötőhálózat, stb. fejlesztését is!
Most viszont örömmel mellékelem – részbeni kárpótlásként, addig is, amíg a fentiek megvalósulnak – a Felső-Tiszát érintő, Tokajból induló, “Parti-fecske hajózás” programját, az első 2010. évi program folytatásaként, az MME szervezésében, a “Danuvia” m/s Séta-, és Rendezvényhajóval. Kedvcsinálónak mellékelek néhány tavalyi képet.
Jó szórakozást kíván,
Baráti üdvözlettel:

Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil:             +36 30 319 2033

Dokumentum és képek:

WordPress Plugin Share Bookmark Email