Végrehajtó hatalom közelébe nem lett volna szabad engedni!

Orbán Viktor egyre több értelmes – reális zöld – megnyilatkozást tesz a környezet-és természetvédelem kormányzati munkáját illetően. A Miniszterelnök reális zöld elvekkel egyező megállapításairól szóló írások a kereső segítségével honlapunkon elérhetők. Más kérdés, hogy a kabinet gyakorlati munkájában a Miniszterelnök reális zöld elvekkel összhangban tett kijelentései nem fedezhetők fel. A reális zöldek ennek első számú okát Illés Zoltánnak a kabinet tagjai közé történő beemelésében látják. A reális zöldek szerint Illés klinikai eset, a végrehajtó hatalom közelébe nem lett volna szabad engedni. Orbán Viktor és Illés Zoltán egyaránt Soros Alapítvány tanítvány. Lehet, hogy Illés államtitkári pozíciója ezzel van összefüggésben? 

A kabinet másik szégyene Szőcs Géza a kultúra élén. Juhos a reális zöldek elnöke a Hungária Közalapítvány kuratóriumában egy évig együtt volt Szőcs Gézával. Juhos gyakran megjegyezte Szőcs Gézáról, hogy alkalmatlan figura komolyabb feladatra. Ennek némileg ellentmond, hogy a Szőcs a kabinet tagja. Lehet, hogy a Szőcs azért lett a kabinet tagja, mert Anikó szakácskönyvének a szerzője.

A dilettáns államtitkárok sorában a következő Olajos Péter. Olajos is ott volt a Hungária Közalapítvány kuratóriumában, akol Juhos és Szőcs is. Olajos Péter Európai Parlamenti képviselőként tőkeletesen felült a „klímaváltozás” című lufinak. Mentségére legyen, hogy nem csak ö, hanem az Országgyűlés valamennyi pártja, gyakorlatilag a pártok valamennyi zöld politikusa.

Szócska Miklós személyében új irányítója van az egészségügynek. Az államtitkári rangú tárcavezető nem valamely orvosi terület tudósa, hanem az egészségügy átalakításának szakértője, aki doktori értekezését is ebből a témából írta. Saját elméletét kell most átültetnie a gyakorlatba. Cser Ágnes nem valami hízelgőt állít az államtitkárra nézve.

A kormány tagjairól ezúttal nem szólunk. Van kormány tag, amelyet a reális zöldek dicsérnek. Nevet nem áruljuk el, attól tartunk, hogy Orbán megszabadul tőle. Szerintünk jobban tenné a Miniszterelnök úr, ha a világhálón tájékozódna, mely kormánytagoknak és államtitkároknak a menesztését javasolják a reális zöldek. (DUMBI)

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email