Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg, ide kattintva megtekintheti. (http://www.videkesgazdasag.hu/hirlevel/20110907/index.html)

Tisztelt Olvasó!

Hírlevelünkben a Vidék és Gazdaság (www.videkesgazdasag.hu) portálon megjelent legújabb információkról küldünk értesítést. Észrevételeit, véleményét köszönettel fogadjuk azinfo@artifexkiado.hu címen.

Üdvözlettel:
a szerkesztők

Szeptember 1-től igényelhető az Agrár Széchenyi kártya

A kormány a Széchenyi Kártya Programot kiterjesztette az őstermelőkre, a családi gazdaságokra, az erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással és halgazdálkodással foglalkozó kis- és középvállalkozásokra.
A lapunknak nyilatkozó agrárszakértő a rugalmasabb fedezetelbírálást és kamatszámítást látja a kártya fő előnyének.

Tovább >>

Érezhető élénkülés a mezőgazdasági gépek piacán

A tavalyi jelentős visszaesés után idén egyértelműen a kereslet növekedését tapasztalják a mezőgazdasági gépek – lapunk által megkérdezett – forgalmazói.

Tovább >>

12 milliárd forint szőlőültetvények szerkezetátalakítására

A 2011/2012, valamint a 2012/2013 borpiaci évekre egyéni tervet kell készíteni a támogatás igénybevételéhez. Az idén először együtt lehet pályázni a következő két évre biztosított forrásra. Újdonság továbbá, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az egyéni tervről dönt először, amely alapján el lehet kezdeni a beruházásokat.

Tovább >>

Támogatás borászati technológiai fejlesztésekre

A támogatás mértéke mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő igénylők esetében a vásárolt gépek nettó értékének az eddigi 30 helyett 40 százaléka, míg nagyvállalatoknál 20 százaléka. A vissza nem térítendő támogatással a Vidékfejlesztési Minisztérium a borászati vállalkozások teljesítményét kívánja javítani.

Tovább >>

Traktorvontatású takarmányszállító

Az egytengelyes tartálykocsik alkalmasak őrölt takarmányok, lisztek és egyéb porszerű anyagok gazdaságos telepi és közúti szállítására, valamint annak fluid ürítésére.

Tovább >>

Csővezeték-hálózatok mechanikus tisztítása

Az ivóvízvezeték-hálózatokban az üzemeltetési idővel arányos mértékben kiválások és lerakódások keletkezhetnek. Ezeket mielőbb el kell távolítani.

Tovább >>

Homogén, hőhídmentes homlokzat fabetonból

A hagyományos építőanyagok bevált alternatívái a hőhídmentes, kitöltőbetonos falszerkezetek kialakítására alkalmas Fabeton falazóelemek, melyek ásványosított puhafa aprítékból és cementből kevert fabetonból készülő üreges, méretpontos, bennmaradó zsaluzóelemek.

Tovább >>

Gyökeres változások a hulladékgazdálkodásban

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) megalakulásával egyetlen állami szervezet irányítja a jövőben a termékdíjköteles árucikkek hulladékainak gyűjtését, hasznosítását.
A termékdíjból várhatóan 26 milliárd forint folyik be, mely a hulladékgazdálkodás költségeinek egy részét fedezi.

Tovább >>

Elkészült a Nemzeti Környezettechnológiai Innovációs Stratégia

A tervek olyan környezetvédelmi ipart alapoznak meg, ami növeli a foglalkoztatást, az ország versenyképességét. A környezettechnológiai újításokra épített gazdaság elengedhetetlen Magyarország hosszú távú fejlődéséhez.

Tovább >>

KONFERENCIAAJÁNLATAINK

Csarnokok és ipari épületek tervezése, kivitelezése

Ipari építés – Csarnokmegoldások címmel indul országos konferenciasorozat és szakmai továbbképzés a csarnokok és ipari épületek tervezéséről, kivitelezéséről, 2011 szeptemberében és októberében 6 városban. A részvételért a MÉK 1,5, az MMK 2 továbbképzési pontot ad.

Tovább >>

Épületklimatológia konferencia

Ma már jelentős felkészültséget igénylő tervezői feladat az épületek egészséges belső klímájának biztosítása – miközben a tágabb környezet védelmére is tekintettel kell lenni. A konferencia ehhez nyújt hasznos ismereteket. Továbbképzési pontok: MÉK: 2 pont, MMK: 1,5 pont.

Tovább >>

Az intelligens épülettől az aktívházig

Intelligens épületüzemeltetés, építészeti és kivitelezéstechnikai megközelítésben. Szakmai továbbképzés és konferenciasorozat 2011 szeptemberében és októberében; Debrecen, Budapest, Győr. Továbbképzési pontok: MÉK: 2,5 pont, MMK: 2 pont.

Tovább >>

Konferenciaajánlataink egy helyen az interneten: www.kamaraikepzesek.hu

ÉPÍTÉSZET, ÉPÍTŐIPAR

Cikkajánlataink a www.tervlap.hu és a www.epitesimegoldasok.hu portálról:
>> Sokkoló kerítés – érzékel, elriaszt, késleltet
>> A nagy fesztávú tető-szendvicspanelekkel zöldtetők is készíthetők
>> A parajdi Sószoros tanösvény
A Vidék és Gazdaság oldal a Facebookon >>
Feliratkozás a Vidék és Gazdaság portál RSS-szolgáltatására >>
A Vidék és Gazdaság folyóirat a Digitalstandon >>
Hírlevelünk címzettjeit a lehető legnagyobb gondossággal – a 2001. CVII. Törvény 2009. június 1-i módosítását figyelembe véve – választottuk ki: kizárólag céges környezetben és célokkal megadott, nyilvános adatbázisokban elérhető, illetve szerkesztőink céges, szakmai kapcsolatai útján tudomásunkra jutott címekre küldünk hírlevelet. Hírlevelünk tartalma sem magánszemélyeket céloz, hanem kifejezetten szakmai jellegű; vállalkozások, intézmények számára hasznosítható információkat tartalmaz. Amennyiben Ön mégis magáncélú címére kapta ezt a levelet, kérjük, nézze el tévedésünket, és adja meg céges/hivatali e-mail-címét, vagy iratkozzon le hírlevelünkről. Ha úgy gondolja, hogy az általunk küldött információkat az Ön cége, szervezete nem tudja hasznosítani, szintén tudomásul vesszük, és azonnal regisztráljuk leiratkozását. Ha ellenben cége, szervezete számára értékesnek tartja hírlevelünket, örömmel vesszük, ha más kollégáinak is tudomására hozza a feliratkozás lehetőségét awww.videkesgazdasag.hu oldalon.
© Artifex Kiadó Kft.
Leiratkozás
WordPress Plugin Share Bookmark Email