Fukusimai Atomerőmű 1 évvel a 9. erősségű földrengés és szökőár után, a japán történész, a Greenpeace “magyar hangja”, és a szakemberek szemével! És, hogy tudósít erről a közmédia?
Kedves Kollégák!
Az M1 TV 2012.03.14-i, Ma Reggel c. adásában a Fukusimai Atomerőmű – 9. erősségű (!) földrengést követő, rendkivüli szökőár miatt bekövetkezett – katasztrófájának 1 éves évfordulója kapcsán, Rohonyi Péter, a Greenpeace magyar “kampányfelelőse” – szakemberektől és a tényektől nem zavartatva – kapott egyedüli lehetőséget arra, hogy az általuk meghirdetett, “energia-forradalom” ürügyén kirohanást intézzen a Paksi Atomerőmű üzemidő-meghosszabbítása, és szükséges bővítése ellen, és helyette (!) a megújuló energiákon belül, kiemelten a napenergia hasznosítása érdekében (“olcsó”, “pénz van rá bőven”, stb.?), a média képviselőjének egyidejű támogatása mellett!
Eközben még utalás sem történt arra vonatkozóan, hogy hányan haltak meg a földrengést követő, rendkívüli szőkőár miatt, mekkora károk keletkeztek az érintett téségben, és hány áldozata volt közvetlenül az atomerőmű balesetnek? A laikus közvélemény objektív tájékoztatása érdekében, pedig ezekre a tényekre, tényszámokra is szükség lett volna, ill. még utólag is szükség lenne! A közmédiának ez kötelessége lenne, ha a hitelességre, az objektivítás látszatára egy kicsit is adna!
Kiváncsian várom az illetékesek reagálását a Greenpeace képviselőjének a Paksi Atomerőműre (“öreg”, “elavult”, stb.), a stressz-teszt eredményére, a nemzetközi trendekre, és a hazai közvéleményre vonatkozó, egyolalú “szubjektív” kijelentéseire, valamint a média “objektív tájékoztatására” (?) vonatkozóan.  
Tájékoztatásul és a média okulására, mellékelek néhány szakvéleményt is, amelyek remélhetőleg elgondolkoztatják majd a laikus nézőket, hallgatókat és a téma iránt érdeklődőket, hogy ebben a gyerekeink, unokáink jövőjét is alapvetően érintő kérdésben, kinek hisznek és kinek a pártjára állnak? További adalékok a www.realzoldek.hu honlapon találhatók, és bárki számára elérhetők és felhasználhatók, a forrás megjelölésével!

http://www.youtube.com/watch?v=ZkVjDXeYDuo   22:14

Paloslaszlo töltötte fel ezen a napon: 2011.12.04. Bakonyi Péter VITUKI előadása a Magyar Nukleáris Társaság szimpóziumán

http://www.youtube.com/watch?v=FZ9bEO8UdDY&feature=youtu.be   1:28:42

barossg töltötte fel ezen a napon: 2012.01.12. Bencsik János 2012. január 9.-én ENPOL Hétfőn tartott előadásának videó felvételét adjuk közre.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ECn-CxI8CZQ&feature=related   44:19

barossg töltötte fel ezen a napon: 2012.01.15.   115. ENPOL – Energetikapolitika.

Bencsik János leköszönt energetikai államtitkár előadása után, Reményi Károly akadémikus hat sarokpontban összegezte véleményét, amellyel az előadó nagyrészt egyetértett, kiemelve a Dunai vízlépcsők kérdését, amely annak a kormányzó politikai közösségnek tabuként kezelt problémája, amelyhez az energetikai államtitkárságról történt lemondása után is tartozik.

 

http://www.youtube.com/watch?v=hdvc12nfEdA&feature=youtu.be   37:59

2012.02.13. Dr. Rónaky József: Atomenergiáról Fukusima után. 1. rész. Enpol2000 – Hétfő este.

barossg töltötte fel ezen a napon: 2012.02.17. Dr. Rónaky József előadásának első része. 2012.02.13. ENPOL Hétfő Este.

 

Jó szórakozást, és pihenést kíván,


Baráti üdvözlettel:



Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő
mobil: +36 30 319 2033
Dokumentumok és képek:

WordPress Plugin Share Bookmark Email