Szabó Marcel tündöklése és …??? Eljött a tisztánlátás ideje?

Néhány fontosabb, általános megjegyzés a fenti hírhez: (az egyes cikkekhez a vonatkozó aktuális megjegyzések, ill. dokumentum a cikk végén!)

– dr. Székely László dunai kormánybiztossal folytatott, hivatalos tárgyaláson, a kormánybiztoson kivül csak dr. Korom Norberttel találkoztunk! Szabó Marcel ottani tevékenységéről nincs hivatalos információnk!    

– a Fidesz EPP és a Duna Charta 2010.05.15-i, Gellért Szállóban tartott “Dunaszaurusz – Duna mozgalmak – Duna stratégia” eleve pejoratív című konferencián találkoztunk, ahol még csak egyetemi oktatóként tartott előadást Bős-Nagymarosról és a Hágai ítéletről, „Megnyerhető-e még a Duna ügye Hágában vagy Luxemburgban?”címmel, de amikor előadásával kapcsolatban kérdést akartunk hozzá intézni, már nem volt ott! Ugyanis Hágában – minden ellenkező híreszteléssel szemben – ugyanis 7:1 arányban vesztettünk!

http://www.livestream.com/magyardunatv/video?clipId=flv_6f701b79-0708-4d2c-a377-d421f01314eb&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb   18:14

2010.05.15. Gellért Szálló. Duna Charta – Duna Fórum. „Dunaszaurusz – Duna mozgalmak – Duna stratégia”

Duna Charta vitafórum. Vezeti: Vida Gábor

Hozzászólások: Götz Sándor, … , Szalma Botond, Szilvássy István, Bárdos Deák Péter, Pándi László, Péteri László (Szabó Marcel előadásához is, BNV-t 7:1 arányban valójában elvesztettük, dr. Mosonyi Emil professzor nevének említésénél, hirtelen „elfogyott az idő”!), …

 

Szabó Marcel miniszteri biztosi kinevezése óta eltelt időszak eredményeiről – Bős-Nagymarossal kapcsolatos Hágai-per ügyében – semmi konkrétum, eredmény nem szivárgott ki, azon kivül, hogy 2012.04.16-i miniszterelnöki határozat óta az érintett miniszterek a Szabó Marcel vezetése alatti magyar tárgyaló-delegáció tagjait sem tudták megnevezni és delegálni! A Kisalföld című lap 2012.04.21-én, még készített vele egy interjút, de abból sem derült ki semmi konkrétum. Most meg már késő lesz!

 

Ami az ombudsman-helyettesi posztra történő jelölés elfogadását illeti Szabó Marcel részéről – figyelembe véve Fülöp Sándor lemondásának alkotmányossági és jogszabályi okait – jogász létére, kétségeket ébreszt szakmai hozzáértését érintően is!

 

A végére azért maradt még egy kérdés: Ki fogja vezetni a még fel sem állt magyar tárgyaló-delegációt a nemzetközi tárgyalásokon? Nemzetközi-, és jószomszédi kapcsolatainknak, és nem utolsó sorban a magyar nemzeti érdekeknek ezek az átgondolatlan, minden szakmai alapot nélkülöző, “ad hoc” intézkedések nagyon sokat ártanak! Mikor jön el a tisztánlátás ideje Hazánkban, és a politikai döntéshozóknál?

 

Üdv.:



Péteri László
okl.ép.mérnök, egyetemi tanársegéd
ny.min.vez.főtanácsos, belkereskedelmi-
idegenforgalmi szakértő

mobil: +36 30 319 2033

 

Melléklet:

fwszabmarceltndklses___eljttatisztnlts – tömörített féjl letöltése

 

 

.

 

WordPress Plugin Share Bookmark Email