Friss hír!
Az EU szerint nem jó az ha a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Magyar Alkotmányra teszi le az esküt!
Szerintük ezentúl NYILVÁNOSAN IS az eszkimókra kell letenni az esküt !
Ezt az MSZP-SZDSZ(LMP) maximálisan támogatja!

Élénk érdeklődés hazánk iránt
Világszerte cikkek tucatjai kommentálták Orbán Viktor kormányfő szerdai, strasbourgi fellépését
Csaknem másfél tucat cikkben kommentálták a vezető nemzetközi lapok tegnap a Magyarországról rendezett szerdai európai parlamenti vitát és Orbán Viktor miniszterelnök strasbourgi szereplését.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung konzervatív német lap csütörtökön kifejtette: a hazánkról tartott EP-vita keveset jelent, hiszen a vita „a pártpolitikai frontvonalak mentén haladt”, de sokat is, mert Barroso, az Európai Bizottság elnöke világossá tette: a vita „nem Magyarország ellen, hanem Magyarországért” zajlik.

A Die Welt konzervatív lap címoldalon közölt kommentárt. A Berliner Zeitung baloldali lap „Orbán bonapartizmusáról” írt, míg a Spiegel Online Európa jobboldali szemtelenje címmel ugyancsak a magyar kormányfőről készített összeállítást. A Financial Times Deutschland üzleti lap Orbánról lepereg Európa bírálata című írásában az olvasható: az uniós intézményekkel szemben Orbán kompromisszumkészséget mutat, odahaza pedig egy kampány áldozataként mutatja be magát.

A londoni Financial Times szerint Orbán Viktor békülékenyebb volt Strasbourgban, mint a médiatörvény ügyében. A baloldali The Guardian azt közölte, a magyar kormányfő „taktikai visszavonulót fújt”, a konzervatív The Times pedig úgy vélte, a miniszterelnök békülékeny hangvétele tükrözi, milyen égetően szükségesnek tartja az EU és az IMF segítségét.

A konzervatív francia Le Figaro szerint Orbán minden bírálatot jogi és szakértői kérdéssé szűkített. A Le Soir baloldali liberális brüsszeli lap arról írt: Orbán Viktor „a legjobb védekezés a támadás” taktikáját választotta. A Rzeczpospolita konzervatív lengyel lap a közép-európai országok közös érdekeit fejtegette. A Die Presse konzervatív osztrák napilapnak Othmar Karas, az EP osztrák alelnöke azt nyilatkozta: ha valaki vét az uniós jog ellen, akkor az unión belül kell megoldani a kérdést, „ehhez nincs szükség az IMF-re és (Hillary) Clinton levelére”.

Nem hazudtolta meg magát az Amerikai Népszava, melynek főszerkesztője, Bartus László Befellegzett Magyarországnak című írásában úgy vélekedett: „Európa nem tudja megállítani Orbán Viktort, és ha Európa nem tudja megállítani, akkor senki.” Hozzátette: a kontinens „nem szabadul fasiszta diktátorától”. Ezzel kapcsolatban a cikk egyik hozzászólója – a liberalizmus jegyében – azt fejtegette, hogy az EP-t ildomos volna Zyklon B-vel elárasztani.
„Orbán úr, ön rossz ember?”

Orbán úr, ön rossz ember? címmel közölt interjút Orbán Viktorral csütörtökön a Bild. A legnagyobb példányszámú német bulvárlap munkatársai első kérdésükben idézték Konrád Györgynek a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapban kedden megjelent cikkét, amelyben a magyar író rossz embernek nevezte Orbánt, majd megkérdezték a kormányfőtől, hogy valóban rossz ember-e. Válaszában a miniszterelnök úgy fogalmazott: családjának véleménye eltér Konrádétól, aki ugyan nézete szerint „jó író”, de a liberálisok híve, akik régi ellenfelei kormányának; említett cikke ezért „nem Magyarország hangja, hanem ideológiai színezetű propaganda”. Orbán hangsúlyozta: „Nem is gondolok arra, hogy alávessem magam a nemzetközi baloldal értékrendjének.” A Klubrádió pályázatáról szólva azt mondta: az adó azért nem kapott új műsorszórási engedélyt, mert a pályázaton kevesebb pénzt kínált, mint a versenytársak, ezt pedig most politikai nyomással igyekeznek ellensúlyozni. „Nem engedem, hogy politikai nyomással gazdasági előnyre tegyen szert bárki is” – hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a Klubrádió „ismét pályázhat frekvenciára, és ismét tehet ajánlatot. Ez ilyen egyszerű.”

 

 

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email