2012/1/28 peteril Péteri

2012/1/28 dr Nagy István

Kedves László!

Korábban küldtél egy anyagot a paksi bővítés vízbiztosításával kapcsolatosan, ebben szerepelt a Bakonyi Péter előadása videó felvételen. Sajnos nem találom. Ha könnyen elő tudod varázsolni, kérlek küld el.
Mellékelek egy nemrég megjelent cikkemet, amely a Tisza árvízi helyzetével foglalkozik (Szolnoki Főiskola, tudomány, economica, 2011/12 szám, interneten elérhető). Szerintem ez a mai Magyarország legnagyobb vízgazdálkodási problémája. Cikkemet segélykiáltásnak szántam. Mellékelem az erről készült interjút. Még senki sem jelentkezett, hogy tudja cáfolni a leírtakat. 

Köszönöm a küldött anyagokat.

Üdvözlettel:
Dr Nagy István

Kedves István Barátom!

Köszönöm szépen a Tisza-völgy árvízvédelmi helyzetével kapcsolatos “segélykiáltásaidat”, amelyek talán még időben leadott “vészjelzések” lehetnek a mindenkori kormányok, ill. a csak 4 éves választási ciklusokban gondokozó, politikai döntéshozók számára! (a többiek tájékoztatása, és a könnyebb kezelhetőség érdekében kiemelve és lekicsinyítve mellékelem a 2 cikket!)

Régi kollégád, és “harcostársad, dr. Kováts Gábor pár nappal ezelőtti előadása a HEF-n, “Kell-e nekünk “dégeni” vízgazdálkodás” címmel, tulajdonképpen ugyanennek a problémának a másik oldalával foglalkozott, egyúttal javaslatokat is téve a legfontosabb feladatokra.

Felelőtlen hazárd-játéknak tűnik kb. 1,5 millió ember élet-, és vagyonbiztonságával játszadozni, a Tisza völgye mentén! Erre már mi is, többször felhívtuk az illetékesek figyelmét, de eddig eredménytelenül! (lásd: www.realzoldek.hu honlapon elérhető irások, dokumentumok, térképek, fényképek, videó-, és hangfájlok, hazai és külföldi példák, stb. Pl. “Hollandia gátjai” c. dokumentumfilm a National Geographic Chanell-ről, stb.)

A “Hollandia gátjai” az alábbi, Reális Zöldek Klub által feltöltött internet-linkről azonnal elérhető, megnyitható, nem kell külön letölteni:

http://www.youtube.com/user/realzoldek

Remélem, hogy Neked nagyobb szerencséd lesz, ebben az igen fontos témában, amelyhez ezúton is sok sikert kívánunk! Ha az “Európai Unió Duna Régió Stratégiájával / EUDRS”-el kapcsolatban beharangozott “Tisza-stratégiá”-ról van, vagy lesz valami információd, kérlek, hogy a kollégák tájékoztatása érdekében, küld majd el a részemre is! (Lovas Attila 2011.06.08-i, Ingolstadtban tartott nemzetközi Duna-konferencián tartott előadása óta, se kép, se hang!)

A Paksi Atomerőmű stressz-tesztjével kapcsolatban, Bakonyi Péter előadása az alábbi, Pálos László kollégánk által készített, videó-linken érhető el:


http://www.youtube.com/watch?v=ZkVjDXeYDuo
22:14
Paloslaszlo töltötte fel ezen a napon: 2011.12.04.
Bakonyi Péter VITUKI előadása a Magyar Nukleáris Társaság szimpóziumán

Kellemes hétvégét kíván,

Baráti üdvözlettel:


Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033

Dokumentumok és képek:

WordPress Plugin Share Bookmark Email