Köszöntöm a Kedves Olvasót!

A héten lerántjuk a leplet, a direkt érthetetlen nyelven beszélő és ködösítő gazdaságpolitikáról. Bemutatjuk, hogy miért visszafizethetetlen a jelen körülmények között az államadósság. Minden erre történő kísérlet csak a nép sanyargatása.  Részletek itt!

Kérjük, ezt az e-mailt küldje tovább!
Üdvözlettel:

Elek Attila
Kiadóvezető

(C) Független SZABAD EURÓPA
Minden jog fenntartva!
www.szabadeuropa.com
Anyagokat átvenni nonprofit célra, kizárólag a forrás (www.szabadeuropa.com)
feltüntetésével szabad. Ehhez engedélykérés nem szükséges, csak a forrás
megjelölése. Anyagok üzleti átvételére kizárólag a kiadó írásbeli engedélyével van
lehetőség. Engedélykérés, az 
ugyfelszolgalat@szabadeuropa.com címen.

Leiratkozáshoz küldjön egy válasz e-mailt! Arról a címről írjon, amire a levelet kapta, mert különben nem tudjuk törölni. Köszönjük!

Forrás:  http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2011_10_22__5fjx

Cikk:

Miért nem lehet visszafizetni az államadósságot!

Az ország sorsa múlik most azon, hogy nemsokára kiderül, hogy Orbán Viktor ravasz ördög, vagy egyszerű kontár. Erre most még nem tudni a választ, mert szokás szerinti kettős beszédéből nem lehet kihámozni, hogy mit mond.

Az igaz, hogy az adósság tart minket fogva, de tudja-e Orbán, hogyan lehet szabadulni?
A fő irány most az adósság leküzdése, amivel teljes mértékben egyet is lehetne érteni, ha az nem a magyar nép sanyargatása áron, brutális megszorításokkal jönne létre. Most itt vonatkoztassunk el attól, hogy a jelenlegi Orbán-érában tilos a megszorítás szót használni politikai okokból. Mindenki fordítsa le magában, amire akarja, takarékosság, átszervezés, stb.

Kedves Olvasó! A héten meg kell ismerkedni két olyan fogalommal, amit nap, mint nap hallunk, de már elnézést valószínűleg nem értünk. Már többször kifejtettem, hogy az pénzügyi elnyomók és az általuk bábként mozgatott politikusok direkt használnak olyan nyelvezetet, melyet az átlagember nem ért meg, de mivel sokszor használják ezeket a szavakat olyan érzése lehet a hallgatónak, olvasónak, hogy mégis érti miről van szó. Sőt előfordul az a képtelen dolog is, hogy ő maga is használja ezeket a szavakat, pedig fogalma sincs a pontos jelentéséről. Az így kialakult teljes zűrzavarban pedig a háttérből mosolyogva irányítanak minket, a politikát, meg nem az észérvek csatája, hanem a hit jellemzi. Nem lényeg mit mond valaki, hanem az a lényeg hogy ki mondja.

A mindenkori politikai elitnek nem állampolgárokra, hanem bégető birkákra van szükségük. Nagyon fontos, hogy ne legyünk azok!
Így alakulnak ki a Gyurcsány fanok és a vak Orbán hívők. Már csak zúgó ütemes vastaps hiányzik. Az ilyen ambiciózus politikusok rendkívül veszélyesek, mert egy idő után elhiszik, hogy ők tévedhetetlenek és a hatalom egyszerűen jár nekik és mindenki, aki ezt el akarja venni tőlük az ellenség. A végére már oda juthat a dolog, hogy maga a nép is ellenséggé válik, ha ellene szavaz, vagy tüntet, ezért igyekszik az ilyen politikus szűkíteni a demokráciát, rátenni a kezét a sajtóra. Az ilyen politikus úgy ismerszik fel, hogy „főállású”. Esze ágában sincs civil munkát vállalni – valószínű ott semmire sem vinné -, ezért foggal-körömmel ragaszkodik a hatalomhoz és élete végéig ott képzeli el magát. Még azt is elhiszi, hogy ő valaki és jár neki AUDI 8-as 35 millióért, meg havi 1-2 millió forint nettó. Az a téves képzete lesz, hogy ő “megdolgozik” ezért, holott életében valószínű nem dolgozott még. Fel sem merül benne, hogy az ő jólétéért mennyien güriznek.

Na de vissza az e heti témához. Teljes mértékben egyetértünk Orbán Viktorral abban, hogy csökkenteni kell az államadósságot. Csakhogy…. És itt jön az a két szó, amit meg kell ma pontosan ismernünk, mert ezek nélkül csökkenthetjük az államadósságot, de csak a szakadék felé hajtunk.

Figyelem létfontosságú eltitkolt adatok jönnek! Ne olvassa tovább, ha nem akarja felidegesíteni magát!

A két kulcsszó a monetáris és a fiskális politika! Nyilván többször hallottuk, főleg a monetáris szót, ugye van a monetáris tanács és azok a jegybanki kamatokról döntenek, meg egyebek. De nézzük mit is jelentenek ezek.Deffinició: A monetáris politika egy gazdaságpolitikai tevékenység, melynek során az állam a gazdaságban lévő pénzmennyiség mértékét befolyásolja. Egy normális országban a központi bank, vagy más néven jegybank a monetáris politikáért felelős állami intézmény. A pénz mennyiségének egy gazdaságban rendkívül fontos szerepe van. Ha nincs elegendő pénz, akkor az emberek nem tudnak vásárolni semmit sem, hiába dolgoznak látástól vakulásig. Ha sok a pénz, akkor inflációs veszély alakulhat ki. Nos, sajnos el kell mondanunk, hogy mi, már sok országhoz hasonlóan nem vagyunk függetlenek ezen a téren, hiszen nem a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozza meg a pénz mennyiségét Magyarországon. Atyavilág, de akkor ki, hiszen mienk az MNB! Nos, ez kérem tragikus tévedés. A MNB bank nem a Magyar állam tulajdona. Az MNB – mint azt korábban megírtuk – jelenleg egyetlen felettes szerve az Európai Központi Bank.

A Magyar Nemzeti Bank! Se nem magyar, se nem nemzeti, csak bank. Ez is az átverés része!
2001. évi LVIII. törvény
a Magyar Nemzeti Bankról
Az Országgyűlés törvényt alkot a Magyar Nemzeti Bankról, annak elsődleges céljairól, alapvető feladatairól, intézményi, szervezeti, személyi, pénzügyi függetlenségéről, működéséről, figyelemmel a fejlett piacgazdaság követelményeire.

I. Fejezet
A MAGYAR NEMZETI BANK JOGÁLLÁSA, ELSŐDLEGES CÉLJA ÉS ALAPVETŐ FELADATA

1. § (1) A Magyar Nemzeti Bank (a továbbiakban: MNB) a Magyar Köztársaság központi bankja. Az MNB a Központi Bankok Európai Rendszerének tagja.
(2) Az MNB, valamint döntéshozó szerveinek tagjai e törvényben foglalt feladataik végrehajtása és kötelességeik teljesítése során függetlenek,nem kérhetnek és nem fogadhatnak el utasításokat az Európai Központi Bank kivételével a Kormánytól, az Európai Unió intézményeitől és szerveitől, tagállamainak kormányaitól vagy bármilyen más szervtől.

Mi következik mindebből? Csak annyi, hogy a Magyar Nemzeti Bank nem a maga ura. Ezért kell annyira megőrizni a függetlenségét. A MNB független a mindenkori magyar kormánytól, az MNB független a megválasztott magyar népképviselettől (mindössze beszámolási kötelezettség terheli), tehát az MNB független a magyar néptől, Öntől és tőlem is! Meghökkentő és eltitkolt adat. Zárójelben érdemes felidézni, ki volt kormányon a törvény elfogadásakor. Persze az Unióba igyekvő politikusnak semmi sem számít csak a hatalom. A sors fintora, hogy aztán a 2002-s választást elvesztve ellenzékből szűkölte végig, ahogy a szocialisták bevezetik az országot az Unióba. De a kocka el lett vetve! A jegybank független a magyar néptől. Így ezt a bizonyos monetáris politikát nem tudjuk befolyásolni. Nem tudjuk a pénzkészletet bővíteni, magyarul lemondtunk a saját pénzkibocsátás jogáról. Sokan félnek mint tűztől a pénzkibocsátástól, mondva, hogy infláció lesz. Tragikus tévedés! Nézzük meg! Mikor lesz nagyobb infláció? Ha van mondjuk 1000 forint hiány és ennek pótlására nyomtatnánk 1000 forintot, vagy ha nyomtatunk 1000 forintért államkötvényt (ennek kibocsátását engedélyezik) és eladjuk 1000 forintért? Látszólag ugyanaz történik és mégsem. A második esetben ugyanis kamatos kamatokat kell fizetni és 1000 forint helyett egy 10 éves futamidőnél már 3000 forinttal tartozunk. Hoppá! Ez egy kicsit uzsorásnak tűnik. És nem csak tűnik, hanem az is.

A MAGYAR NEMZETI BANK valódi tulajdonosa és irányítója az Európai Központi Bank. Csak innen fogadhat el utasítást 2001 óta.
És itt jön be a másik szó, amit megnézünk a héten ez pedig ugye a fiskális. Definició: A fiskális politika, más néven költségvetési politika az államháztartás bevételeivel és kiadásaival foglalkozik. Az adósság látszólag ugye itt termelődik, mert állítólag többet költünk, mint amennyit megtermelünk. Szemenszedett hazugság! A magyar nép mindig is többet termelt, mint amennyit költött. Az költségvetés elsődleges egyenlege folyamatosan többletben van (szufficites), vagyis több a bevétel, mint a kiadás. De hát akkor, hogyan lehet, hogy mindig a hiányról (deficitról) hallunk? Szerintem a deficit szót mindenki hallotta már a szufficitet lehet, hogy most olvassa először. Nos, azért van a világon MINDEN ország költségvetése mínuszban, mert a kamatokat ki kell fizetni.

És itt a csapda! Ha egy ország a fiskális (költségvetési) politikájával akarja kezelni az adósságkérdést, akkor elveszett. Vagyis, ha megszorításokkal (Fideszül átszervezéssel) akarja visszafizetni az adósságát lehetetlen feladatra vállalkozik. Ez ugyanis matematikai képtelenség. Ha mégis valmilyen csoda folytán annyi pénze lenne egy országnak, hogy visszafizetne tőkét, akkor leértékelik a valutáját, vagy vásároltatnak vele felesleges dolgokat, amibe a helyi korrput politikusok belemennek, mert el tudnak rakni egy kis pártlóvét. Így vesz egy szegény ország Grippeneket és Combino villamosokat. Az adósság meg úgy van kitalálva a monetáris politikán keresztül, hogy mindig csak annyi pénzmennyiséget engednek nyomtatni, hogy az csak a kamatok fizetésére legyen elég, de tőkét ne lehessen belőle visszafizetni. Ezzel elérik, hogy egy nemzet függetlenségét (szuverenitását) elveszik és megtörik.

Elmondom hányszor lesznek bevetve a Fidesz kormány által vásárolt, majd a szocik által utántöltösre váltott magyar Grippenek. Egyszer sem! Sem itthon, sem külföldön. Ettől még megvetették velünk dollár milliárdokért.
Sajnos az Orbán kormány is rálépett a megszorítások útjára. Amennyiben nem tudjuk visszaszerezni a saját pénzünk nyomtatásának a jogát, akkor csak Orbántól is a csak a megszorítás várható. Ha ezt nem látja be, akkor esélytelenek vagyunk.

A kérdés, hogy Orbán melyik énje mutatkozik most meg? A lánglelkű, fiatal demokrata vagy a sértődött, hataloméhes, konzervatív autokrata. Nem mindegy!
Megoldás! Jegybanki törvény módosítása. 2/3-dal lehetne. Kicsit persze furcsa lenne, hogy először odaadja a jegybankot az Uniónak, aztán meg visszaveszi. Illúziónk ne legyenek a következmény azonnali kirúgás az EU-ból és fröcsögés. A baj csak az, hogy Orbán már a sok hülyesége miatt leamortizálta magát itthon, ahelyett, hogy történelmi fordulatot hajtott volna végre, nem csinált semmit sem, abban a tévedésben volt, hogy a nemzetközi pénzügyi körök szertik őt, Gyurcsánnyal szemben. Óriásit tévedett, a nemzetközi bankárvilág azt szereti, aki fizeti a kamatokat, de tőkét nem törleszt.

Amennyiben rendszeresen szeretne tudni elhallgatott és eltitkolt részletekről, ha kíváncsi rá, hogy valójában kik irányítják a világot, ha érdeklik a megoldási lehetőségek, rendelje meg most kedvezményesen a Független SZABAD EURÓPA nyomtatott verzióját, mert a lényeg abban van. Részletek itt!

Ha segíteni akar, akkor küldje tovább, azt az e-mailt, amiról idelinkelt minél több ismerősének, vagy ajánlja az oldalunkat e-mailen. Köszönjük!

 

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email