Reálisan  Harrach Péter politikai felelősségéről.

Áder János nyilatkozatát nem kiegyensúlyozottan, hanem egyoldalúan hozta a média.

Miután a Köztársasági Elnök egyeztetett a parlamenti pártok frakció képviselőivel Rió+20 fórumon képviselendő magyar álláspontról, nyilatkozatot tett közzé. A média a Köztársasági Elnök nyilatkozatát nem kiegyensúlyozottan tette közzé.  Az ugyan közzé tételre került, hogy a Köztársasági Elnök Rióban vízről szóló ENSZ rendezvénynek hazánkban történő megtartására tesz javaslatot, a Köztársasági Elnöknek a vízről szóló álláspontjáról csupán az ivóvízre vonatkozó szavainak adott nyilvánosságot a média.  Ha a Köztársasági Elnök javaslata nyerő lesz Rióban, a víz kérdésköre nem szűkülhet le csupán az ivóvíz védelmére az ENSZ rendezvényen

A magyar politikai elit és a magyar média az ívó víz kérdésében is sáros. A média húsz léve tudatosan elhallgatja a bősi vízlépcsőből a magyar politikai elit azért szállt ki, mert úgy gondolta a bősi vízlépcső üzembe helyezése 4 millió állampolgár ívó víz bázisát veszélyezteti.  Bős 20 éve üzemel és nyoma sincs a vízbázis károsodásának!

A magyar politikai elit az ENSZ rendezvényen kénytelen lesz szembesülnie a Duna hajózásának kérdéskörével.

Az ENSZ-EGB Folyamhajózási Bizottsága 1992. március 12-én hozott 30. számon határozatot a Duna hajózhatóságáról. A KDNP képviseletében Sándor Palotában Harrach Péter vett részt. Harrach Péternek húsz éve volt, hogy Szalma Botond a KDNP budapesti elnökének a véleményét a Magyar Országgyűlés plenáris ülésén megjelenítse. Nem tette, politikai felelőssége hazánk gazdasági lecsúszásában nem vitaható.

 

 

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email