Legyen fizetős a jogász és közgazda képzés!

A reális zöldek örvendenek, hogy felvetődött a jogász és közgazda képzés állami támogatásának a megszüntetése.

A hetvenes évek elején, miután Vályi Péter miniszterelnök helyettest Diósgyőrben belelökték az izzó kokillába, kezdetét vette a reálértelmiség kiszorítása a politikai- gazdasági vezetésből, a reálértelmiség helyét a Duna bal partján végzett közgazdászok és különösen a rendszerváltás után, vagy ahogyan a reális zöldek a rendszerváltást nevezik a gatyacsere után főleg jogászok kerültek helyzetbe.

A Marx Károly Közgazdasági Egyetem végzett közgazdászok közül sokan lettek az MSZMP szakértői. Ez leginkább azzal volt kapcsolatos, hogy végzés után egy villamos vonaljeggyel – 50 fillér volt egy vonaljegy ára – a FÉHER HÁZIG utazhattak. Ezt tette Járay Zsigmond is.

Az elmúlt húsz legnagyobb haszonélvezői a jogászok, különösen a jogászokból kikerült politikusok köztük a FIDESZ jogász alapképzettségű politikusai.

Napjainkban a hazára nézve a legnagyobb veszélyt a FIDESZ jogász alapképzettségű politikusai jelentik. Egyrészt mert jog területem sem praktizáltak, csak megszületniük volt nehéz, a gulyás szocializmusban tanulhattak, másrészt úgy kerültek a kormányrúd mellé, hogy fogalmuk sem volt 2010-ben a teendőket illetően. (uhu)

WordPress Plugin Share Bookmark Email