2011/7/14 Szepesvári Orsolya <szepesvari.orsolya@mkik.hu>

Kedves Kollégiumi Tagok!

Továbbítom a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztályának szervezésében június 22-én megtartott – és a június 28-i rendkívül hasznos és eredményes Kollégiumi ülésünkön is említett – Egészségipari Munkacsoport első ülésén elhangzott előadás anyagát, valamint a megbeszélésről készített emlékeztetőt és kapcsolódó kommunikációs háttéranyagot. 

Az előadás a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) stratégiai kérdéseit, illetve a 2011-2013-as időszakra tartalmazó programokat, a hozzájuk kapcsolódó pályázati lehetőségeket és egyéb kedvező, támogatott pénzügyi konstrukciókat ismerteti.

Az Európai Unió életében 2014-től új költségvetési időszak kezdődik, amely keretében természetesen új GOP programok kerülnek meghirdetésre. Ezen, még kialakítás előtt álló GOP programok kapcsán a Minisztérium – természetesen maga a munkacsoport központi, egészségipari témáján túl – örömmel vár minden konstruktív szakmai javaslatot, mint pl. figyelembe veendő szempontok, fejlesztési igények, GOP-on belüli súlypontok, pályázók köre, támogatandó tevékenységek/költségek, finanszírozási módok/feltételek, stb.

Ezen kérdésre, illetve mindhárom csatolt dokumentumra tett észrevételeikre, különösen pedig magát a jelenlegi, ám jövőbeli kitörési pontként szolgáló egészségipart érintő meglátásaikra, stratégiai javaslataikra (az augusztus 8-i határidővel kért turizmusfejlesztési stratégián túl) most is számítunk – kérnénk, hogy az ezekhez kapcsolódó véleményüket legkésőbb augusztus 1-ig (hétfő délelőttig) küldjék el nekem.

Köszönjük közreműködésüket.

Üdvözlettel:

Szepesvári Orsolya

közgazdasági referens

Turisztikai, ill. Kézműipari Kollégium titkára

Közgazdasági Igazgatóság

1055 Budapest

Kossuth Lajos tér 6-8.

Telefon: 4-745-196

Telefax: 4-745-197

szepesvari.orsolya@mkik.hu

P Kérem, óvja a természetet:
ha nem szükséges, ne nyomtassa ki ezt az e-mailt.

—–Original Message—–
From: MKIK-Főtitkár titkárság
Sent: Tuesday, July 05, 2011 10:44 AM
To: Szepesvári Orsolya
Subject: FW: Egészségipari Munkacsoport

—–Original Message—–
From: Feketéné Dr Fényi Ágnes Dr [mailto:agnes.fenyi@ngm.gov.hu]
Sent: Wednesday, June 29, 2011 4:51 PM
To: MKIK-Főtitkár titkárság
Subject: FW: Egészségipari Munkacsoport

Tisztelt Főtitkár Úr!

Köszönjük megtisztelő részvételét az Egészségipari Munkacsoport első megbeszélésén.

Mellékletben küldöm  a GOP IH vezetője, Siba Ignác úr pályázatokat bemutató előadás anyagát.

Számítunk Főtitkár úr javaslataira!

A munkacsoport első megbeszélésének emlékeztetőjét küldjük.

Üdvözlettel

Dr. Feketéné Dr. Fényi Ágnes

osztályvezető

Nemzetgazdasági Minisztérium

Turisztikai Főosztály; Egészségipari Osztály

1051 Budapest, József Nádor tér 2-4. V. em. 503.

Telefon: +36 (1) 795 6741 Fax: +36 (1) 795 0309

Mobil: +36 (30) 412-2160

Email: agnes.fenyi@ngm.gov.hu

Postacím: 1369 Budapest, Pf. 481.


Kedves Kollégák!

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiával / NTS, a Turizmus keret-törvény tervezetekkel, a Vendéglátással, az Új Széchenyi tervvel / ÚSZT, a Turizmusfejlesztési stratégiával, a Nemzeti Vidékstratégiai Koncepció vitairatával / NVS, a Duna-stratégiával / EUDRS, stb. kapcsolatos korábbi észrevételeim, javaslataim kiegészítéseként, mellékelten küldök néhány részletkérdést (Turizmus, vendéglátás, TDM, marketing, stb.-t) érintő, jobbító szándékú, de kritikai hangvételű, szakmai észrevételt, további megfontolásra. Megemlítem, hogy a fentiekkel párhuzamosan, de egyes témákat érintően, ellentétes javaslatok készülnek a közigazgatási, és az önkormányzati rendszer korszerűsítésére, és tegnapi hír szerint – Orbán viktor miniszterelnöknek a 19 megyei önkormányzat vezetőivel történt megállapodása alapján – új Országos Területfejlesztési Koncepció / OTK fog készülni, (rövid idő alatt már a harmadik! Az első, 35/1998.(III.20.)OGY határozattal jóváhagyott OTK 3.2.3. Idegenforgalom. c. fejezetei és mellékleteihez képest, jelentős visszalépések történtek, amelyek alapvetően érintették a kiemelt üdülőkörzeteket is, köztük a Balatont, és a Balaton törvény – ugyancsak többszöri – módosítását is! Az OTK-ban foglaltak – a felülvizsgálati jelentés alapján – elsősorban az állami intézkedések elmaradásai, ill. hibái miatt – nem teljesültek, de a felelősségre vonás helyett, az egyszerűbb megoldást választották a képviselők és hatályon kivül helyezték, és előterjesztettek egy másikat, az első megvalósítása helyett!?), amelyek mind érintik – közvetlenül, vagy közvetve – a turizmust és a vendéglátást is! A végleges szakmai véleményt ezért, a fentiek miatt is jó lenne, az összes kapcsolódó jogszabály ismeretében kialakítani, és véget vetni a folyamatosan változó, ellentmondásokkal teli, törvény-, és jogszabály-alkotási gyakorlatnak, mert ez a gyakorlatban követhetetlen, betarthatatlan és súlyos károkat okoz mindenkinek! A turizmus jelenlegi állami-, területi-, intézményi-, irányítási-, és koordinációs rendszere működésképtelen (Nemzeti Turizmus Bizottság / NTB, Regionális Idegenforgalmi bizottságok / 9 RIB, stb.?), a turizmus és speciális infrastruktúra-hálózatának fejlesztésével kapcsolatos, kötelező állami feladatok tisztázatlanok, stb.)!  Tájékoztatásul küldi

Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033

Dokumentumok

2011-02-10-Hiányosak-ellentmondóak-az-ÚSZT-pályázatai[1]HVG-NSZ-MTI

2011-03-18-MATUR-Bp-Nyílt szakmai állásfoglalás[1]TPB

2011-03-23-Együtt a vendéglátós szervezetek a szakma jövőjéért[1]TPB

2011-04-06-Szakértelem folyamatos ellenzékben-Vendéglátás[1]Károvits Tamás

2011-05-04-OGY-STB-NGM-SZÉP-Éttermi kártya igen-Fürdőkártya nem-Vendéglátás-tv[1]TPB

2011-05-24-Károvits Tamás-levél-MatolcsyGyörgynek-NTS-TurTv[1]TPB

2011-05-Turizmusfejlesztési_stratégia-válasz-KárovitsTamásnak[2]Matolcsygyörgy-NGM

2011-06-27-Tur-felj-strat-vitairat-NGM-velemenyezes[1]TMSZ

2011-06-29-Válaszlevél_KárovitsTamásnak-Turizmus-Vendéglátás[1]NGM-MatolcsyGyörgy

2011-07-05-Szociális üdültetésről a Parlamentben-PálBéla-CséfalvayZoltán[1]TPB

2011-07-08-Kína-mint-Európa-megmentője-A-lengyelek-csalódtak[1]HVG

2011-07-12-KárovitsTamás-Turizmus-vendéglátás-válasz-MatolcsyGyörgynek[1]

.

WordPress Plugin Share Bookmark Email