Hajóvonták találkozása tilos!

Kedves Kollégák!
2012.03.14-15-i, Bécsben tartott, “B2B” Barge to Business Nemzetközi Hajózási Konferenciáról szóló szemelvények, befejező, 4. részként, Bencsik Attila / Fluvius Kft. előadásából – terjedelmi okok miatt – csak néhány diát mellékelek, amelyből mindenki számára kiderülhet – hogy minden ellenkező állítással szemben – mégis létezik magyar hajózás (!), annak ellenére, hogy már jó pár éve nem létezik a MAHART, nincs magyar tengerhajózás, magyar hajógyártás, a magyar tengerészek jelentős része idegen lobogó alatt hajózik, és a magyar Duna-szakaszon a hajózhatóság nemzetközi egyezményekben (pl. Nemzetközi Duna Bizottság / Belgrádi Egyezmény, Közös Nyilatkozat, AGN Egyezmény, stb.) vállalt feltételei az év jelentős részében, a magyar állam részéről nem biztosítottak, és a Nemzeti Közlekedési Hatóság / NKH hajósoknak szóló hirdetményeiben gyakran olvasható, hogy: “hajóvonták találkozása tilos!” Történik mindez a soros magyar EU-elnökség idején – nagy csinna-dratta és “Duna-Party” kíséretében – jóvágyott “Európai Unió Duna Régió Stratégiája” végrehajtása idején!  
Ennek fényében érdemes a Fluvius képviseletében, Bencsik Attila – a cég üzletpolitikáját, filozófiáját, misszióját, szolgáltatásait, referenciáit, konkrét számokkal, adatokkal alátámasztott teljesítményét bemutató – bécsi előadását tanulmányozni. ( a “B2B” konferencia anyagai a http://www.danube-navigation.eu/ honlapon megtalálhatók!)
Ezek után, feltehető a kérdés, hogy – egyes kormánypárti képviselők mellékelt kijelentései, nyilatkozatai ismeretében – tényleg nincs magyar hajózás, és valóban nem érdeke Magyarországnak – a magyar államnak, a nemzetgazdaságnak, az iparnak és a mezőgazdaságnak, a turizmusnak, a foglalkoztatásnak, a terület-, és vidékfejlesztésnek, stb. – a dunai hajózás fejlesztése?
A válasz megfogalmazását a kedves olvasókra bízom!

Baráti üdvözlettel:



Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő
mobil: +36 30 319 2033
Dokumentumok és képek:

WordPress Plugin Share Bookmark Email