Mikor mindenki téved, ez azt jelenti, hogy mindenkinek igaza van! Ha Köztársasági Elnök valóban ott lesz az átadó ünnepségen, annak rossz lesz az üzenete, a hazai energiagazdálkodásért tenni akarók számára.

Dr. Schmitt Pál, Magyarország Köztársasági Elnöke és Dr. Fellegi Tamás, Nemzeti Fejlesztési Miniszter vendégek jelenlétében az E.ON Gönyűi Erőmű avatóünnepségét tervezi  2011.06.27-én. 

A gázerőmű a Szigetközben létesült, abban a térségben, amelyből Magyarország húsz éve nem hajlandó átvenni a hazánkat a bősi vízlépcsőből Nagymaros nélkül is évenként megillető egymilliárd kilowattóra villamos energiát. A bősi vízlépcsőből történt kihátrálás következtében Magyarország kára közelít a 3000 milliárd forinthoz. Magyarország eladósodásához leginkább a gázszámla kifizetése járul hozzá. A rendszerváltás előtt Magyarország évi gázfogyasztása nem lépte túl a 10 milliárd köbmétert. A rendszerváltás után az elhibázott kormányzati energiapolitizálás következtében felment 16 milliárd köbméterre. A kormánypártok keresik Magyarország eladósodásának a felelőseit. Ideje lenne, ha felismernék saját felelősségüket Magyarország eladósodásáért.

Kapcsolódó írásunk:

http://realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=20

WordPress Plugin Share Bookmark Email