Először is szögezzük le, hogy a kormány hazudott!” – mondta valamikor 20 éve egy első látásra szimpatikusnak tűnő fiatalember a Parlament plenáris ülésén. Azóta már nem annyira szimpatikus, és nem annyira fiatal, és hogy mennyire ember, azt jól mutatja a Lázár-Balsai-féle alkotmánymódosítási javaslat után.Értem én, hogy bizonyos nagyívű elképzelések végrehajtásához pénz kell.

Értem én azt is, hogy kevés volt, amit eddig sikerült innen-onnan összekaparni erre a célra kevésnek tűnik. Azt már kevésbé értem, miért kell ezért a jogállamiság alapját képező törvényi minimumot is felrúgni, mármint azt, hogy ha valaki jóhiszeműen szerződést köt, az érvényes jogszabályok alapján, akkor a szerződés szerinti kötelezettségek teljesítését követően a szerződés szerinti jogok megilletik, ha a szerződés jogszabályokon alapult és jó erkölcsbe nem ütközik. A rendszerváltásnak – mármint az 1989-esnek – voltak nyertesei és vesztesei, volt aki vállalkozásba kezdett, volt aki a versenyszférában helyezkedett el ahol némi rizikó vállalásával nagyobb jövedelmekre tehetett szert.

Mások ragaszkodtak a kevesebb juttatást adó közszolgálathoz, mely garantált foglalkoztatást, biztos nyugdíjat ígért. Voltak mások, akik politikusnak álltak, és különféle igazgatótanácsi, tanácsadói, és ki tudja milyen más egyéb módon egészítették ki sanyarú fizetésüket. Igaz voltak, akik ennél tovább is mentek, és ingatlanpanamákkal, székházeladásokkal, bennfentes információkkal kereskedtek, ami nagy rizikó, de néha még a bukást is nyereséggel lehetett lezárni…  

Egy azonban mindhárom választásban egységesen fennállt mindeddig: A törvényeknek megfelelően kellett tevékenykedni, akkor soha, semmi baj nem érhetett senkit!

EDDIG.

2011. május 13.-án – csak a babonások mondják, hogy a péntekkel való egybeesés is belejátszott – két kifutófiú mások utasítására beadta azt az elképesztő, minden jogállamiság alapját megrengető javaslatot, amivel a törvényes munkaszerződésekben garantált és megszerzett jogosultságokat akarja elvenni több százezer embertől. Ezek ketten sajnálatos módon pontosan tudják, mit követtek el ezzel a javaslattal.

1989. után sorra zártak be az állami munkahelyek, gyárak, mezőgazdasági nagyüzemek, sőt az államigazgatástól, közszolgálatból is folyamatosan, ezrével bocsájtottak el embereket, minden egyes kormányzat alatt. Mivel az elbocsájtásukkor HATÁLYOS TÖRVÉNYEK lehetővé tették egyes esetekben, sokakat korkedvezménnyel nyugállományba helyeztek, megállapítva számukra a TÖRVÉNYESEN ADHATÓ nyugellátást. Az elmúlt több mint két évtized során nem csak kétkezi munkások, irodai dolgozók tapasztalták meg ezt, hanem a vezetői beosztásokban ülők is. Nem múlt el kormányváltás, anélkül, hogy az egyébként dolgozni szerető, vagy kívánó embereknek felajánlották, vagy valami megalázóan alacsony beosztásban és bérért dolgozik tovább, vagy mehet nyugdíjba.

Nem volt öröm 40-50 évesen nyugdíjba menni, de legalább megadták a MÉLTÓ VISSZAVONULÁS lehetőségét annak, aki tisztességgel tette a dolgát, legyen az államtitkár, minisztériumi főosztályvezető, igazgató, osztályvezető, vagy irodista, kazánkovács, géplakatos, állattenyésztő, növénytermesztő, betanított- vagy segédmunkás.

Sokan igyekeztek hasznossá tenni magukat és munkába álltak nyugdíj mellett – melyről köztudomású, hogy 10-15 év alatt eredeti vásárlóértékét jelentősen elveszti a folyamatos emelgetések ellenére is – mások megelégedtek az évtizedek során befizetett járulékaik fejében nekik járó összeggel.

Nem hiszem, hogy lenne OLYAN MAGYAR CSALÁD, AMELYIKBEN NE LENNE LEGALÁBB EGY rokon, aki ne járt volna így.

Lázár és Balsay a minap beadott javaslatukkal – mindenki tudja parancsra tették – ezeket a tisztességes embereket kívánja földönfutóvá tenni!

Elvennék tőlük a törvényesen járó nyugdíjat, melynek sokszorosát befizették aktív életük során, és hajléktalanná, kegyelemkenyéren élőkké kívánja őket tenni, felrúgva a jogállamiság alapelvét, a szerzett jogok tiszteletét.

Különösen fájó, hogy ezt az a Balsay nevű képviselő teszi, akinek jelentős része volt a nemrég elfogadott alaptörvény megalkotásában. Ha valakinek tudnia kellene, neki mindenképpen, hogy ez mindennek az arculcsapása!

Elvennék az özvegyi jogon járó nyugdíjat, elvennék az árvaellátást, elvennék a sokaknál már évtizedes nyugdíját, az egyetlen megélhetésüket biztosító forrást!

Persze lehet pereskedni, majd ha véletlen a Független Magyar Bíróságok nem adnának nekik igazat, fordulhatnának az EU-hoz, vagy az emberi jogi bírósághoz, akik 100%, hogy simán törvényellenesnek, jogsértőnek ítélnék meg ezt a törvénymódosítást, és súlyos kártérítéssel együtt köteleznék az – AKKORI – kormányzatot a károk megtérítésére, az eredeti járandóság visszamenőleges és folytatólagos folyósítására.

De mi lesz addig???

Pár hónap alatt eltűnnek azok a tartalékok, amikből fizetni lehet a rezsit, az élelmet, gyógyszert, utána pedig dobra kerülnek sorban a maradék javak, végül pedig hajlékából is kiteszik ezeket a mára már nem fiatal embereket, családokat.

Százezreket fenyeget a hajléktalanná válás, de legalábbis a nyomor, a nélkülözés, azok miatt, akik minden emberi meggondolás és jogi érzék nélkül ezt az elvetemültséget egyáltalán kitalálták!

Magyarország kiírja magát a tisztességes országok sorából végleg. Eddig hitetlenkedve néztük, amint az egyik vállalkozó becsapta a másikat és jóformán minden komolyabb megrázkódtatás nélkül néztük a híreket, amiben öngyilkossággal menekültek ki egyesek ebből a méltatlan életből. Szó nélkül eltűrtük, amint politikusaink, a mindenkori kormányzat nem fizette ki az állami cégek költségeit, a kórházak, a rendőrség, a közlekedési vállalatok és minden állami cég, szervezet több éves, több milliós, vagy milliárdos összegekkel tartozott azoknak, akik részükre szolgáltatást nyújtottak,vagy munkát végeztek. Szinte beletörődtünk, hogy gyermekeink és tanáraik fűtetlen termekben fagyoskodtak telente, hogy az önkormányzat nem volt képes kifizetni a közszolgáltatások összegeit, az utak kátyúhalmokká alakultak át, és még sorolhatnám.

Mostantól más a helyzet!

Ezzel a javaslattal ugyanis nem nagyon lesz olyan család, amelyikben ne lenne pár rokon, vagy közvetlen hozzátartozó, aki a kézzel fogható nyomorral néz szembe!

Mindenki tapasztalni fogja, immár soha, senkiben sem bízhat, és abban sem, ha betartja a törvényeket, akkor őt is megilletik a jogok.

Ezzel a javaslattal ugyanis azt üzenték, hogy elvesznek mindent az emberektől. Elveszik a múltját, hiszen valószínűleg nagyon kevesek lesznek azok, akik találnak munkát, és még annál is kevesebben, akik mire elérik a – mellékesen folyamatosan emelkedő – nyugdíjkorhatárt, legalább megközelítőleg annyit kapnak majd, mint amennyit a mostani, még utoljára megkapott nyugellátásuk ér.

A legtöbben nem fognak tudni dolgozni, és aki igen, az is megalázóan alacsony, a mostani nyugdíjának töredékét érő nyugellátásra lesz jogosult!

Azt már nem is lenne ildomos megemlíteni, hogy mit ígértek a jelenlegi kormányzó párt ikonikus emberei, de amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten!

Schmitt Pál levele:

“Tisztelt Nyugdíjas!
Azért keresem fel levelemmel Önt, mert úgy látom, hogy Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak. Miután az MSZP kormány elvette a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila immár nyíltan arra készülnek, hogy privatizálják a nyugdíjakat. Egy új törvénnyel magánkézbe akarják adni a nyugdíjpénztárakat. Ha ez megtörténik, a nyugdíjasok akár a nyugdíjuk felét is elveszíthetik, mivel a privatizáció révén külföldi cégekhez vándorolhat a befizetett nyugdíjjárulékok jelentős része.
A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját. Meg kell akadályoznunk a nyugdíjpénztárak privatizációját, és minden körülmények között meg kell őriznünk a nyugdíjak értékét. Szeretném Önt is tájékoztatni, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, kormányra kerülése esetén, mindezeket garantálja a nyugdíjasok számára. Az erről szóló Fidesz nyilatkozatot alul olvashatja. Kérem, vágja le, és őrizze meg garancia-nyilatkozatunkat!
Itt az idő, hogy lezárjuk a Gyurcsány-korszakot.
Itt az idő, hogy megvédjük az MSZP-től a nyugdíjasokat!

Tisztelettel:
Schmitt Pál
A Fidesz európai parlamenti képviselője,
az Európai Parlament alelnöke


Garancialevél

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség minden magyar nyugdíjas biztonsága érdekében garantálja a következőket:
1: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt megvédjük a nyugdíjakat.
2: Garanciát vállalunk arra, hogy törvényben fogjuk megtiltani a nyugdíjpénztárak privatizációját.
3: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt a nyugdíjak reálértékét megőrizzük.”

Tehát:
Először is szögezzük le, hogy a kormány hazudott!
Másodszor is szögezzük le, hogy Orbán (is) hazudott!
Harmadszor szögezzük le, hogy Schmitt Pál (is) hazudott!

WordPress Plugin Share Bookmark Email